Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Τραγωδία με λαθρομετανάστες στη Φλόριντα

Οκτώ νεκροί είναι ο απολογισμός ναυαγίου πλοιαρίου με λαθρομετανάστες ανοικτά των ακτών της Φλόριντα, ενώ σώοι ανασύρθηκαν 16 επιβάτες.
Τους λαθρομετανάστες εντόπισε διερχόμενο σκάφος, περίπου 15 μίλια από την παραλία Μπόιντον, που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα βορείως του Φορτ Λόντερντεϊλ, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή.
"Ανασύραμε 24 ανθρώπους, από τους οποίους οι 8 είχαν πεθάνει", δήλωσε η εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, Μέριλιν Φαχάρντο. Οι επιζώντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λαθρομετανάστες είναι από την Αϊτή και τις Μπαχάμες και το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε περίπου στις 2 τα ξημερώματα.
Λαθρομετανάστες από την Καραϊβική, οι περισσότεροι από την Αϊτή και την Κούβα, επιχειρούν συχνά να περάσουν στη Φλόριντα, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Η αμερικανική ακτοφυλακή εντόπισε τους τελευταίους 7 μήνες περισσότερους από 2.600 λαθρομετανάστες, από τους οποίους οι 1.400 ήταν Αϊτινοί, οι 600 Δομηνικανοί και οι 500 Κουβανοί. "Ανασύραμε 24 ανθρώπους, από τους οποίους οι 8 είχαν πεθάνει", δήλωσε η εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, Μέριλιν Φαχάρντο. Οι επιζώντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λαθρομετανάστες είναι από την Αϊτή και τις Μπαχάμες και το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε περίπου στις 2 τα ξημερώματα.
Λαθρομετανάστες από την Καραϊβική, οι περισσότεροι από την Αϊτή και την Κούβα, επιχειρούν συχνά να περάσουν στη Φλόριντα, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Η αμερικανική ακτοφυλακή εντόπισε τους τελευταίους 7 μήνες περισσότερους από 2.600 λαθρομετανάστες, από τους οποίους οι 1.400 ήταν Αϊτινοί, οι 600 Δομηνικανοί και οι 500 Κουβανοί.


www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου