Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Επιφυλακτική εκκίνηση στο Χ.Α.

Με επιφυλακτικότητα και περιορισμένες επιλεκτικές κινήσεις ξεκίνησαν οι συναλλαγές στο Χ.Α., όπου η αξία των συναλλαγών με τη συμπλήρωση των πρώτων 60 λεπτών της συνεδρίασης μόλις που υπερβαίνει τα 22 εκατ. ευρώ.

Αναλυτές εστιάζουν την προσοχή τους στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, που μετά από κέρδη 14,13% για το Γενικό Δείκτη από τις αρχές Μαρτίου η αγορά έδειξε να «κατεβάζει ταχύτητα» με το +0,10% της Περασμένης Παρασκευής και το χθεσινό -0,75%.
«Παρά το γεγονός ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δούμε έντονες ανοδικές ή πτωτικές κινήσεις ακόμη και μέχρι το τέλος του έτους, αυτό που φαίνεται όλο και πιο καθαρά είναι η αλλαγή στην επενδυτική ψυχολογία», επισημαίνουν.

«Και από εκεί πηγάζει αρχικά και η όποια αισιοδοξία ότι οι αγορές σε αυτή τη φάση μπορούν να αποδειχθούν πιο ‘ανθεκτικές’ σε σχέση με την ανεξέλεγκτη σχεδόν κίνηση των προηγούμενων μηνών». Αυτή τη στιγμή ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.728,69 μονάδες με απώλειες 0,73%, έχοντας βρεθεί νωρίτερα έως και το +0,38%. Ο δείκτης των τραπεζών, όπου η πλειονότητα των τίτλων του κινείται σε αρνητικό έδαφος, υποχωρεί σε ποσοστό 1,73% παρά τα κέρδη 1,26% που εμφάνιζε νωρίτερα.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται σε 22,3 εκατ. ευρώ, το 1/3 των οποίων έχει διοχετευθεί ήδη σε συναλλαγές στον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας.
Συνολικά 41 μετοχές διαπραγματεύονται ενισχυμένες, έναντι 53 που υπχωρούν και 35 που διατηρούνται αμετάβλητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου