Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009

Πράσινο τσάι κατά του καρκίνου

Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου απασχολεί έντονα τους επιστήμονες τα τελευταία χρόνια. Το πράσινο τσάι έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών επιστημονικών ερευνών. Αρκετές από αυτές αποδίδουν στο παραδοσιακό αφέψημα της Ανατολής αντικαρκινικές ιδιότητες.Μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «International Journal of Cancer» δείχνει ότι το πράσινο τσάι μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο γαστρίτιδας (φλεγμονής του στομάχου), που θεωρείται ότι συχνά προηγείται του καρκίνου του στομάχου. Η έρευνα υποστηρίζει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το πράσινο τσάι προστατεύει από τον καρκίνο. Ωστόσο, τα οφέλη δεν σταματούν εκεί: άλλες μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να προστατεύει........

Διαβάστε περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου