Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Καταδίκη μητέρας για το θάνατο βρέφους από κακοποίηση.

Η μητέρα του Baby P, του μικρού Πίτερ που πέθανε τον Αύγουστο του 2007 ύστερα από μακροχρόνια κακοποίηση, φυλακίστηκε επ' αόριστον σήμερα, ενώ πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας κατά των κοινωνικών υπηρεσιών που θα έπρεπε να τον είχαν προστατεύσει.

Η 27χρονη μητέρα του Πίτερ, το όνομα της οποίας δεν μπορεί να αποκαλυφθεί, ο 32χρονος φίλος της και ο 37χρονος ενοικιαστής τους Τζέισον Όουεν, είχαν κριθεί ένοχοι πέρυσι για το θάνατο του παιδιού, το οποίο ήταν μόλις 17 μηνών. Ο μικρός Πήτερ είχε σπασμένη σπονδυλική στήλη και έφερε 40 σοβαρά τραύματα από παρατεταμένη οικιακή βία.

Η μητέρα καταδικάστηκε σήμερα σε επ' αόριστον κάθειρξη, με ελάχιστο εγκλεισμό πέντε ετών, ενώ σε δωδεκαετή κάθειρξη καταδικάστηκε ο σύντροφός της, ο οποίος μόλις τον περασμένο μήνα κρίθηκε ένοχος και για τον βιασμό ενός δίχρονου κοριτσιού, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί παράλληλη ποινή ισόβιας κάθειρξης, με ελάχιστο εγκλεισμό δέκα ετών. Ο Όουεν καταδικάστηκε σε επ' αόριστον κάθειρξη, με ελάχιστη διάρκεια εγκλεισμού τριών ετών.

Το γεγονός ότι ο θάνατος του παιδιού επήλθε ενώ βρισκόταν ήδη υπό την παρακολούθηση των κοινωνικών υπηρεσιών, των ιατρικών και της αστυνομίας, προκάλεσε την μήνιν τόσο της κοινής γνώμης, όσο και του πολιτικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου