Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Οι ακατάλληλες σελίδες στο Διαδίκτυο ελκύουν τους νέους

Οι διαδικτυακές σελίδες που περιέχουν πορνογραφικό υλικό, τυχερά παιχνίδια, προπαγάνδα για ναρκωτικά, βία, επιθετική συμπεριφορά, ρατσισμό και χρήση όπλων φαίνεται πως «ελκύουν» περισσότερο τους νέους, ηλικίας 15 - 26 ετών, κατά τη διάρκεια της περιήγησης τους στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με έρευνα της Μ.Κ.Ο. «Ν.Ε.Ο.Ι.», που παρουσιάζεται σε ημερίδα με θέμα «Οι νέοι ατενίζουν το μέλλον μέσα από το παράθυρο του Internet», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ελληνογαλλικού Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» στη Θεσσαλονίκη, το 23,4% των αγοριών και το 19,5% των κοριτσιών χρησιμοποιούν καθημερινά το Διαδίκτυο, ενώ μια φορά την εβδομάδα «σερφάρουν» το 38,6% των αγοριών και το 29,3% των κοριτσιών.

Όπως τονίζει στην εισήγηση της η Άννα Ευθυμίου, πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Ν.Ε.Ο.Ι.» και Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Νεολαίας του δήμου Θεσσαλονίκης, οι ιστοσελίδες που προτιμούν περισσότερο τα αγόρια είναι ακατάλληλου περιεχομένου (19%), ανοιχτά δωμάτια συνομιλίας «chatrooms» (13%), παιχνίδια (11,2%) και τζόγος (9,9%). Αντίθετα, τα κορίτσια δείχνουν προτίμηση σε «chatrooms» (16,3%), ψυχαγωγία (14,8%), μόδα (12,3%) και ενημέρωση (9,6%).

Η κ. Ευθυμίου αναφέρει επίσης πως αν πληκτρολογήσει κάποιος τη λέξη «σεξ» σε μια μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, σε λίγα δευτερόλεπτα, μπορεί να εμφανιστούν 496 εκατομμύρια ιστοσελίδες και διπλάσιοι σύνδεσμοι «links», ενώ οι διαδικτυακοί τόποι που «φιλοξενούν» παιδική πορνογραφία αυξάνονται ραγδαία από το 2001.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου