Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009

Το κρέας στα κάρβουνα προκαλεί καρκίνο στο πάγκρεας

Όσοι καταναλώνουν τακτικά καμένο κόκκινο κρέας ή κόκκινο κρέας στα κάρβουνα, όπως το κρέας που ψήνεται σε ψησταριά, διατρέχουν 60% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο στο πάγκρεας, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη Αμερικανοί επιστήμονες.

Η μελέτη συνδέει περισσότερο από κάθε άλλη το πολύ καλοψημένο -κυρίως κόκκινο- κρέας με τον καρκίνο.«Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας αποτελούν περαιτέρω ένδειξη ότι μία καλή λύση για να μειώσει κανείς τον κίνδυνο να νοσήσει από καρκίνο στο πάγκρεας είναι να χαμηλώνει τη φωτιά όταν ψήνει, τηγανίζει ή κάνει μπάρμπεκιου, ώστε να........

Διαβάστε περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου