Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Δύο χειροβομβίδες εξουδετερώθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης

Δύο χειροβομβίδες εξουδετέρωσαν χθες το βράδυ άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σε πάροδο της Λεωφόρου Καλοκαιρινού, κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου της Κρήτης.

Κάτοικος της οδού Χατζηκοκόλη - πάροδος της Λ. Καλοκαιρινού - τηλεφώνησε στην αστυνομία, ενημερώνοντας τον αξιωματικό υπηρεσίας, ότι εντόπισε χειροβομβίδα στο δρόμο, υποδεικνύοντας μάλιστα το ακριβές σημείο. Ακολούθησε άμεση και τεράστια κινητοποίηση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. που απέκλεισε την περιοχή για λόγους ασφαλείας, ενώ ειδοποιήθηκαν και οι περίοικοι να μην εξέρχονται των σπιτιών τους μέχρι να εξουδετερωθεί.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί, οι οποίοι και απενεργοποίησαν την χειροβομβίδα.Ακολούθησαν έρευνες στην περιοχή και οι αστυνομικοί εντόπισαν και δεύτερη χειροβομβίδα κοντά στην πρώτη, την οποία επίσης εξουδετέρωσαν.Για λόγους ασφαλείας ο δρόμος έμεινε προληπτικά κλειστός για αρκετή ώρα μετά την εξουδετέρωση των δύο χειροβομβίδων.Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. ως προς την παλαιότητα και τον τύπο των χειροβομβίδων.

www.nafteboriki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου