Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Απώλειες για τη Μicrosoft

Οι πωλήσεις τις Microsoft σημείωσαν πτώση 6% το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στα 23 χρόνια λειτουργίας της.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού παγκοσμίως είδε τα κέρδη της να πέφτουν κατά 32%. Το μεγαλύτερο κομμάτι των κερδών της προέρχονται από την πώληση των λειτουργικών συστημάτων των Windows και του λογισμικού που απευθύνεται σε επιχειρήσεις, όπως τα Office.Η πτώση στις πωλήσεις υπολογιστών από ιδιώτες και επιχειρήσεις προκάλεσε αναπόφευκτα και την πτώση στα έσοδα της εταιρείας. "Αναμένουμε παρόμοια αποτελέσματα και το επόμενο τρίμηνο" τονίζει ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Chris Liddell.

Η Microsoft, μπήκε στη διαδικασία περικοπών που έχουν υιοθετήσει όλες οι μεγάλες εταιρείες λόγω κρίσης. Τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει κατάργηση 5.000 θέσεων εργασίας μέσα σε 18 μήνες, με τις 1.400 να είναι άμεσες.H πτώση στα κέρδη της Microsoft είναι πολύ μεγαλύτερες απ' ότι είχε υπολογιστεί αρχικά.

www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου