Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Διαφορετικό κλάμα μωρού ανά χώρα!

Και όμως… το κλάμα ενός μωρού διαφέρει ανά χώρα και δεν είναι ίδιο όπως νομίζουν οι περισσότεροι γονείς παγκοσμίως! Αυτό υποστηρίζει έρευνα γερμανικού πανεπιστημίου που συνεργάστηκε με φοιτητές από Γερμανία, Γαλλία και Αμερική, η οποία δημοσιεύεται στο πρακτορείο Reuters.Συγκεκριμένα, τα μωρά έχουν αντίληψη της γλώσσας από το διάστημα που βρίσκονται στη μήτρα της μητέρας τους και όχι από τη στιγμή που θα έρθουν στον κόσμο.

Η έρευνα έγινε με δείγμα 60 νεογέννητων (30 από Γερμανία και 30 από Γαλλία) και παρατηρήθηκε πως ο τόνος τους κλάματος των μωρών από τη Γαλλία είναι αυξανόμενος σε αντίθεση με τον αντίστοιχο των νεογέννητων από τη Γερμανία. Η ομάδα των ερευνητών ηχογράφησαν το κλάμα των μωρών ηλικίας… 3 έως 5 ημερών.

Οι μελετητές υποστήριξαν πως αυτό το εύρημα είναι παρόμοιο με τη διαφορά που υπάρχει στη γλώσσα των δυο ευρωπαϊκών χωρών.Η επικεφαλής της έρευνας, Kathleen Wermke, δήλωσε πως τα νεογέννητα είναι ικανά να αναπαράγουν διαφορετικές μελωδίες στο κλάμα τους και ενστερνίζονται αυτές από τον ήχο της γλώσσας των γονιών τους.Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πως τα έμβρυα όταν βρίσκονται στην κοιλιά της μητέρας τους έχουν δυνατότητα να ακούσουν εξωτερικούς ήχους από τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης.Η ομάδα των μελετητών εξηγεί πως η έρευνά τους δείχνει την πρόωρη επίδραση της μητρικής γλώσσας και επιβεβαίωσαν πως το κλάμα των μικρών είναι η πρώτη τους προσπάθεια ώστε να επικοινωνήσουν με τη μητέρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου