Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Aντιμέτωποι με τους δράστες της επίθεσης στην Eurobank οι αστυνομικοί

Πρόσωπο με πρόσωπο με τέσσερα άτομα, που σύμφωνα με εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αστυνομίας είναι οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης, που σημειώθηκε στις 4:07 το πρωΐ στην Τράπεζα Eurobank στην Αργυρούπολη, ήρθαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, αλλά οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν απειλώντας τους με πιστόλια.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, το πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης που περνούσε γύρω στις 3:30 π.μ. από τη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Γερουλάνου, έξω από το υποκατάστημα της Eurobank, είδε τέσσερα άτομα που φορούσαν κράνη. Πριν οι αστυνομικοί όμως κάνουν την παραμικρή κίνηση οι δράστες τους αιφνιδίασαν, τους απείλησαν με όπλα, ανέβηκαν σε δύο μοτοσικλέτες και εξαφανίστηκαν.

Λίγα λεπτά αργότερα άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και είπε ότι σε μισή ώρα επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στη συγκεκριμένη τράπεζα, χωρίς να αναφέρει οργάνωση.Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Βουλιαγμένης.Στις 4:07 σημειώθηκε ισχυρότατη έκρηξη. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί από την πλευρά της οδού Γερουλάνου και ισοπέδωσε στην κυριολεξία το ισόγειο της Τράπεζας, έκοψε μία κολώνα που ήταν απ' έξω και θραύσματα πετάχτηκαν σε πολύ μεγάλη απόσταση.Μέχρι και αυτήν την ώρα πυροτεχνουργοί και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερευνούν το χώρο, ενώ στις 6:10 π.μ. δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα.

www.nafteboriki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου