Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Ζημίες 390 εκατ. ευρώ αναμένει η Sony Ericsson

Προ φόρων ζημίες ύψους έως 390 εκατ. ευρώ (534 εκατ. δολ.) αναμένει η Sony Ericsson Mobile Communications για το πρώτο τρίμηνο, λόγω της μείωσης των πωλήσεων συσκευών.

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η κοινοπραξία των Sony και Ericsson στις ανωτέρω ζημίες δεν συμπεριλαμβάνονται δαπάνες αναδιάρθρωσης ύψους 10-20 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση αναμένει επίσης πτώση του περιθωρίου μικτού κέρδους σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς.

«Οι καθαρές πωλήσεις και τα καθαρά κέρδη προ φόρων στο πρώτο τρίμηνο του 2009 θα συνεχίσουν να επηρεάζονται αρνητικά από την αδύναμη καταναλωτική ζήτηση», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Η Sony Ericsson προχωρά σε κατάργηση τουλάχιστον 2.000 θέσεων εργασίας, τη στιγμή που η ζήτηση για συσκευές υποχωρεί, ακολουθώντας το παράδειγμα της ανταγωνίστριάς της, Nokia η οποία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα πως περικόπτει 1.700 θέσεις.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν νωρίτερα, στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης, έως 6,7% στις 70,7 κορόνες. Η μετοχή της Nokia υποχώρησε στο Ελσίνκι έως 5,3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου