Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Αυστραλία: Προσοχή σε αδυνατιστικό προϊόν

Το «Mega Slim», φυσικό προϊόν αδυνατίσματος, το οποίο κυκλοφορεί στην Αυστραλία, μπορεί να αποβεί μοιραίο για όσους το καταναλώνουν, σύμφωνα με έκθεση του καθηγητή Υγιεινής του Πανεπιστημίου La Trobe της Μελβούρνη κ. Κεν Χάρβι, που δημοσιεύεται στο ΑΠΕ.Το προϊόν έχει πάρει έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία Ελέγχου Φαρμακευτικών και Θεραπευτικών Προϊόντων της Αυστραλίας, όμως οι καναδικές υγειονομικές αρχές και ο κ. Χάρβι αναφέρουν ότι ένα από τα συστατικά του, το «πικρό πορτοκάλι», όπως είναι γνωστό αυτό το συστατικό, μπορεί να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και τον θάνατο.

Το «Mega Slim», βάσει των ενδείξεων και του τρόπου με τον οποίο διαφημίζεται στην Αυστραλία, ανεβάζει τη θερμότητα στους ιστούς του λίπους καίγοντας τα λιπώδη κύτταρα γρηγορότερα, ενώ παράλληλα επιταχύνει τη μεταβολική λειτουργία του οργανισμού.

O κ. Χάρβι, στην έκθεσή του προς την Υπηρεσία Ελέγχου Φαρμακευτικών και Θεραπευτικών Προϊόντων, αναφέρει ότι το προϊόν αυτό δεν είναι ακίνδυνο και ζητά από την Υπηρεσία να ελέγχει τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής πριν εγκρίνει τη διάθεσή τους προς κατανάλωση.

www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου