Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Είχε δηλώσει 100 ατυχήματα σε 4 χρόνια

Στη φυλακή κατέληξε ένας Βρετανός που απομύζησε συνολικό ποσό 1.8 εκατομμύρια ευρώ από ασφαλιστικές εταιρείες δηλώνοντας πάνω από 100 τροχαία ατυχήματα το διάστημα 2005 – 2008. Ο 24χρονος Μοχάμεντ Πατέλ, που καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκιση, χρέωνε τους «πελάτες» του 550 ευρώ το ατύχημα, προκειμένου εκείνοι να εισπράξουν έως και 19.000 ευρώ από την ασφαλιστική τους εταιρεία.

Το δαιμόνιο μυαλό του Πατέλ τα είχε σκεφτεί όλα: Ο ίδιος οδηγούσε τα αυτοκίνητα των πελατών του σε κύρια οδική αρτηρία σε προάστιο του Μάντσεστερ και πατούσε απότομα φρένο, τόσο γρήγορα που το πίσω αμάξι δεν μπορούσε να αποφύγει τη σύγκρουση.Ο Πατέλ τους έπειθε ότι εκείνοι έφταιγαν – όπως ισχύει και νομικά δηλαδή – και έτσι οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων του Πατέλ ζητούσαν χρήματα από τις ασφαλιστικές των θυμάτων του για επισκευές του οχήματος.

Ο ίδιος ο 24χρονος είχε βγάλει γύρω στα 51.000 ευρώ από αυτήν την ιστορία, κομπίνα που το εξασφάλισε δώρα για την αγαπημένη του και υπερατλαντικά ταξίδια!Η ιστορία αποκαλύφθηκε όταν η ασφαλιστική εταιρεία AXA συνειδητοποίησε πως στο συγκεκριμένο δρόμο το τελευταίο διάστημα τα ατυχήματα έχουν πολλαπλασιαστεί.

«Ο Πατέλ έθετε σε κίνδυνο τις ζωές των οδηγών για να βγάλει λεφτά» ανέφερε ο ντετέκτιβ Μαρκ Μπιλς.

17 κατηγορίες προσάπτονται στον 24χρονο, ανάμεσα στις οποίες είναι και η συνομωσία σε απάτη και η επικίνδυνη οδήγηση.Μαζί του θα καταδικαστούν άλλοι 24 άνθρωποι, ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που οδηγούσε ο Μοχάμεντ Πατέλ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου