Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Ρεκόρ: 52 μαραθώνιοι σε 52 ημέρες!

Ο 65χρονος Ακινόρι Κουσούντα είναι ο άνθρωπος των ρεκόρ: κατάφερε να τρέξει 52 μαραθωνίους μέσα σε ισάριθμες ημέρες, διανύοντας ουσιαστικά 20 χιλιάδες χιλιόμετρα μέσα σε διάστημα λιγότερο από δύο μήνες!
Ο τελευταίος μαραθώνιος στον οποίο γράφτηκε αυτό το ιστορικό ρεκόρ έλαβε χώρα στο Τόκιο, όπου ο Κουσούντα συμμετείχε σε αυτόν μαζί με άλλους 120 αθλητές, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως κατέρριψε το ρεκόρ του 48χρονου Ιταλού Έντσο Καποράζο, που είχε τρέξει πέρυσι σε 51 μαραθωνίους μέσα σε 51 ημέρες (ομοίως είχε πάρει και αυτός το ρεκόρ από τον Αμερικανό Ντιν Καρνέιζες που σταμάτησε στους 50 μαραθωνίους).

"Δεν αισθάνομαι κάτι το ιδιαίτερο έχοντας κάνει αυτό το ρεκόρ", δήλωσε ο Κουσούντα αμέσως τον τερματισμό του την Κυριακή, και συνέχισε:

"Θα ήμουν όμως ευχαριστημένος αν κάποιοι άλλοι δρομείς εμπνευστούν από αυτά που έκανα. Και δεν μπορώ να περιγράψω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν".

Να σημειωθεί πως ο νέος κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες (σύντομα θα μπει σε αυτό) διένυσε τα πρώτα 42 χιλιόμετρα και 195 μέτρα στη Σαϊτάμα, ξεκινούσε κάθε ημέρα στις 7 το πρωί, ενώ κατάφερε να τερματίσει στον τελευταίο αγώνα σε χρόνο κάτω από 4 ώρες (3.55.25).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου