Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Κρουαζιέρες : Στην κορυφή των προτιμήσεων τα ελληνικά νησιά

Ο δεύτερος καλύτερος προορισμός κρουαζιέρας στην Ευρώπη, αναδείχθηκε η Ελλάδα το 2008. Σύμφωνα με τα στοιχεία του European Cruise Council (ECC) η Ιταλία και η Ελλάδα ήταν οι δύο πιο δημοφιλείς προορισμοί καθ' όλη την χρονιά του 2008 , με την Ιταλία να καταλαμβάνει ποσοστό 23% και την Ελλάδα 19,6% ενώ η Ισπανία κράτησε την τρίτη θέση με ποσοστό 16.6%.
Με πιο δημοφιλείς προορισμούς τη Νάπολη, την Τσιτάβεκια και το Λιβόρνο, η Ιταλία υποδέχεται περίπου 5 εκατομμύρια επιβάτες. Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός με περίπου 4.3 εκατομμύρια επιβάτες. Η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Ρόδος είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή νησιά.
Συνολικά περίπου 21,7 εκατομμύρια επιβάτες επισκέφθηκαν τουλάχιστον ένα ευρωπαϊκό λιμάνι κατά την διάρκεια του 2008 ενώ περί τους 4,7 εκατομμύρια επιβάτες ξεκίνησαν την κρουαζιέρα τους από ένα ευρωπαϊκό λιμάνι. Επίσης ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που πραγματοποιούν δρομολόγια στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 35% το 2008 σε σχέση με το 2005,
Τέλος η Ευρώπη, αν και η χώρα μας δεν συμμετέχει καθόλου σε αυτό το τομέα, κατέχει την ηγετική θέση στην κατασκευή κρουαζιερόπλοιων και το 2008 η βιομηχανία κρουαζιέρας δαπάνησε 5,2 δισ. ευρώ σε κατασκευές, επισκευές και συντήρηση κρουαζιερόπλοιων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου