Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Σκυτάλη από Wall στην πτώση για Ασία & Ειρηνικό

Οι ανησυχίες για τα εταιρικά κέρδη του δ΄ τριμήνου και η άνοδος που είχε καταγραφεί μετά τα χαμηλά της 9ης Μαρτίου έχουν τροφοδοτήσει ένα νέο γύρο σημαντικής πτώσης στις αγορές.

Μετά το χθεσινοβραδινό -2,5% στη Νεά Υόρκη, σήμερα το πρωί ήταν η σειρά των χρηματιστηρίων της Ασίας και του ειρηνικού να μετρούν απώλειες, με φόντο τα άσχημα αποτελέσματα τριμήνου της Alcoa και της Daiwa.

Στο Τόκιο ο ΝΙΚΚΕΙ έχασε κάτι λιγότερο από 3%, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε κατά περισσότερο από 4%, ενώ πάνω από 2% ήταν η πτώση για τον Straits Times στη Σιγκαπούρη και πάνω από 2,5% για τον S&P ASX στο Σίδνεϊ.

Ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific υποχωρούσε κατά 2,7% το πρωί, ενώ στις μετοχές που πιέστηκαν ήταν αυτές των Alumina SA (συνεταίρος της Alcoa στην Αυστραλία), Daiwa (χρηματιστηριακή εταιρεία στην Ιαπωνία) και της κινεζικής παραγωγούς πετρελαίου Cnooc.

“Δεν έχουμε δει τα χειρότερα από πλευράς εταιρικών κερδών», δήλωσε στο Bloomberg o Hugh Young, διαχειριστής χαρτοφυλακίου 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων για λογαριασμό της Aberdeen Asset Management Plc’s στην Ασία.

Πτώση κάτω από τα 1,32 δολάρια για το ευρώ και κάτω από τα 48,5 δολάρια ανά βαρέλι για το πετρέλαιο, το πρωί της Τετάρτης στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου