Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Άκαρπη η προσπάθεια απελευθέρωσης Αμερικανού πλοιάρχου από Σομαλούς πειρατές

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις προσπάθησαν να διασώσουν τον πλοίαρχο του πλοίου «Maersk Alabama» από τα χέρια των Σομαλών πειρατών που τον κρατούν όμηρο στην ανοιχτή θάλασσα, επέστρεψαν όμως χωρίς να καταφέρουν τίποτα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.Στην Ουάσινγκτον, ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι είναι ενήμερος για την πληροφορία αυτή του CNN «αλλά σε αυτή τη στιγμή» «δεν έχει κάτι να δηλώσει», για την υπόθεση.

Οι πειρατές, που κρατούν τον πλοίαρχο του «Maersk Alabama», Ρίτσαρντ Φίλιπς σε μια σωστική λέμβο, που δεν έχει πλέον καύσιμα, στον Ινδικό Ωκεανό στα ανοιχτά της Σομαλίας, πιθανώς να άνοιξαν πυρ εναντίον των επίδοξων διασωστών, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων που δεν κατονομάζει.

Οι στρατιώτες επέστρεψαν τελικά στο πολεμικό πλοίο USS Bainbridge, που παρακολουθεί από κοντά την σωστική λέμβο. Το «Maersk Alabama» έφθασε αργά το Σάββατο στη Μομπάσα της Κένυας, αφότου το υπόλοιπο πλήρωμά του ανέκτησε τον έλεγχο του πλοίου από τους πειρατές την Τετάρτη.Δεν έχει πάντως καταστεί σαφές πως ο Φίλιπς κατέληξε στα χέρια των πειρατών.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου