Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Τα φανάρια του θανάτου.....

Το γκάζι είναι γλυκό. Όμως, μια στιγμή αρκεί για να μετατραπεί σε πόνο. Γεγονός που δε συγκινεί και πολλούς. Μάλιστα, πέρα από τις κλασσικές κόντρες ταχύτητας και ντριφτ, έχουν επινοηθεί διάφορα ηλίθια παιχνίδια στην άσφαλτο. Τελευταίο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί στη Βουλγαρία. Οι οδηγοί εκεί κοιτάνε να περάσουν όσα περισσότερα κόκκινα φανάρια μπορούν, με τη μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να πετύχουν.

Τα στοιχήματα που κανονίζονται αγγίζουν μέχρι και τα 5.000 ευρώ, με τους πεζούς να εμπλέκονται σε αυτήν την παράνομη δραστηριότητα, ποντάροντας στον οδηγό της αρεσκείας τους.

Η αρχή έγινε τον Ιούνιο και ήδη είναι πολύ δημοφιλής συνήθεια στη Βουλγαρία και ειδικότερα στη Σόφια. Η αστυνομία προσπαθεί να σταματήσει αυτή την άνιση κόντρα με τον θάνατο αλλά η συμμετοχή του κόσμου, αποτελεί τροχοπέδη στα σχέδια των Αρχών. Μέσω μηνυμάτων από τα κινητά τηλέφωνα ειδοποιούνται οι συμμετέχοντες και προλαβαίνουν να το διαλύσουν πριν γίνει κάποια σύλληψη.

Πριν από λίγο καιρό σημειώθηκε και το πρώτο θύμα, όταν ένας ποδηλατιστής (!) συγκρούστηκε με έναν πεζό, ενώ προσπαθούσε να περάσει τα φανάρια. Αυτό που ανησυχεί είναι να μη διαδοθεί και σε άλλες χώρες, γιατί τότε τα κρούσματα θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου