Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Βοήθησε τη γυναίκα του να γεννήσει βλέποντας βίντεο στο ΥouTube

Ο Μαρκ Στίβενς, μηχανικός στην Κορνουάλη, βοήθησε τη γυναίκα του να γεννήσει στο σπίτι αφού πρώτα παρακολούθησε σχετικά βίντεο στο YouTube. Η σύζυγός του είχε αποφασίσει να γεννήσει στο σπίτι αλλά όταν άρχισαν οι πόνοι της γέννας, η μαία που θα τη βοηθούσε δεν μπορούσε να ανταποκριθεί τη συγκεκριμένη στιγμή και της ζήτησε να καλέσει ασθενοφόρο.

Στο μεταξύ, ο σύζυγός της είχε ήδη αρχίσει να ενημερώνεται για τις γέννες στο σπίτι από βίντεο στο YouTube και επιστημονικά άρθρα στο Ίντερνετ. «Τα βίντεο αυτά μου έδωσαν μια ιδέα. Πίστεψα πως θα μπορούσα να ανταποκριθώ και παρακολουθώντας τα, όλα έγιναν πιο εύκολα», λέει ο Στίβενς. «Μάλιστα, μιλώντας με τη μαία στο τηλέφωνο θυμάμαι που της είπα ότι η κρίσιμη στιγμή είχε φτάσει». Ήταν η στιγμή που ο μπαμπάς είδε το κεφάλι του μωρού...

Ο μικρός Γκαμπριελ είναι το τέταρτο παιδί της οικογένειας. «Αν και την πρώτη φορά, όταν γέννησε η γυναίκα μου το πρώτο μας παιδί ήμουν συνέχεια δίπλα της αλλά δεν έκανα τίποτα άλλο, τώρα δεν φοβάμαι να τη βοηθώ στο δύσκολο έργο», λέει ο Στίβενς. Λίγο μετά τη γέννηση του παιδιού, ο Στίβενς μετέφερε τη σύζυγό του και το νέο μέλος της οικογένειας στο νοσοκομείο, στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Κορνουάλης, όπου διαπιστώθηκε η καλή κατάσταση της υγείας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου