Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009

Μύθοι και αλήθειες για την ασπαρτάμη

Η ασπαρτάμη είναι γλυκαντική ουσία με χαμηλή θερμιδική αξία και γλυκαντική δύναμη περίπου 200πλάσια από εκείνη της ζάχαρης. Εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες χρησιμοποιείται ως πρόσθετο στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Αν και έχει ενοχοποιηθεί για βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία ακόμη και για καρκινογόνο δράση, μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά κάτι τέτοιο.Η ασπαρτάμη χρησιμοποιείται σε προϊόντα χαμηλών θερμίδων, όπως αναψυκτικά τύπου light, παγωμένα επιδόρπια, ζελέ, γιαούρτια, τσάι, προϊόντα για τη στοματική υγιεινή, τσίχλες και άλλα τρόφιμα, καθώς και σε κάποιες βιταμίνες ή κρύες τροφές. Για να σιγουρευτείτε ποια από τα προϊόντα, που αγοράζετε, περιέχουν την τεχνητή γλυκαντική ουσία, ψάξτε την λέξη ασπαρτάμη στην..........

Διαβάστε περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου