Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Το αίμα του ομφάλιου λώρου του πρώτου μωρού στην Ισπανία που επελέγη γενετικά για να θεραπεύσει τον αδελφό του κατάφερε να γιατρέψει το παιδί, το οποί

Το αίμα του ομφάλιου λώρου του πρώτου μωρού στην Ισπανία που επελέγη γενετικά για να θεραπεύσει τον αδελφό του κατάφερε να γιατρέψει το παιδί, το οποίο έπασχε από μια σοβαρή μορφή συγγενούς αναιμίας, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία υγείας της Ανδαλουσίας.

"Ο μικρός Αντρές", 7 ετών, "κατάφερε να γιατρευτεί χάρη στη μεταμόσχευση του αίματος του ομφάλιου λώρου του αδελφού του", του Χαβιέρ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Χαβιέρ, ο οποίος γεννήθηκε τον Οκτώβριο 2008, είναι καρπός της επιλογής στο δοκιμαστικό σωλήνα ενός εμβρύου απαλλαγμένου από τη γενετική ανωμαλία από την οποία πάσχει ο μεγαλύτερος αδελφός του. Το έμβρυο εμφυτεύθηκε στη συνέχεια στη μήτρα της μητέρας του.

Αυτή η μεταμόσχευση μυελώδους ουσίας, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Βίρχεν ντελ Ρόθιο της Σεβίλλης (νότια Ισπανία), επέτρεψε την ίαση της ασθένειας του Αντρές, μιας σοβαρής βήτα-θαλασσαιμίας, η οποία είναι η σοβαρότερη μορφή συγγενούς αναιμίας και οφείλεται σε μια ανωμαλία των γονιδίων της αιμοσφαιρίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου