Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Νέες κατηγορίες για Λανς Άρμστρονγκ

Κατηγορούμενος για παραβάσεις του κώδικα ντόπινγκ είναι ο Λανς Άρμστρονγκ από τη γαλλική υπηρεσία για την καταπολέμηση της χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Οι αρμόδιες αρχές εξέτασαν τρίχες, καθώς και δείγμα ούρων και αίματος από τον επτάκις νικητή του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας στις 17 Μαρτίου, χωρίς όμως να ανιχνεύσουν κάποια παράνομη ουσία στον οργανισμό του.

Παρ’όλα αυτά, η γαλλική υπηρεσία με ανακοίνωσή της την Πέμπτη ανέφερε πως ένας από τους γιατρούς που εξέτασαν τον Αμερικανό αθλητή ισχυρίστηκε πως ο τελευταίος δεν τήρησε την υποχρέωσή του να παραμείνει υπό παρακολούθηση για να είναι διαθέσιμος για νέα εξέταση. Αυτό δίνει το δικαίωμα στη γαλλική υπηρεσία να τιμωρήσει τον Άρμστρονγκ, χωρίς να έχει διευκρινιστεί από την ομοσπονδία ποιες μπορεί να είναι οι κυρώσεις.

Ο 37χρονος Τεξανός, που προ αρκετών ετών αναδείχθηκε νικητής στη μάχη με τον καρκίνο, αναμένεται να λάβει μέρος και στο φετινό ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας, ενώ κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει και το γύρο της Ιταλίας (9/5), καθώς αναρρώνει από ένα κάταγμα στην κλείδα, που υπέστη στο γύρο της Ισπανίας.

www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου