Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ν. Υόρκη: Δύο μόνο κτήρια στο νέο World Trade Center

Το νέο Κέντρο Παγκοσμίου Εμπορίου, το οποίο θα ανεγερθεί στη θέση του προηγούμενου που καταστράφηκε στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, θα περιλαμβάνει μόνον δύο ουρανοξύστες από τους πέντε που προβλέπονταν αρχικά, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Daily News της Νέας Υόρκης.

Οι διαφορές ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και τους κατασκευαστές, όπως επίσης και η συγκυρία της οικονομικής κρίσης, έχουν εξανεμίσει τις ελπίδες για μία σύντομη ανοικοδόμηση, και σύμφωνα με την εφημερίδα - που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές - θα διαθέτει μόνον δύο «πύργους» και άλλα δύο κτήρια τεσσάρων, το πολύ πέντε, ορόφων. Το σχέδιο και για πέμπτο κτήριο εγκαταλήφθηκε τελικώς.

Τα γραφεία θα καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια 450.000 τετραγωνικών μέτρων, μισή σε έκταση από αυτήν που προέβλεπαν τα σχέδια του 2003, προσθέτει η εφημερίδα.

Τον περασμένο μήνα, σε εμπιστευτική έκθεση που διέρρευσε τονιζόταν πως η ανακατασκευή των ουρανοξυστών στο Μανχάταν, εκεί που άλλοτε υψώνονταν οι δίδυμοι πύργοι, που η καταστροφή τους στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους, κινδυνεύει και τα κτήρια να μην χρησιμοποιηθούν νωρίτερα από 30 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου