Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Νέα μεγάλη πτώση στα χρηματιστήρια

Οι επισημάνσεις του υπουργού Οικονομικών των ΠΑ κ. Γκάιτνερ για το ότι κάποιες από τις τράπεζες θα χρειαστούν ακόμη μεγάλες κυβερνητικές ενισχύσεις αλλά και οι νέες ανησυχίες για πιθανή χρεοκοπία έκαναν …ενέσεις πανικού στις αγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Στο Τόκιο ο ΝΙΚΚΕΙ γκρεμίστηκε, χάνοντας σχεδόν 4,5% και πάνω από 380 μονάδες, ενώ ξεπέρασαν το 3% οι απώλειες στο Χονγκ Κονγκ. Σχεδόν 3% η πτώση στη Σιγκαπούρη και πάνω από 2% στο Σίδνεϊ, ενώ τα συμβόλαια δείχνουν μεγάλη υποχώρηση στη συνέχεια για την Ευρώπη αλλά και για τις ΗΠΑ απόψε το βράδυ.

Από τις μετοχές που επλήγησαν περισσότερο το πρωί στα χρηματιστήρια της Ασίας και του Ειρηνικού ήταν αυτές των τραπεζών (όπως της ιαπωνικής Misuho), αλλά και εταιρειών της πραγματικής οικονομίας (όπως της Aluminium Corp of China και της αυστραλιανής BHP Billiton, μεγαλύτερου εξορυκτικού ομίλου στον κόσμο).

Το ευρώ υποχώρησε και έναντι του δολαρίου (κοντά στα 1,32 δολάρια πλέον η ισοτιμία) και έναντι του γεν, ενώ το πετρέλαιο επίσης έχασε έδαφος, καθώς βρίσκεται στα 51,20 δολάρια ανά βαρέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου