Πτωτικά για πρώτη φορά σε έξι ημέρες κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, περιορίζοντας τα καλύτερη κέρδη που σημείωσε ο περιφερειακός δείκτης μέσα στον μήνα από το 1999, μετά την υποχώρηση της τιμής των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής εν μέσω εικασιών ότι η ανάκαμψη για τις τράπεζες θα καθυστερήσει.
Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε απώλειες 2% φθάνοντας στις 83,81 μονάδες στις 11:39 π.μ. στο Τόκιο, μετά από πενθήμερη άνοδο σε ποσοστό συνολικά 7,5%, που ώθησε τις χρηματιστηριακές αξίες στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2007. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei [.N225] 225 υποχωρούσε 1,8%, φθάνοντας στις 8.475,06 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην Ασία.
Ο MSCI έχει σημειώσει άνοδο 11% από τον Μάρτιο, καθώς οι κυβερνήσεις των χωρών από τις ΗΠΑ έως τις Ιαπωνία διεύρυναν τα μέτρα για να περιορίσουν την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και να αναζωογονήσουν την οικονομική ανάπτυξη. Η μηνιαία άνοδος του περιφερειακού δείκτη ήταν η μεγαλύτερη από την αντίστοιχη από τον Οκτώβριο του 1999.
Στις ΗΠΑ, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 2%. Οι επενδυτές θα συνεχίσουν να πωλούν αμερικανικές μετοχές επειδή τα κέρδη είναι πιθανόν να συνεχίσουν να υποχωρούν, σύμφωνα με την έκθεση της Morgan Stanley Τις 14 τελευταίες η ημέρες ο S&P 500 αναρριχήθηκε 21%, τα μέγιστα από το 1938, σύμφωνα με τα στοιχεία του αναλυτή της S&P στη Ν. Υόρκη, Χάουαρντ Σίλβερμπλατ.
Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαΐου υποχώρησε 3,6%, φθάνοντας στα 52,38 δολ. το βαρέλι στις 27 Μαρτίου στη Ν. Υόρκη και υποχώρησε σήμερα έως 2,4%. Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME)), συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, απώλεσε 1%.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου