Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Ξεψύχησε επιβάτης επειδή δεν υπήρχε γιατρός

Η έλλειψη ιατρείου και γιατρών στο πλοίο"HELLENIC SPIRIT", που εκτελούσε το δρομολόγιο Αγκόνα- Ηγουμενίτσα- Πάτρα, στοίχισε τη ζωή σε έναν 33χρονο αλλοδαπό επιβάτη, ο οποίος παρουσίασε ξαφνικά πρόβλημα υγείας και χρειαζόταν άμεσα περίθαλψη!

Το τραγικό περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής, είναι το πέμπτο μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες με θύμα επιβάτη πλοίων που εκτελούν δρομολόγια από Ηγουμενίτσα προς Ιταλία και αντίστροφα! Το πλοίο εκτελούσε κανονικά δρομολόγια, αν και δεν διέθετε ιατρείο και γιατρό όπως υποχρεούται από το νόμο…

Όταν ο άτυχος αλλοδαπός κατέρρευσε, δεν υπήρχε κάποιος για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Ο κυβερνήτης παρέκλινε από το δρομολόγιο και κατέπλευσε στο Πρίντεζι για να αποβιβάσει τον ασθενή, όμως ήταν πλέον αργά... Ο 33χρονος ξεψύχησε ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο της ιταλικής πόλης.

Το νέο κρούσμα θανάτου επιβάτη, εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις ευθύνες των αρμόδιων λιμενικών αρχών που επιτρέπουν τον απόπλου των πλοίων χωρίς να διαθέτουν ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την ζωή χιλιάδων επιβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου