Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Προκαταρκτική για το θάνατο του 53χρονου σε ασθενοφόρο

Eντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τον θάνατο 53χρονου ασθενούς πριν από έναν μήνα στη συμπρωτεύουσα, κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης.

Η παρέμβαση έγινε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και διαβιβάστηκε τις τελευταίες μέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Με την κατατεθείσα αναφορά, ο υπουργός ζήτησε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των υπαιτίων για την έλλειψη σε αυτοκόλλητα επιθέματα («πατς») που διαπιστώθηκε στο ασθενοφόρο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία του πληρώματος να χρησιμοποιήσει τον απινιδωτή, ώστε να προβεί σε ηλεκτροσόκ στον άτυχο άνδρα. Εξάλλου, ζήτησε να διακριβωθεί η βασιμότητα όσων κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ σχετικά με ελλείψεις στον κλάδο τους ή αν αυτές είχαν ως στόχο την ικανοποίηση μικροπολιτικών συμφερόντων με τη δημιουργία εντυπώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εισαγγελία θα εξετάσει αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος όσων εμπλέκονται στο σύστημα προμηθειών των «πατς» και της κοινώς επικίνδυνης βλάβης για τη μη λειτουργία του απινιδωτή.

Υπενθυμίζεται πως ο ιατροδικαστής είχε αποδώσει το θάνατο του 53χρονου σε γαστρορραγία, λόγω έλκους του δωδεκαδάκτυλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου