Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ιταλία: Πάνω από 130 οι νεκροί

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τα φονικά Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία. Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, οι νεκροί ξεπερνούν τους 130, ενώ εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω αύξηση του αριθμού τους.

Ο ισχυρότατος σεισμός προκάλεσε ακόμη τον τραυματισμό 1.500 ανθρώπων, ενώ σε 50.000 υπολογίζονται οι άστεγοι. Από τη δόνηση, που έπιασε τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών στον ύπνο, ισοπεδώθηκαν ιστορικές εκκλησίες και άλλα κτήρια.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο προσπαθώντας να εντοπίσουν επιζώντες στα συντρίμμια, την ώρα που υπάρχουν φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών. Οι τοπικές αρχές της περιοχής Αμπρούζο ανακοίνωσαν πως έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 130 ατόμων, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Ansa μετέδωσε, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές, πως οι νεκροί ξεπερνούν τους 150.

Νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός γνωστοποίησε πως μεταξύ των θυμάτων είναι δύο φοιτητές, ένας εκ των οποίων Τσέχος και διαβεβαίωσε πως «κανένας δεν θα εγκαταλειφθεί στην τύχη του».

Εγκλωβισμένος παραμένει ο Ελληνας φοιτητής

Τα περισσότερα θύματα μετράει η πόλη Λ' Άκουϊλα, όπου παραμένει εγκλωβισμένος ο Έλληνας φοιτητής, ο οποίος όμως επικοινωνεί με τα σωστικά συνεργεία. Αργά απόψε, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως τελικά συνολικά πέντε Έλληνες φοιτητές τραυματίστηκαν, όμως είναι εκτός κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου