Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Αρχίζει "η μεγάλη περιπέτεια" στο Πλανητάριο

Στην παράσταση γίνεται η περιγραφή των διαστημικών αποστολών από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 μέχρι τις μέρες μας .Αρχίζουν από την Τετάρτη οι προβολές της "Μεγάλης Περιπέτειας", της νέας ψηφιακής παράστασης, που παρουσιάζει το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Παράλληλα, το κοινό έχει την ευκαιρία από σήμερα να επισκεφθεί την έκθεση με τίτλο "Η Απεραντοσύνη του Ουρανού: Αστρονομικοί Χάρτες και Ημερολόγια", του Αντώνη Ασπρόμουργου. Τα εγκαίνια τόσο της παράστασης όσο και της έκθεσης έγιναν σε ειδική εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας.

Η "Μεγάλη Περιπέτεια" είναι η δεύτερη παράσταση μιας τριλογίας, η οποία έχει σκοπό να περιγράψει τις διάφορες δραστηριότητες του ανθρώπου στο Διάστημα κατά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Στην παράσταση συνεχίζεται η περιγραφή των διαστημικών αποστολών από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, μετά δηλαδή τις αποστολές του προγράμματος "Απόλλων" (οι οποίες παρουσιάστηκαν στην πρώτη παράσταση της τριλογίας), μέχρι τις μέρες μας.

Στη "Μεγάλη Περιπέτεια" περιγράφονται οι δραστηριότητες των διαστημικών λεωφορείων κατά τα τελευταία 30 χρόνια, η εκπαίδευση και οι συνθήκες διαβίωσης των αστροναυτών στο Διάστημα, η εμφάνιση και η εξέλιξη των διαστημικών σταθμών (Σαλιούτ, Σκάιλαμπ, Μιρ και Διεθνής Διαστημικός Σταθμός), η προσφορά των απογόνων του Σπούτνικ για την καλυτέρευση της ζωής πάνω στη Γη, οι ανακαλύψεις των τροχιακών αστεροσκοπείων για το Σύμπαν κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου