Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΟΠΑΠ: Διεθνές big deal προ των πυλών;

Έτοιμος να προχωρήσει σε μεγάλου ειδικού βάρους deal σε διεθνές επίπεδο φέρεται να βρισκεται ο ΟΠΑΠ, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του axiaplus.gr. Ειδικότερα η πληροφόρηση κάνει λόγο για εξαγορά που αφορά παγκόσμιου επιπέδου εταιρεία από τον κλάδο του στοιχήματος με έδρα σε Ευρωπαϊκή χώρα, που αν πραγματοποιηθεί θα προκαλέσει αίσθηση τόσο στον κλάδο του στοιχήματος, όσο και στον χρηματιστηριακό χώρο.

Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση του ΟΠΑΠ έχει προσανατολιστεί και παραμένει προσηλωμένη σε αναπτυξιακή τροχιά, ενώ πρόσφατα ο επικεφαλής του ομίλου κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, είχε επαναλάβει πως η εταιρία διερευνά "ελκυστικές ευκαιρίες" σε διεθνές επίπεδο προκειμένου να αξιοποιήσει την ισχυρή ρευστότητα που διαθέτει.

Ειδικότερα οι πληροφορίες, αν και δεν συμπεριλαμβάνουν το όνομα του "στόχου" του ΟΠΑΠ, μιλούν για εξαγορά επιχείρησης επιπέδου όπως για παράδειγμα της Εγγλέζικης Camelot, με ετήσιο τζίρο που ενδέχεται να προσεγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Ο ΟΠΑΠ πρόσφατα εξαγόρασε μειοψηφικό πακέτο της Ιταλικής εταιρίας Neurosoft, που ειδικεύεται και κατασκευάζει λογισμικό που είναι απαραίτητο για την προστασία του, κίνηση που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα συμφέρουσα, ενώ συμμετέχει στην διαδικασία της διεκδίκησης της Τούρκικης κρατικής λοταρίας.

Εχει ενδιαφέρον να επισημανθεί πως αυτή την περίοδο η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό κεφαλαίο του ΟΠΑΠ, προσεγγίζει το 59%, όπως επίσης πως το Αμερικάνικο επενδυτικό fund της Capital ανακοίνωσε πως η θέση του στην μετοχή υπερβαίνει το 13%, με τις πληροφορίες να θέλουν την συνολική συμμετοχή να είναι υψηλότερη.

www.axiaplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου