Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

Αποκρυπτογράφηση του κλάματος ενός μωρού… στο cr-iPhone σας!

"Γέλα μου... στα μάτια σου δε θέλω άλλα δάκρυα". Μία εφαρμογή έρχεται να δώσει τη λύση σε νέους γονείς, καθώς παρέχει τη δυνατότητα αναγνώρισης του κλάματος ενός μωρού με την καταγραφή πέντε δευτερολέπτων ήχου. Οι γονείς δύνανται πλέον να αναγνωρίσουν το λόγο που το μωρό τους κλαίει, εάν δηλαδή είναι κουρασμένο, εάν πεινάει, εάν είναι αγχωμένο ή θυμωμένο, τοποθετώντας το iPhone κινητό τους κοντά στο μωρό για πέντε δευτερόλεπτα.

Η Biloop Technologies στη Βαρκελώνη, αναφέρει πως σε κλινικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν για την εξακρίβωση της ακρίβειας του μεταφραστή κλάματος, αξίας 5.99 λιρών, επετεύχθη ποσοστό επιτυχίας 96%.Το υπόλοιπο 4%; Ποιος ξέρει; Ίσως τα μωράκια προτιμούσαν οι γονείς τους να τους δώσουν ένα αρκουδάκι να παίξουν από το να κρατάνε ένα iPhone πάνω από το κεφάλι τους…

«Η εφαρμογή σχεδιάστηκε προκειμένου να βοηθήσει γονείς να κατανοήσουν καλύτερα το μωρό τους στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.«Με την τοποθέτηση της συσκευής κοντά σε ένα μωρό που κλαίει, εντός 3 έως 5 δευτερολέπτων θα παρουσιαστεί στην οθόνη ένα από τα συναισθηματικά ή ψυχολογικά αίτια που εξώθησαν το βρέφος σε δάκρυα», προσέθεσε.«Αυτή η άμεση επιβεβαίωση της συναισθηματικής κατάστασης του βρέφους, επιτρέπει στους γονείς να ανταποκριθούν σωστά και ταχύτατα, προκειμένου να ανακουφίσουν το μωράκι τους», κατέληξε.

www.cosmo.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου