Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

«Λίφτινγκ» πέους στο εργαστήριο

Αμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν στο εργαστήριο ιστό, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για να αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου τον στυτικό ιστό του πέους σε ζώα, τα οποία όχι μόνο ανέκτησαν πλήρη στυτική λειτουργία αλλά τεκνοποίησαν κιόλας.

Το επίτευγμα αυτό, που έγινε πραγματικότητα χάρη στην Μηχανική των Ιστών, δίνει ελπίδες πως μια μέρα θα είναι εφικτή η αποκατάσταση της πλήρους λειτουργικότητας του ανθρώπινου πέους που έχει υποστεί βλάβες από νόσο ή τραυματισμό.Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Wake Forest της Βορείου Καρολίνας δημιούργησαν στυτικό ιστό τον οποίο εμφύτευσαν σε κουνέλια. Τα ζώα απέκτησαν φυσιολογική σεξουαλική λειτουργία και τελικά απογόνους.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της επιθεώρησης Proceedings της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Άντονυ Ατάλα, καθηγητής στο Wake Forest, ασφαλώς απαιτούνται περαιτέρω μελέτες πριν δοκιμαστεί η τεχνική σε ανθρώπους, αλλά τα ευρήματα του πειράματος είναι πολύ ενθαρρυντικά και υποδηλώνουν πως η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει τους άντρες που χρειάζονται ανάπλαση πέους.Τέτοιου είδους ανάπλαση χρειάζονται λ.χ. άντρες με ορισμένες συγγενείς (εκ γενετής) ανωμαλίες, καρκίνο του πέους, τραυματισμούς ή ακόμα και μερικοί πάσχοντες από.........

Διαβάστε περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου