Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Κρυφοί διατροφικοί εχθροί

Δεν είναι μόνο το φαΐ, αλλά κι άλλοι παράγοντες, βιολογικοί και περιβαλλοντολογικοί, που επηρεάζουν τα κιλά σου. Να μερικοί που ίσως δεν σκέφτηκες.

Τρως πολλά υποκατάστατα ζάχαρης
Θες να χάσεις βάρος, καταναλώνεις λάιτ τροφές και ροφήματα. Ωστόσο έρευνες δείχνουν ότι άτομα που καταναλώνουν αυτά τα προϊόντα συχνά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρουν βάρος και να παρουσιάσουν μεταβολικό σύνδρομο.
Σταμάτα το: Προτίμησε νερό για να ξεδιψάσεις. Δεν χρειάζεται να κόψεις τα λάιτ αναψυκτικά, αλλά περιορίσου σε ένα την ημέρα.

Περιορίζεις το λίπος, αλλά τρως υδατάνθρακες
Μία σωστή κίνηση που μπορείς να κάνεις όταν αρχίζεις δίαιτα είναι να κόψεις τα λίπη. Το λίπος έχει περισσότερες θερμίδες από τους υδατάνθρακες και την πρωτεΐνη. Το πρόβλημα είναι ότι το αντικαθιστάς με απλούς υδατάνθρακες. Αυτούς που περιέχουν ζάχαρη και θερμίδες, αλλά χωρίς ίνες και βιταμίνες. Οι απλοί υδατάνθρακες, όπως άσπρο ψωμί, άσπρα ζυμαρικά και ρύζι, ενεργοποιούν τον οργανισμό να παραγάγει περισσότερη ινσουλίνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους.
Σταμάτα το: Φάε μόνο καλά λίπη και καλούς υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει σύνθετους υδατάνθρακες, όπως ολικής αλέσεως προϊόντα, φρούτα και λαχανικά, και μονοακόρεστα λιπαρά, όπως ελαιόλαδο, αβοκάντο και ξηρούς καρπούς. Δεν απαγορεύονται τα ζυμαρικά. Απλώς περιόρισέ τα σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα και να είναι ολικής αλέσεως.

Περιμένεις πολλά από τη γυμναστική
Αφού γυμνάστηκες 30 λεπτά, δικαιούσαι να φας γλυκό σήμερα. Είναι πιο εύκολο να φας μία πάστα παρά να κάψεις 300 θερμίδες. Συχνά υπερεκτιμούμε τις θερμίδες που καίμε όταν γυμναζόμαστε. Για παράδειγμα, ένας άντρας που ζυγίζει 80 κιλά και κάνει γρήγορο βάδισμα για 1 ώρα θα κάψει 250 θερμίδες, λιγότερες από μία πάστα.
Σταμάτα το: Εστίασε την προσοχή σου στον περιορισμό θερμίδων και σκέψου τη γυμναστική ως τον τρόπο που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στο ιδανικό βάρος πιο σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου