Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Η Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο

Τέλος το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους από την 1η Ιουλίου 2009. Το υπουργείο Υγείας ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών εν όψει της εφαρμογής του νόμου με το σύνθημα «Την 1η Ιουλίου η Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο».

Τη συναίνεση της κοινωνίας για την εφαρμογή των μέτρων ζήτησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τόνισε πως ο συγκεκριμένος νόμος αποτελεί βαθιά τομή στα θέματα πρόληψης και προστασίας της υγείας των πολιτών. Ο νόμος προβλέπει και την απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού σε ανήλικους.Οι πολίτες που συμφωνούν με τα μέτρα του υπουργείου για το κάπνισμα ανέρχονται σε ποσοστό 70%-80%, σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος Παναγιώτης Μπεχράκης. Ο κ. Μπεχράκης τόνισε πως «η εικόνα που παρουσιάζουμε ως χώρα απέναντι στους μη καπνιστές είναι τριτοκοσμική. Εκεί που αφήνει παράθυρα ο νόμος – στα κάτω από 70 τετραγωνικά μαγαζιά – υπάρχει αδικία για τους εργαζόμενους που αναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μπεχράκης, «είναι γεγονός ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έρθει οδηγία που θα απαγορεύει ακόμη και σε αυτά τα καταστήματα το κάπνισμα. Είναι θετικό αυτό το μέτρο για τη χώρα και ειδικά για την παρουσία της χώρας στο εξωτερικό».

www.ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου