Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Τόκιο: Υποχωρεί από τα υψηλά επταμήνου ο Nikkei

Υποχωρούν οι ασιατικοί δείκτες από τα υψηλά επταμήνου, κυρίως εξαιτίας των απωλειών των τραπεζικών μετοχών και των εταιρειών εξόρυξης, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να πουλήσουν τις μετοχές που διαπραγματευόταν με τις πιο ακριβές αποτιμήσεις των τελευταίων πέντε ετών.Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο υποχωρεί 1,14% στις 9.344,11 μονάδες.

Η Mitsubishi UFJ Financial Group, η οποία ενισχύθηκε 26% στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, υποχωρεί σήμερα 4,8%.Η Fortescue Metals Group, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία σιδηρομεταλλευμάτων της Αυστραλίας, υποχωρεί΄4,5% καθώς η JP Morgan Chase υποβάθμισε τη σύστασή της.
Οι αναλυτές εμφανίζονται καθησυχαστικοί, τονίζοντας ότι ασφαλώς και πρόκειται για την ώρα της διόρθωσης, "αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η αγορά". Ο Jim Rogers τονίζει ότι "δεν θεωρώ πως τα χρηματιστήρια είναι ένα μέρος όπου μπορεί να είναι κανείς με ασφάλεια για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια, ίσως και για την επόμενη δεκαετία.

Η Sumitomo Heavy Industries, η μεγαλύτερη ιαπωνική εταιρεία πλαστικών υλικών, υποχωρεί 9% αφού προέβλεψε πτώση των κερδών της.Η Mazda Motor, η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, έχασε 5%, εν μέσω ανησυχιών ότι θα καταγράψει ζημιές στο έτος χρήσης, ενώ και η Toyota υποχωρεί 1,6%.

www.axiaplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου