Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Καταδικαστική απόφαση για θαλάσσια ρύπανση στις ΗΠΑ

Η κορεάτικη STX Pan Ocean, ιδιοκτήτρια του πλοίου Ocean Jade και ο αρχιμηχανικός του πλοίου παραδέχτηκαν την ενοχή τους στα αμερικανικά δικαστήρια στις κατηγορίες για συνομωσία και στην μη συμμόρφωσή τους προς τη νομοθεσία για τη θαλάσσια ρύπανση.
Η STX, που αντιμετωπίζει πενταετή επιτήρηση για κάθε μία από τις 4 κατηγορίες εναντίον της, συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2 εκ. δολαρίων καθώς και δωρεά ύψους 200.000 δολαρίων στην οργάνωση National Fish and Wildlife Foundation. Επιπλέον, συμφώνησε να καταρτίσει σχέδιο περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, το οποίο περιλαμβάνει τον έλεγχο των δραστηριοτήτων του στόλου της για 4 χρόνια.
Ο αρχιμηχανικός κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης μέχρι και 6 ετών, 250.000 δολάρια πρόστιμο και 3 χρόνια επιτήρησης. Τον Ιούλιο του 2008, έδωσε εντολή στο πλήρωμά του να αδειάσουν στη θάλασσα πετρελαϊκά απόβλητα και παραποίησε τα στοιχεία στο οil record book του πλοίου. Τον Σεπτέμβριο, κάποιος άλλος υπάλληλος του πλοίου έδωσε εντολή να αδειάσουν τα απόβλητα στη θάλασσα.

www.marinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου