Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Το ΣτΕ επικύρωσε το πρόστιμο των 3.000 ευρώ στην ΕΛ.ΑΣ. για τις κάμερες του C4I


Επικύρωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με απόφασή της το πρόστιμο των 3.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στην ΕΛ.ΑΣ. το 2007 από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επειδή οι κάμερες του συστήματος C4I, όπως και 13 ακόμα κάμερες που ήταν τοποθετημένες σε πλατείες, χώρους συγκεντρώσεις, κ.λπ. συνέχισαν να είναι λειτουργία παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευθεί η χρήσή τους.

Στην σχετική απόφασή της η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμη την σχετική αίτηση των υπουργών Δημοσίας Τάξης και Οικονομίας, αναφέροντας μάλιστα ότι ούτε η ΕΛ.ΑΣ. δεν αρνήθηκε την παράβαση της απαγόρευσης σε σχετικό έγγραφό της (18.8.2006) που είχε αποστείλει προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε «αυτοδικαίως καταργημένες τις δίκες» για τις αιτήσεις της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γ. - Αλ. Μαγκάκη, του πρώην ευρωβουλευτή κ. Ε. Κόρακα, καθηγητών Πανεπιστημίων, δικηγόρων, δημοσιογράφων, συνδικαλιστών, κ.ά.(συνολικά 41 ατόμων), αλλά και της ΕΛ.ΑΣ. που ζητούσαν να ακυρωθούν αποφάσεις της Αρχής με τις οποίες επετράπη από το 2004 έως τις 24.5.2007 η παράταση λειτουργίας των 293 καμερών του συστήματος C4I και των 49 που προϋπήρχαν του συστήματος αυτού μόνο για διευκόλυνση και έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου