Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Εμπρησμοί σε διάφορα σημεία της Αττικής τη νύχτα

Μπαράζ εμπρησμών σε τράπεζες, αυτοκίνητα και άλλους στόχους σημειώθηκε μέσα σε 15 λεπτά από τη 1 έως τη 1.15 σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Συνολικά οι εμπρηστές, οι οποίοι έδρασαν συντονισμένα και οργανωμένα χτύπησαν σε 10 διαφορετικά σημεία με γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό. Το μπαράζ των εμπρησμών ξεκίνησε από το υποκατάστημα της Eurobank στη λεωφόρο Μεσογείων 252-254 στο Χολαργό. Ακολούθησαν οι εξής επιθέσεις:

Στην Τράπεζα Πειραιώς στην οδό Μαρίνου Αντύπα 35 στο Ηράκλειο, στην Εθνική Τράπεζα στην οδό Βασιλέως Παύλου 34 στα Σπάτα, στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων ιδιοκτησίας Τσουκλίδη στην οδό Τατοΐου και Αναγεννήσεως στη Μεταμόρφωση, όπου κάηκαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα, στα ΕΛΤΑ στην οδό Θερμοπυλών 45 στην Ομόνοια, σε τρία οχήματα της ΔΕΗ, στην οδό Αγίας Τριάδας και Αμφιθέας στο Παλαιό Φάληρο, σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο της εταιρείας «BRINKS Security» στην οδό Αλτέως 2 στο Χαλάνδρι, στη Eurobank στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου 228 στο Κορωπί, σε διπλωματικό αυτοκίνητο στην οδό Τσαμαδού και Σπύρου Μήλιου στην Ηλιούπολη και σε τρία σταθμευμένα οχήματα στην οδό Γραβιάς και Θράκης στη Γλυφάδα.

Σε όλες τις περιπτώσεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Εκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο Παγκράτι.

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 03.25 τα ξημερώματα κοντά σε ΙΧ αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο έξω από πολυκατοικία στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι.

Από την έκρηξη καταστράφηκε το αυτοκίνητο, ενώ έσπασαν τζάμια της πολυκατοικίας και γύρω κτιρίων.

Τα κίνητρα της επίθεσης ερευνώνται από την Ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου