Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Αυστραλία: Σε 20 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ομογενής λόγω βιασμών

Έλληνας ομογενής καταδικάστηκε στη Μελβούρνη σε είκοσι χρόνια φυλάκιση μετά την παραδοχή του για βιασμούς καθώς και για τη νάρκωση των θυμάτων ώστε να πετύχει την ικανοποίηση των ορέξεών του.Όπως δημοσιεύει το ΑΠΕ, ο 45χρονος Γιώργος Βαλάσσης παραδέχτηκε τις κατηγορίες για τον βιασμό γυναικών, κυρίως χρηστών ναρκωτικών ουσιών, όταν εκείνες δεν ήταν σε θέση να αντιδράσουν.

Αρχικά, η ποινή που θα επιβαλλόταν ήταν για 25 χρόνια φυλάκιση, όμως μετά την παραδοχή των κατηγοριών τα έτη που πρέπει να εκτίσει μειώθηκαν στα 20.

Ο συνήγορος του Βαλάσση, υποστήριξε πως οι μομφές δεν ευσταθούν καθώς τα θύματα του κατηγορουμένου ήταν εξαρτημένοι χρήστες και είχαν στο παρελθόν «μπλεξίματα» με το νόμο, όμως οι δικαστές απέρριψαν τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.

«Κανείς δεν νομιμοποιείται να κακοποιεί σεξουαλικά γυναίκες που κάνουν χρήση ναρκωτικών ή έχουν καταδικαστεί», τόνισε ο ένας δικαστής.Ο Γιώργος Βαλάσσης έχει δικαίωμα να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης 16 μετά καθώς στο παρελθόν είχε και άλλες καταδίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου