Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ

Εγκαταλείπουν την πόλη οι εκδρομείς του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, με την κίνηση στις δύο Εθνικές Οδούς να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, αλλά χωρίς σημαντικά προβλήματα.

Καθυστερήσεις εντοπίζονται στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς την Ελευσίνα από τον κόμβο της Πλακεντίας έως τον κόμβο της Κύμης, ενώ με χαμηλές ταχύτητες κινούνται και τα οχήματα στον Κηφισό στο ρεύμα προς Λαμία.Το γεγονός ότι η φετινή Πρωτομαγιά πέφτει Παρασκευή έχει φέρει την Τροχαία επί ποδός πολέμου με λήψη εκτάκτων μέτρων για την έξοδο του τριημέρου.Για την επόπτευση της κίνησης έχουν επιστρατευτεί και τα ελικόπτερα της αστυνομίας που θα παρακολουθούν από αέρος.

Επιπλέον, την Πέμπτη απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών από τις 15:00 μέχρι τις 22:00. Η απαγόρευση ισχύει και για την Παρασκευή μεταξύ 08:00 και 13:00.Δυστυχώς για τους εκδρομείς του τριημέρου, ο καιρός δεν θα τους κάνει το χατίρι, καθώς προβλέπεται άστατος με νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

www.ant1online.gr

Η κρίση χόντρυνε τους Αμερικανούς

Η παγκόσμια ύφεση φαίνεται ότι δεν προκαλεί μείωση του βάρους των εργαζομένων, όπως προκύπτει από έρευνα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Ενας στους δέκα εργαζόμενους στις ΗΠΑ απάντησαν ότι καταναλώνουν περισσότερα σνακς στη διάρκεια της ημέρας από τότε που ενέσκηψε η κρίση, κι αυτό γιατί έχουν περισσότερο άγχος.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες παραπονέθηκαν, μάλιστα, ότι πήραν βάρος τρώγοντας περισσότερο στο.........

Διαβάστε περισσότερα.

Οι αστεροειδείς κάνουν ηλιοθεραπεία

Οι αστεροειδείς "κοκκινίζουν" όσο περισσότερο εκτίθενται στον ήλιο. Αυτή η διαπίστωση μπορεί να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε τις πλανητικές μας καταβολές, την προέλευση του ηλιακού μας συστήματος, ισχυρίζονται Αμερικανοί και Ευρωπαίοι επιστήμονες.

Η σχετική έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην τελευταία έκδοση του περιοδικού Nature, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επιφάνειες θραυσμάτων από αστεροειδείς αποκτούν κόκκινο χρώμα σε διάστημα συντομότερο από........

Διαβάστε περισσότερα.

Διάρρηξη στο σπίτι του αρχηγού της Πυροσβεστικής

Αγνωστοι διέρρηξαν τα ξημερώματα της Πέμπτης το σπίτι του αρχηγού της Πυροσβεστικής, Παναγιώτη Φούρλα, στο Παλαιό Ψυχικό, αφαιρώντας χρήματα κοσμήτα και ενα περίστροφο με νόμιμη άδεια.Την ώρα της διάρρηξης ο κ. Φούρλας και η οικογένειά του απουσίαζαν.

www.e-tipos.com

«Ο πατέρας μου ήταν ο Zodiac»!!!

Οι μνήμες του Zodiac …ξύπνησαν και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Μία γυναίκα 47 ετών υποστήριξε στις αρχές ότι ο πατέρας της ήταν ο serial killer ο οποίος είχε σκορπίσει τον τρόμο στο Σαν Φρανσίσκο πριν από αρκετές δεκαετίες.

Στο άκουσμα της δήλωσης αυτής, το μυαλό των περισσότερων είναι λογικό να πηγαίνει στο όνομα της γυναίκας αυτής. Για ποιον λόγο; Γιατί –επιτέλους- μετά από τόσα πολλά χρόνια η αστυνομία θα μπορεί να …καυχιέται(;) ότι έλυσε ένα μεγάλο μυστήριο.

Η απάντηση στην μεγάλη απορία; Deborah Perez, κόρη του Guy Ward Hendrickson. Αμέσως οι αστυνομικές αρχές έβγαλαν απ τα συρτάρια τους φακέλους της υπόθεσης και........

Διαβάστε περισσότερεα.

Κατάδυση στο γρίφο του «Βρετανικού»

Το ναυάγιο του «Βρετανικού» θα ερευνήσουν οι δύτες του National Geographic. Θα πραγματοποιήσουν κινηματογραφικές λήψεις σε βάθος 120 μέτρων στα ανοιχτά της Κέας, εκεί όπου το 1916 βυθίστηκε το υπερωκεάνιο «Βρετανικός» που χρησιμοποιούνταν ως πλωτό νοσοκομείο από το Βρετανικό Ναυαρχείο στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η έρευνα θα εξελιχθεί σε τέσσερις φάσεις, θα διαρκέσει από το Μάιο μέχρι το Νοέμβριο και θα γίνει σε συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού σύμφωνα με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Για πρώτη φορά θα ερευνηθούν και επίσημα τα αίτια που οδήγησαν στο ναυάγιο του «Βρετανικού», καθώς μέχρι σήμερα η Εφορεία Εναλίων δεν έχει μπει μέσα στο βυθισμένο πλοίο. Αναμένεται να δοθούν περισσότερες απαντήσεις στα ερωτήματα αν ο «Βρετανικός» χτύπησε σε νάρκη ή δέχτηκε τορπίλη γερμανικού υποβρυχίου και γιατί βυθίστηκε σε μικρό χρονικό διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο, χαρακτηρισμένο ως μνημείο από το ελληνικό κράτος, άλλαζε ιδιοκτήτες, αν και βυθισμένο στη θάλασσα της Τζιας. Γι’ αυτό και το υπουργείο Πολιτισμού έθεσε ως όρο στο National Geographic να μη θίξει θέματα ιδιοκτησίας του «Βρετανικού», καθώς το ζήτημα δεν έχει λυθεί. Πάντως, η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων σημειώνει ότι «δεν διαθέτει βαθυδύτες και δεν έχει την υποδομή για να φτάσει στα 120 μέτρα βάθος».

Λύση στο πρόβλημα αποκομιδής των σκουπιδιών στις Κυκλάδες

Το μεγάλο πρόβλημα της αποκομιδής απορριμμάτων και καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων των νησιών των Κυκλάδων εν όψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου έθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης στον υφυπουργό Εσωτερικών, Αθ. Νάκο σε συνάντηση τους, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο.

Ο κ. Νάκος δεσμεύθηκε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή νομοθετική διάταξη με την οποία θα νομιμοποιούνται για το διάστημα από 1.1.2009 έως 31.12.2009 οι συμβάσεις των ΟΤΑ του νομού Κυκλάδων και ολόκληρης της χώρας σχετικά με την ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες.

Επίσης, ο κ. Νάκος ενημέρωσε τον κ. Βρούτση ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου σε συνάντηση που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών θα καθορισθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την οριστική λύση του προβλήματος σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος και την ΠΟΕ- ΟΤΑ.

www.nafteboriki.gr

Γαλλία: Τηλεφώνημα για βόμβα σε πυρηνικό εργοστάσιο

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Σινόν, στη Δυτική Γαλλία, απομακρύνθηκαν σήμερα μετά το τηλεφώνημα αγνώστου που δήλωσε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα εκεί, ανέφερε εκπρόσωπος του εργοστασίου της ηλεκτρικής εταιρείας EDF.Όλο το μη απαραίτητο για τη λειτουργία του εργοστασίου προσωπικό -198 άτομα- απομακρύνθηκε, αλλά το εργοστάσιο δεν διέκοψε την λειτουργία του. Το προσωπικό ασφαλείας κάνει έρευνες για τον εντοπισμό της βόμβας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος προς το Γαλλικό Πρακτορείο, ο άγνωστος τηλεφώνησε στις 06:35 ώρα Ελλάδας και είπε μόνο ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα.Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο άγνωστος τηλεφώνησε από τηλεφωνικό θάλαμο της πόλης Σινόν. Το εργοστάσιο που έχει τέσσερις πυρηνικούς αντιδραστήρες δυναμικότητας 900 ΜW, παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στο 6% του γαλλικού πληθυσμού.Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο που πραγματοποιούσαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας τους τελευταίους μήνες διεκδικώντας αύξηση μισθών 5% και πριμ 1.500 ευρώ, εξήγγειλαν σήμερα νέες κινητοποιήσεις.

www.protothema.gr

Ληστεία σε φαρμακείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι σε φαρμακείο επί της οδού Ανθοκήπων 34 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Δύο κουκουλοφόροι με την απειλή όπλου απέσπασαν από την ιδιοκτήτρια 400 ευρώ και τρία φαρμακευτικά σκευάσματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ναρκωτικών και στη συνέχεια διέφυγαν.

Πρόκειται για τη δεύτερη ληστεία σε φαρμακείο της Θεσσαλονίκης μέσα σε λίγα 24ωρα, καθώς το βράδυ της Δευτέρας, δύο άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και με την απειλή όπλου, απέσπασαν 500 ευρώ και τρία φαρμακευτικά σκευάσματα από φαρμακείο που εφημέρευε στην περιοχή των Διαβατών.

www.nafteboriki.gr

Κινητοποιήσεις στα νησιά για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις

Σε κινητοποίηση κάτοικοι και φορείς πολλών νησιών διαμαρτυρόμενοι για την ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Το αίτημα να φύγει από τη γραμμή της Μήλου το πλοίο της GA Ferries επανέλαβε στο City 99,5 o Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Τσαΐνης. Ζήτησε να καταγγελθεί η απευθείας ανάθεση στον Γεράσιμο Αγούδημο και να μπουν αξιόπλοα πλοία. Όπως είπε, το συγκεκριμένο πλοίο, κάνει τα μισά δρομολόγια από τα προγραμματισμένα και αυτά με προβλήματα. Ταυτόχρονα προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις και κλείσιμο του λιμανιού.

Το ίδιο αίτημα -να φύγουν τα πλοία του κ. Αγούδημου από τη γραμμή τους- έχουν εκφράσει η Κάσος και η Κάρπαθος.

Διαβάστε περισσότερα.

Έξι ασθένειες που μεταπήδησαν από τα ζώα στον άνθρωπο

Η γρίπη των χοίρων δεν είναι η μόνη ασθένεια που έκανε το άλμα και εξαπλώθηκε από τα ζώα στον άνθρωπο. Οι ζωονόσοι, όπως ονομάζεται αυτή η κατηγορία παθήσεων, εμφανίζονται σε συνθήκες που ευνοούν το συνδυασμό διαφορετικών παθογόνων παραγόντων και την ανάμιξη των γονιδίων τους για την εμφάνιση νέων στελεχών.

Διαβάστε περισσότερα.

"Ναι" στη μεταγραφή της αδερφής του Β. Κουφωλιά

Διακομματικό "πράσινο φως" να μεταγραφεί σε πανεπιστήμιο της Ελλάδος, δόθηκε στη φοιτήτρια αδελφή του Βασίλη Κουφωλιά, που βρήκε τραγικό θάνατο στο σεισμό της 6ης Απριλίου, στην πόλη Άκουιλα της Ιταλίας.Την ίδια δυνατότητα έχουν και οι συγγενείς έως και β΄ βαθμού, που σπούδαζαν σε σχολή ή τμήμα Πανεπιστημίου της σεισμόπληκτης περιοχής.

Τη σχετική τροπολογία, που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Πάγκαλος στο ν/σ για το ΣΕΠΕ, υποστήριξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος, καθώς και όλες οι πτέρυγες της Βουλής, και έκανε αποδεκτή ο υφυπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, συμφωνώντας ότι "είναι το λιγότερο, που μπορεί να κάνει η Πολιτεία, για την οικογένεια του άτυχου φοιτητή".


www.skai.gr

Η ομοφυλόφιλη πρωταγωνίστρια του Top Gun

Με το στόμα ανοιχτό άφησε τους πάντες η πρωταγωνίστρια της ταινίας ''Top Gun'' Kelly McGillis, όταν παραδέχθηκε ότι είναι ομοφυλόφιλη.Η 51 ετών σήμερα ηθοποιός, η οποία υποδύθηκε την καθηγήτρια και ερωμένη του πιλότου Tom Cruise στην επιτυχημένη ταινία παραγωγής 1986, αρνείτο πεισματικά ότι έλκεται από άτομα του ιδίου φύλου. Ωστόσο, τα δημοσιεύματα πού ήθελαν να συμβαίνει κάτι τέτοιο πλήθαιναν συνεχώς το τελευταίο διάστημα. Τελικά, το παραδέχθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα SheWired.com. Ο δημοσιογράφος ζήτησε από την........

Διαβάστε περισσότερα.

Πυροβόλησαν Έλληνα επιχειρηματία στη Σερβία

Στην εντατική του Νοσοκομειακού Κέντρου της Βοϊβοντίνα (KCV) νοσηλεύεται ο πρόεδρος του ΔΣ της γερμανο-σερβικής βιομηχανίας ζάχαρης Sunoko, Σπυρίδων Πυργίδης, ο οποίος τραυματίστηκε από πυρά κακοποιών, που εισέβαλαν στην οικία του, στην πόλη Νόβισαντ.

Ο κ. Πυργίδης, το βράδυ μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης, δέχθηκε τέσσερις πυροβολισμούς στην κοιλιακή χώρα, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με ληστές που εισέβαλαν στη βίλα όπου κατοικεί, στο προάστιο Τατάρσκο Μπέρντο (Tatarsko Brdo), στην πόλη Νόβισαντ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του σερβικού Τύπου, ο οποίος επικαλείται ανεπίσημες αστυνομικές πηγές, το βράδυ της Τρίτης, περίπου στις 23:30, ο κ. Πυργίδης άκουσε θόρυβο στον κήπο της οικίας του και βγήκε για να.......

Διαβάστε περισσότερα.

Αγώνα επιβίωσης δίνει η αγορά

Όλο και πιο κάτω κατρακυλά η αγοραστική κίνηση στην αγορά καθώς, μήνα με το μήνα, ο τζίρος μειώνεται όλο και περισσότερο -αντί να αυξάνεται- σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής υπηρεσίας για τις πωλήσεις και το τζίρο στο λιανεμπόριο το μήνα Φεβρουάριο, την κρίση στην αγορά βιώνουν περισσότερο έντονα τα μικρομάγαζα.

Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ η μείωση πωλήσεων ανήλθε σε 5,4%, στα πολυκαταστήματα μόλις 1,2%, ενώ αντίθετα των καταστημάτων επίπλων-ηλεκτρικών ειδών και οικιακού εξοπλισμού μειώθηκαν κατά 20,7% και των καταστημάτων βιβλίων- χαρτικών και λοιπών ειδών, κατά 24,5%.Μικρότερες πιέσεις αισθάνονται τα καταστήματα φαρμακευτικών-καλλυντικών, κατά 3,4%, ενώ η μείωση ΄του όγκου των πωλήσεων των καταστημάτων καυσίμων και.........

Διαβάστε περισσότερα.

Σοφοκλέους: Με «άλμα» πάνω από τις 2.050 μονάδες

Το "πάρτυ" στο ταμπλό του Ελληνικού Χρηματιστηρίου συνεχίζεται και κατά την σημερινή συνεδρίαση, ενώ από χθες έχουν ενεργοποιηθεί νέοι εγχώριοι κωδικοί που ως τώρα τηρούσαν στάση αναμονής περιμένοντας μια ευρύτερης διαρκείας διορθωτική κίνηση.

Ωστόσο το δυνατό ριμπάουντ που συνεχίζεται και σήμερα στα μεγάλα χρηματιστήρια, παρασύροντας και το ΧΑ, "αναγκάζει" τους επενδυτές αλλά και τους επαγγελματίες traders να αναθεωρήσουν και να κινηθούν επιθετικότερα με την προσδοκία πως η διαδρομή προς τις 2.200 μονάδες θα είναι άμεση. Η εικόνα πάντως επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για το ότι και σήμερα η αγορα θα παρουσιάσει ανοδικές τάσεις.

Ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ κ. Μάνος Χατζηδάκης επισησημαίνει το ράλι της ελληνικής αγοράς προσεγγίζει πλέον το 40% από τα χαμηλά, απόδοση η οποία χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από χαρτοφυλάκια τα οποία δεν είναι........

Διαβάστε περισσότερα.

Σε πλήρη εξέλιξη το επιχειρησιακό σχέδιο «Άρτεμις» της χώρας για τη γρίπη των χοίρων


Με τις θερμικές κάμερες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που σκανάρουν τους επιβάτες με «ύποπτα» συμπτώματα, την κατάσταση επιφυλακής όλων των υγειονομικών αρχών της χώρας, με βασικό άξονα το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και το νοσοκομείο Αναφοράς της γρίπης των χοίρων, το Σισμανόγλειο, (το οποίο συνεπικουρείται τώρα από το Γενικό Κρατικό «Γ. Γεννηματάς» και το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη) και την εκστρατεία ενημέρωσης όλων των πολιτών συνεχίζεται η εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση τυχόν επερχόμενης πανδημίας.

Η μέχρι στιγμής εφαρμογή του σχεδίου, τα ανακλαστικά των αρμόδιων αρχών αλλά και η ανταπόκριση του κοινού επιτρέπουν στους υπεύθυνους να παραμένουν σε επιφυλακή .........

Διαβάστε περισσότερα.

Η "αλεπού της θαλάσσης"


Ενα σκυλόψαρο, τύπου "αλεπού της θαλάσσης" και μήκους 3,5 μέτρων έβγαλαν ψαραδες ανοιχτά του Τολού. Πρόκειται για ένα είδος καρχαρία που ζει στις ελληνικές θάλασσες.

www.ethnos.gr

Ολλανδία: Τέσσερις νεκροί στην εορτή της Βασίλισσας

Τέσσερα άτομα έχασαν σήμερα τη ζωή τους στο Απελντουρν της Ολλανδίας, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Εορτή της Βασίλισσας, παρουσία της βασιλικής οικογένειας, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΡ.

www.protothema.gr

Έκρηξη σε σπίτι στο Λέχαιο Κορινθίας

Έκρηξη πιθανότατα από δυναμίτιδα σημειώθηκε λίγο μετά τις 4:00 τα ξημερώματα σε σπίτι στο Λέχαιο Κορινθίας που ανήκει σε Έλληνα πολίτη.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έκρηξη σημειώθηκε στην εξωτερική πλευρά της μπαλκονόπορτας του πρώτου ορόφου και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.Για το συμβάν ενεργεί προανάκριση το αστυνομικό τμήμα Βραχατίου.

www.nafteboriki.gr

Τη λίστα με τους ομορφότερους ανθρώπους ανακοίνωσε το People

Η επιζήσασα καρκίνου του μαστού Κριστίνα Απλγκέιτ, εμφανίζεται στο εξώφυλλο του ειδικού τεύχους του περιοδικού People με τους 100 ομορφότερους ανθρώπους, ενώ στην ίδια λίστα εισήλθε φέτος και η Μισέλ Ομπάμα.Η 37χρονη Απλγκέιτ προκάλεσε το θαυμασμό και τη συγκίνηση των θαυμαστών της όταν πέρυσι ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού και στη συνέχεια ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που η ηθοποιός περιλαμβάνεται στην ετήσια λίστα του περιοδικού, ενώ η Μισέλ Ομπάμα είναι «πρωτάρα».«Είχα έναν πατέρα και έναν αδελφό που θεωρούσαν ότι είμαι όμορφη και με έκαναν να νιώθω έτσι κάθε μέρα», δηλώνει η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στο περιοδικό.«Μεγάλωσα με πολύ ισχυρά ανδρικά πρότυπα, που θεωρούσαν ότι είμαι έξυπνη, ετοιμόλογη και αστεία, οπότε αυτά τα άκουγα συχνά. Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά νέα κορίτσια που δεν το ακούνε. Αλλά ήμουν τυχερή», προσθέτει η ίδια.

Σε μία ειδική ενότητα, υπό τον τίτλο «Οι Ωραίοι του Μπαράκ» εμφανίζονται τα ονόματα του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ραμ Εμάνουελ, ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ και άλλοι.Στον κατάλογο με τους 100 ομορφότερους ανθρώπους περιλαμβάνονται και οι «συνήθεις ύποπτοι», όπως ο Τζόρτζ Κλούνι, η Αντζελίνα Τζολί, ο Μπραντ Πιτ και η Χάλι Μπέρι.

www.protothema.gr

Μία ακόμα αρκούδα νεκρή από αυτοκίνητο

Μία ακόμα αρκούδα σκοτώθηκε από αυτοκίνητο τα ξημερώματα στην παλαιά εθνική οδό Κοζάνης Καστοριάς, στην περιοχή Νεάπολης.Πρόκειται για τη 14η που σκοτώνεται από σύγκρουση με όχημα την τελευταία πενταετία, και η δεύτερη, μέσα σε διάστημα τριών 24ωρων. Το άτυχο ζώο ήταν ένας ενήλικας αρσενικός αρκούδος, 10 ετών, που ζύγιζε 220 κιλά.

Το ζώο βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ ενώ το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του.Ο νεκρός αρκούδος μεταφέρθηκε, με ειδικό όχημα, από την ομάδα άμεσης επέμβασης του «Αρκτούρου» στο Δασαρχείο Τσοτυλίου, και ακολούθως, στο Κτηνιατρικό Κέντρο Βοΐου, όπου έγινε η επίσημη νεκροψία.Τα τελευταία πέντε χρόνια, 27 αρκούδες έχουν βρει το θάνατο, είτε από αυτοκίνητα, είτε από πυροβολισμούς, είτε από δηλητηριασμένα δολώματα. Σύμφωνα με τον «Αρκτούρο», ο αριθμός είναι ανησυχητικός, δεδομένου ότι το σπάνιο αυτό είδος αναπαράγεται αργά και δύσκολα και σήμερα, αριθμεί περί τα 250 (εκτίμηση ελάχιστου πληθυσμού) άτομα σ΄ολόκληρη την Ελλάδα.

www.nafteboriki.gr

Βρετανίδα δύο ετών με 156 Ι.Q.

Μια μικρή Βρετανίδα δύο ετών, με τον εντυπωσιακό δείκτη ευφυΐας (Ι.Q.) 156, μπορεί να απαριθμήσει 35 πρωτεύουσες, να συλλαβίσει το όνομά της και γνωρίζει το αλφάβητο, γράφει σήμερα ο βρετανικός Τύπος.Η Ελίζ Ταν Ρόμπερτς, που ζει στο βόρειο Λονδίνο, μπορεί επίσης να διαβάσει τις λέξεις «μαμά» και «μπαμπάς» και να ξεχωρίσει τα τρία είδη τριγώνων. Η εξαιρετική της ευφυΐα τής επέτρεψε να γίνει το νεώτερο μέλος της Mensa, της διεθνούς οργάνωσης που έχει ως κριτήριο εισαγωγής την επίτευξη στα τεστ ευφυΐας αποτελεσμάτων ανώτερων από το 98% του πληθυσμού.

«Είναι ένα παιδί πραγματικά ξεχωριστό», σχολίασε ο γενικός διευθυντής της Mensa, Τζον Στίβενέιτζ.Η παιδοψυχολόγος Τζόαν Φρίμαν χρησιμοποίησε ένα ειδικό τεστ για να μετρήσει την ευφυΐα της μικρής Ελίζ και ανακάλυψε ότι συγκαταλέγεται μεταξύ του 0,2% των εξυπνότερων παιδιών αυτής της ηλικίας, στη Βρετανία.Η μητέρα της Ελίζας, η Λουίζ, περιέγραψε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Daily Mirror πώς παρατήρησε την ευφυΐα της κόρης της από τη στιγμή που γεννήθηκε. Η μικρή είπε την πρώτη της λέξη σε ηλικία πέντε μηνών και περπάτησε σε ηλικία οκτώμισυ μηνών. «Λέει πράγματα που ένας Θεός ξέρει από πού προέρχονται. Πολύ απλά, τρελαίνεται να μαθαίνει... Δεν σταματά», λέει η μητέρα της μικρής.

www.protothema.gr

Διαζύγιο για την 8χρονη που είχε παντρευτεί 50χρονο 30 Απριλίου 2009, 13:31

Ένα κοριτσάκι οχτώ ετών που ο πατέρας του είχε παντρέψει με έναν 50χρονο, γεγονός που προκάλεσε τις επικρίσεις οργανώσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, πήρε διαζύγιο, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα σαουδαραβικών εφημερίδων.

Το γάμο ακύρωσε χθες δικαστήριο της πόλης Οναΐζα και συγκεκριμένα ο νέος του πρόεδρος καθώς ο προηγούμενος είχε αρνηθεί να λύσει το γάμο αυτόν υποστηρίζοντας ότι το κοριτσάκι πρέπει να φθάσει στην εφηβεία για να εκδώσει απόφαση το δικαστήριο.

www.protothema.gr

Κλίμα ευφορίας στο Χ.Α.

Συνεχίζεται το ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών με το γενικό δείκτη τιμών να καταγράφει άνοδο πάνω από 4%.

Πιο αναλυτικά, αυτή την ώρα (13:31) ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 4,14% ανερχόμενος στις 2.072,98 μονάδες, με οδηγό τον κλάδο των τραπεζών.

Οι μετοχές της Alpha Bank , της Τράπεζας Πειραιώς, της MPB και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. καταγράφουν κέρδη πάνω από 8%. Η Εθνική ενισχύεται κατά 6,81%.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 177 εκατομμύρια ευρώ.

Οι μετοχές 175 εταιρειών ενισχύονται, 55 καταγράφουν απώλειες και 24 παραμένουν σταθερές.

www.nafteboriki.gr

Προσοχή στις μαύρες τρύπες του γαλαξία!

Οι αστρονόμοι για πρώτη φορά υποστηρίζουν πως πιθανότατα εκατοντάδες, μεσαίου μεγέθους μαύρες τρύπες δεν βρίσκονται ακίνητες στο κέντρο των γαλαξιών, όπως νόμιζαν ως τώρα, αλλά κυκλοφορούν στο δικό μας γαλαξία και καταβροχθίζουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η κοντινότερη στη Γη τέτοια περιφερόμενη μαύρη τρύπα βρίσκεται χιλιάδες έτη φωτός μακριά.

Σύμφωνα με τη νέα επιστημονική μελέτη, αυτές οι "αδέσποτες" μαύρες τρύπες έχουν μείνει "ορφανές" από τότε που ο γαλαξίας μας "κατάπιε" ένα σωρό άλλους μικρότερους γαλαξίες στο πέρασμα των δισεκατομμυρίων ετών της ύπαρξής του. Οι αστρονόμοι έχουν πλέον πειστεί ότι κάθε ένας από τους δισεκατομμύρια γαλαξίες στο σύμπαν διαθέτει μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο κέντρο του. Πιστεύουν επίσης πως όταν οι γαλαξίες συγκρούονται - κάτι που συμβαίνει συχνά- οι κεντρικές μαύρες τρύπες τους συγχωνεύονται.

www.skai.gr

Καταδίκη δημάρχων για ρύπανση του περιβάλλοντος

Για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας δύο πρώην δήμαρχοι και ένας εν ενεργεία, σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, ενώ για παράνομη παροχέτευση ακαθάρτων υδάτων καταδικάστηκαν δύο δημότες. Η υπόθεση αφορούσε τη ρύπανση περιοχών των δήμων τους με οικιακά βοθρολύματα, που τα άδειαζαν οι δύο δημότες με βυτία, σε ανοιχτούς χώρους. Οι δημότες με τα βυτία έπαιρναν τα λύματα από τα σπίτια, για να αποφύγουν οι κάτοικοι την ανάθεση του έργου στις σχετικές επιχειρήσεις που υπάρχουν, και αυτό είχε ως συνέπεια να..........

Διαβάστε περισσότερα.

Θανατική ποινή για παλαιστίνιο που πούλησε γη σε Ισραηλινούς

Παλαιστίνιος καταδικάστηκε σε Θάνατο δι’ απαγχονισμού επειδή πούλησε γη στην δυτική όχθη σε Ισραηλινούς. Ο Παλαιστίνιος όχι μόνο πούλησε γη σε μια νευραλγική περιοχή , αλλά όπως προέκυψε στη δίκη που πραγματοποιήθηκε στο παλαιστινιακό δικαστήριο της Χεβρώνας , διαπραγματεύτηκε στρέμματα που δεν του ανήκαν , στο χωριό Beit Omar της δυτικής όχθης.

Η πώληση γης σε ισραηλινούς θεωρείται πράξη εθνικής προδοσίας , καθώς οι ισραηλινοί προσπαθούν να επεκτείνουν την κυριαρχία τους στην περιοχή της δυτικής όχθης , αγοράζοντας γη που είναι παλαιστινιακή για να αλλάξουν την ισορροπία των πληθυσμών.Αυτό που απομένει είναι η έγκριση της θανατικής ποινής από τον παλαιστίνιο πρόεδρο Mahmoud Abbas, ώστε να γίνει εκτελεστή η δικαστική απόφαση.

www.protothema.gr

Έκαναν σεξ μπροστά στην αυλή της βασίλισσας!

Ένα ζευγάρι, στην Μεγάλη Βρετανία, συνελήφθη από την αστυνομία επειδή έκανε σεξ μπροστά στην αυλή του Windsor Castle της βασίλισσας της Αγγλίας!Αρκετοί τουρίστες παρακολουθήσαν το ζευγάρι να κάνει έρωτα πάνω στο γρασίδι του Windsor Castle με την βασίλισσα να βρίσκεται μέσα στον πύργο της!
Το ζευγάρι, ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών, για περίπου 20 λεπτά επιδίδονταν σε σεξουαλικές περιπτύξεις μέχρι που εμφανίστηκαν οι ένοπλοι άντρες της Royal Protection Squad και τους διέκοψαν!

Αρκετοί τουρίστες βιντεοσκόπησαν το γεγονός ενώ κάποιοι ζητωκραύγαζαν και άλλοι κάλεσαν την αστυνομία!Το ζευγάρι βρίσκονταν υπό την επήρεια της μέθης ενώ η αστυνομία δήλωσε πως πρόκειται για δυο ευυπόληπτους πολίτες με καλές θέσεις εργασίας. «Το ζευγάρι δεν ενδιαφέρονταν ποιος τους έβλεπε λες και βρίσκονταν στην κρεβατοκάμαρα τους,» είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο κύριος Mark Robinson.Οδηγήθηκαν στο τμήμα όπου πέρασαν την βραδιά σε κελί για να ξεμεθύσουν ενώ την επόμενη θα κατηγορηθούν για προσβολή σε δημόσιο χώρο!

Βροχερός ο καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα διαμορφώσουν το σκηνικό του καιρού το τριήμερο της Πρωτομαγιάς σε ολόκληρη τη χώρα.

Παρασκευή
Την Παρασκευή 1η Μαΐου στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού αιγαίου θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και..........

Διαβάστε περισσότερα.

Πρώτη στις καταγγελίες για βιασμούς η Σουηδία Κάθε μέρα, στη Σουηδία, δεκαπέντε γυναίκες καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα βιασμού. «Τα θύματα είναι όλο

Κάθε μέρα, στη Σουηδία, δεκαπέντε γυναίκες καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα βιασμού. «Τα θύματα είναι όλο και πιο νέα», λέει ο Κρίστιαν Ντίσεν, καθηγητής του δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και ένας από τους συντάκτες έκθεσης που παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες. «Το 2006, τα δύο τρίτα των θυμάτων ήταν κάτω των 30 ετών. Πάνω από τις μισές ήταν μεθυσμένες. Και στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν είχαν συναντήσει τον βιαστή τους 24 ώρες πριν από το συμβάν».

Η έκθεση, που αφορά 33 χώρες, αποκαλύπτει ότι η Σουηδία είναι η ευρωπαϊκή χώρα όπου γίνονται οι περισσότερες καταγγελίες για βιασμούς. Κι ας έχει η σουηδική κοινωνία τη φήμη ότι έχει κατακτήσει την ισότητα των δύο φύλων. Το 2006 έγιναν στη χώρα αυτή........

Διαβάστε περισσότερα.

Η Αυστραλία αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ποντίων

Η Βουλή της Νότιας Αυστραλίας ενέκρινε ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας σε βάρος των Ποντίων από τους Τούρκους την περίοδο 1915-1922.

Το ψήφισμα είχε καταθέσει στη βουλή ο φιλέλληνας υπουργός Δικαιοσύνης M. Aτκινσον.Στο ψήφισμα υποστηριζόταν ότι η γενοκτονία δεν παραγράφεται λόγω των χρόνων που έχουν συμπληρωθεί από την τέλεσή της και καλούσε την αυστραλιανή κυβέρνηση να την αναγνωρίσει επισήμως.

Με την ψήφο της πλειοψηφίας, η Βουλή της Νότιας Αυστραλίας αναγνωρίζει ότι "η γενοκτονία που διαπράχθηκε από το 1915 έως το 1922 από το Οθωμανικό Κράτος σε βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων, των Ασσυρίων και άλλων μειονοτήτων της ΜικράςΑσίας, είναι από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έγιναν ποτέ σε βάρος της ανθρωπότητας και καταδικάζονται από τον λαό και την πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας".

www.cosmo.gr

Οι "βραδινοί τύποι" είναι πιο προσεκτικοί στο τέλος της ημέρας

Όσοι σηκώνονται νωρίς το πρωί και όσοι κοιμούνται αργά είναι εξίσου αποδοτικοί το πρωί, ωστόσο εκείνοι που κοιμούνται αργά είναι στο τέλος της μέρας πιο προσεκτικοί.Μία νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών και δημοσιεύεται στο περιοδικό «Science», απέδειξε πως οι «πρωινοί τύποι» υποφέρουν πιο έντονα από τους «βραδινούς» από την επίδραση της συσσωρευμένης πίεσης της νύστας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η πίεση αυτή «εμποδίζει την άριστη έκφραση του σήματος της εγρήγορσης», σύμφωνα με τον.........

Διαβάστε περισσότερα.

Πρωινή ταλαιπωρία στην Αττική Οδό, λόγω ατυχήματος με γερανό


Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, αφού λίγο μετά τις 6.30 σημειώθηκε πτώση του αντίβαρου ενός γερανού με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων.

Το ατύχημα συνέβη λίγο πριν την έξοδο της Κύμης. Το αντίβαρο απομακρύνθηκε, ωστόσο, τα κυκλοφοριακά προβλήματα παραμειναν έως περίπου στις 12 το μεσημέρι, οπότε η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

www.tanea.gr

Πτυχία χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα

Είναι δυνατόν οι επίσημοι φορείς της Πολιτείας να εξαπατούν τους υποψηφίους που δίνουν σκληρή μάχη για μια θέση στα Πανεπιστήμια; Φαίνεται ότι είναι! Γιατί πώς θα μπορούσε να δικαιολογήσει κάποιος σε έναν υποψήφιο, ο οποίος έχει ενημερωθεί από το ΥΠΕΠΘ, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τον Οδηγό Σπουδών του ΑΕΙ ή ΤΕΙ, το ότι δεν ισχύουν όσα επίσημα τον είχαν διαβεβαιώσει; Απίστευτο κι όμως... ελληνικό! Ας δούμε τα πράγματα με τη σειρά.

Διαβάστε περισσότερα.

Πρώτη με διαφορά… στήθους!

Βάζουν «φωτιά» στα όνειρα των ανδρών. Ποιες ; Μα, οι «θεές» του Χόλιγουντ, ξανθές, μελαχρινές και καστανές. Η αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή «Access Hollywood» έθεσε στους τηλεθεατές το … βασανιστικό ερώτημα : «ποιά ηθοποιός του Χόλιγουντ έχει το καλύτερο στήθος».

Νικήτρια αναδείχτηκε η Σκάρλετ Γιόχανσον. Το πλούσιο και καλοσμιλεμένο στήθος της 24χρονης Σκάρλετ, συγκεντρώνει τα βλέμματα θαυμασμού ακόμη κι από γυναίκες ηθοποιούς, όπως η Νάταλι Πόρτμαν που δήλωσε επί λέξει: «Σοβαρά, δε θα με πείραζε καθόλου να χουφτώσω τα στήθη της Σκάρλετ. Είναι πραγματικά πανέμορφα…»! Δεύτερη στη σχετική λίστα ήρθε η Σάλμα Χάγιεκ. Τρίτη ψηφίστηκε η Χάλι Μπέρι. Και τι δε θα δίναμε να ήμασταν κριτική επιτροπή, αλλά δυστυχώς ισχύει το «φάτε μάτια ψάρια…»

www.sport-fm.gr

Ουρά 10χλμ στην Αττική Οδό

Ουρά δέκα χιλιομέτρων και συνεπώς μεγάλες καθυστερήσεις αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται αυτή την ώρα στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς αεροδρόμιο. Πιο συγκεκριμένα, η ουρά ξεκινά από το ύψος του Αιγάλεω και φτάνει ως τη Λεωφόρο Κύμης. Το πρόβλημα οφείλεται στην πτώση φορτίου στο οδόστρωμα.

www.protothema.gr

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με δύο νεκρά αδέλφια

Δύο αδέλφια, 19 και 23 ετών, άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, όταν η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν συγκρούστηκε, με ΙΧ που οδηγούσε 41χρονος, στην διασταύρωση παράπλευρης της Εγνατίας Οδού με την οδό Λέκα, στην περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν μέχρι στιγμής γνωστά, η μηχανή προσπάθησε να προσπεράσει την ώρα που το προπορευόμενο όχημα επιχείρησε να στρίψει. Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη, ενώ προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Τμήμα Α’ της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

www.protothema.gr

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με δύο νεκρά αδέλφια

Δύο αδέλφια, 19 και 23 ετών, άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, όταν η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν συγκρούστηκε, με ΙΧ που οδηγούσε 41χρονος, στην διασταύρωση παράπλευρης της Εγνατίας Οδού με την οδό Λέκα, στην περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν μέχρι στιγμής γνωστά, η μηχανή προσπάθησε να προσπεράσει την ώρα που το προπορευόμενο όχημα επιχείρησε να στρίψει. Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη, ενώ προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Τμήμα Α’ της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

www.protothema.gr

18χρονη κατήγγειλε βιασμό από τον πατριό της!

Θύμα βιασμού από τον 63χρονο πατριό της έπεσε μία 18χρονη Ρωσίδα στη Λάρισα. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η κοπέλα, που τα τελευταία χρόνια ζούσε στο ίδιο σπίτι με τον ηλικιωμένο και με τον ετεροθαλή αδερφό της, πήγε στην Ασφάλεια και κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι τη βίασε ο πατριός της. Ο δράστης προσήχθη και κατά την προανακριτική διαδικασία ομολόγησε την πράξη του, ενώ δήλωσε μετανιωμένος γι’ αυτό που συνέβη. Σημειώνεται ότι η κοπέλα υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι φέρει ίχνη βιασμού.

Η 18χρονη διέμενε στη θεσσαλική πόλη με τον ηλικιωμένο, αφού η μητέρα της και εν διαστάσει σύζυγος του 63χρονου τους είχε εγκαταλείψει εδώ και δύο χρόνια. Σύμφωνα με τον διευθυντή.......

Διαβάστε περισσότερα.

Στρατηγική συμφωνία Chrysler-FIAT

Οι εργαζόμενοι στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Chrysler ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με την ιταλική FIAT,που ανοίγει το δρόμο στην εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης για τη σωτηρία της τρίτης μεγαλύτερης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Ηταν μία κρίσιμη στιγμή λόγω της ανησυχίας και της αβεβαιότητας που υπήρχε στο προσωπικό» δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου της αυτοκινητοβιομηχανίας, Ρον Γκίτελφίνγκεργρ.Η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας Φίατ -Κράισλερ πρόκειται να υπογραφεί το απόγευμα της Πέμπτης καθώς την ίδια ημέρα εκπνέει η διορία.......

Διαβάστε περισσότερα.

ΠΡΙΝ !!! μετά...... (Για όσους βιάζονται να μεγαλώσουν....)























Αζερμπαϊτζάν: Ενοπλος σκότωσε 10 άτομα σε πανεπιστήμιο

Ένοπλος άρχισε να πυροβολεί στους χώρους πανεπιστημίου του Μπακού, της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν 15, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της του Αζερμπαϊτζάν, ο δράστης κρατούσε ομήρους, αλλά η αστυνομία κατάφερε να τον εξουδετερώσει.

www.protothema.gr

Σέρρες: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών

Oκτώ κιλά ινδικής κάνναβης και μικροποσότητες ηρωίνης είχαν στην κατοχή τους τρεις νεαροί αλβανικής καταγωγής που συνελήφθησαν από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.

Οι τρεις άνδρες, 23, 27 και 34 ετών αντίστοιχα, σύμφωνα με τον Διευθυντή του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, Αθανάσιο Ματσαρόκο, είναι μέλη αλβανικού κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών που δρα στην Βόρειο Ελλάδα και το τελευταίο διάστημα προσπάθησε να εξαπλωθεί και στις Σέρρες.«Πρόκειται για την εξάρθρωση αλβανικού κυκλώματος τα μέλη του οποίου συνδέονται με ισχυρούς, συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς και ζουν στην Ελλάδα πάνω από δέκα χρόνια», δήλωσε ο κ. Ματσαρόκος, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου. Το συγκεκριμένο κύκλωμα διοχέτευε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και ινδικής κάνναβης, συμπλήρωσε.

Οι δράστες συνελήφθησαν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 30 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ τα 8 κιλά ινδικής κάνναβης εντοπίστηκαν κρυμμένα σε θάμνους σε αγροτική κατοικία στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Εκτός από τα ναρκωτικά, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν επίσης 25.000 ευρώ και κοσμήματα πού είχαν αφαιρέσει από κατοικία στην Καρδία Θεσσαλονίκης.

www.protothema.gr

Θεσσαλονίκη: Οκτώ συλλήψεις για διακίνηση λαθρομεταναστών

Σε οκτώ συλλήψεις ανδρών αλβανικής και βουλγαρικής καταγωγής προχώρησαν χθες οι άνδρες της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι - όπως προέκυψε - είναι μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από καταγγελία Αλβανού, τον οποίο μετέφεραν παράνομα στην Ελλάδα μαζί με τρία συγγενικά του πρόσωπα, απαιτώντας την καταβολή 1.000 ευρώ για κάθε έναν από αυτούς. Οταν ο Αλβανός ζήτησε προθεσμία για την εξεύρεση των χρημάτων, τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν την καταβολή του διπλάσιου ποσού για κάθε άτομο και για κάθε........

Διαβάστε περισσότερα.

Μια ανάσα από τη χρεοκοπία η Chrysler;

Σε αδιέξοδο φαίνεται πως οδηγούνται οι συνομιλίες μεταξύ του αμερικανικού υπουργείου Οικονομίας και των πιστωτών για τη διάσωση της Chrysler καθιστώντας σχεδόν βέβαιη τη χρεοκοπία της εταιρείας, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα προσκείμενα στις συζητήσεις, όλα είναι έτοιμα πλέον για την αίτηση υπαγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Κεφάλαιο 11 του αμερικανικού Πτωχευτικού Δικαίου.

Οι συνομιλίες με τους πιστωτές της Chrysler «ναυάγησαν», καθώς η ομάδα που έχει ορίσει ο πρόεδρος Ομπάμα να αναλάβει το θέμα δεν κατάφερε να πείσει μέχρι αργά χθες αρκετά hedge fund και άλλους πιστωτές να δεχθούν μια..........

Διαβάστε περισσότερα.

Χρηματιστήρια: Σούπερ ράλι σε Ασία και Ειρηνικό

Τον καλύτερο μήνα από το 1989 (!) και μετά κλείνει σήμερα ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific, ο οποίος με κέρδη 3,3% το πρωί ολοκληρώνει έναν ιδανικό Απρίλιο με άνοδο πάνω από 12% συνολικά.

Το χθεσινοβραδινό σήμα του κεντρικού τραπεζίτη Μπεν Μπερνάνκε για το ότι τα χειρότερα έχουν περάσει ακολουθήθηκε από τις μεγαλύτερες των αναμενόμενων καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ αλλά και την υψηλότερη των προβλέψεων εργοστασιακή παραγωγή στην Ιαπωνία.

Ο δείκτης ΝΙΚΚΕΙ στο χρηματιστήριο του Τόκιο, το οποίο χθες είχε αργία, κέρδισε σχεδόν 4%, ενώ κατά περισσότερο από 2% ανέβηκαν ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ο Straits Times στη Σιγκαπούρη και ο ASX 100 στο Σίδνεϊ. Την παράσταση έκλεψε το χρηματιστήριο της Ταϊβάν με κέρδη που άγγιξαν το 7%, μετά την γνωστοποίηση της Κίνας ότι θα επιτρέψει την πραγματοποίηση επενδύσεων στο νησί. Πρωταγωνίστησαν μετοχές μεγάλων ομίλων όπως η Honda και η Canon, ενώ στα 1,333 δολάρια ενισχύθηκε το ευρώ και στα 51,5 δολάρια ανά βαρέλι το πετρέλαιο.

www.protothema.gr

Αφιέρωμα: Οι Εμπροσθοβαρείς

Ήρθε η ώρα: Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και οι διάσημες ξεκίνησαν να κυκλοφορούν με ελαφρά φορεματάκια, άρχισαν τα μπανάκια στις παραλίες (ε, εντάξει, όχι ότι τα σταμάτησαν και ποτέ) και γενικά τις σέξι εμφανίσεις. Εκεί είμαστε κι εμείς, πάντα, άγρυπνοι οφθαλμολάγνοι. Σήμερα..........

Διαβάστε περισσότερα.

Η εξέλιξη των μηχανών αναζήτησης


Η Google ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας υπηρεσίας πρόσβασης και αναζήτησης σε δημόσια δεδομένα, τα οποία μάλιστα θα προβάλλονται σε μορφή γραφήματος. Το εγχείρημα θα ξεκινήσει με στοιχεία πληθυσμού και ανεργίας στις ΗΠΑ, υπόσχεται όμως να διαθέσει πολύ περισσότερα δεδομένα στο μέλλον για αναζήτηση. Όπως είναι φυσικό, η κίνηση έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον ειδικών, που θεωρούν τεράστιας σημασίας τη δυνατότητα αναζήτησης και οπτικοποίησης συγκεντρωτικών δεδομένων.

Τα πρώτα δεδομένα πρόερχονται από τις υπηρεσίες Στατιστικής Εργασίας και Πληθυσμού, αν και όπως ανακοινώνει η εταιρεία, υπάρχουν πολλές ακόμη πηγές και πολλά ακόμη δημόσια στοιχεία που προσφέρονται για αναζήτηση. Η τεχνολογία οπτικοποίησης των δεδομένων ονομάζεται Trendanalyzer, κατασκευασμένη από την Gapminder, εταιρεία που η........

Διαβάστε περισσότερα.

Ρωσικό μπλόκο σε ελληνικά φρούτα

Στο στόχαστρο των Αρχών της Ρωσίας, της μεγαλύτερης αγοράς φρούτων και οπωροκηπευτικών μας, έχουν τεθεί οι εξαγωγές της αγροτικής παραγωγής μας εξαιτίας των φυτοφαρμάκων. Ετσι οι Ρώσοι, είτε επιστρέφουν φορτία είτε δεν τα εισάγουν καθόλου, καθώς στη χώρα μας δεν υπάρχει επαρκής αριθμός εργαστηρίων ελέγχου που θα πιστοποιήσουν την τήρηση των προδιαγραφών. Μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009 οι Ρώσοι επέστρεψαν εννιά φορτία με φράουλες, ακτινίδια και μήλα, στα οποία ανιχνεύτηκαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων που ξεπερνούσαν τα αυστηρότατα στάνταρ της ρωσικής αγοράς, ενώ το 2008 δεν εξήχθησαν 10.000 τόνοι εσπεριδοειδών στη Ρωσία διότι ήταν αδύνατο να ελέγχουν προτού εξαχθούν!Η «ρωσική περιπέτεια» των ελληνικών νωπών φρούτων ξεκίνησε όταν, στο πλαίσιο μνημονίου μεταξύ Ε. Ε. και Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφορικά με τα αποδεκτά επίπεδα υπολειμματικότητας, το 2007, οι ρωσικές αρχές εντόπισαν ελληνικά φορτία με..........

Διαβάστε περισσότερα.

Αττική οδός: Ουρά 7 χλμ στο ρεύμα προς αεροδρόμιο

Ουρά 7 χιλιομέτρων σχηματίστηκε στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς αεροδρόμιο, λόγω πτώσης μεταλλικών αντικειμένων στο οδόστρωμα από νταλίκα λίγο πριν την έξοδο της Κύμης.Το πρωτοφανές μποτιλιάρισμα αρχίζει από το ύψος της περιφερειακής Αιγάλεω και φθάνει μέχρι το κόμβο Κύμης.

www.nafteboriki.gr

Μεξικό: Έκκληση να παραμένουν οι πολίτες στα σπίτια τους

Ο πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν απηύθυνε την Τετάρτη έκκληση προς τους πολίτες της χώρας να παραμείνουν όσο περισσότερο είναι εφικτό στα σπίτια τους στην διάρκεια της μερικής αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας την οποία ανακοίνωσε η κυβέρνησή του, από την 1η έως την 5η Μαΐου, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της γρίπης των χοίρων.

Η ασθένεια έχει προκαλέσει το θάνατο έως και 176 ανθρώπων. Οι θάνατοι που έχει επιβεβαιωθεί ότι οφείλονται στον ιό φθάνουν τους 9.Ο Καλδερόν απηύθυνε την έκκληση αυτή στο πρώτο του τηλεοπτικό διάγγελμα προς το λαό του Μεξικού μετά το ξέσπασμα της κρίσης που προκαλεί η ασθένεια, την περασμένη εβδομάδα.Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την διακοπή της λειτουργίας των μη απαραίτητων δημόσιων υπηρεσιών και κάλεσε τις επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων δεν είναι κρίσιμη για την οικονομία να κλείσουν για 5 ημέρες, αρχής γενομένης από αύριο Πρωτομαγιά.

www.protothema.gr

Ένας τρόπος να προφυλαχτείτε από την βροχή........

Χρηματοοικονομική ανάσα από το ράλι των μετοχών

Βαθιά ανάσα παίρνουν κατά την διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2009 οι ισολογισμοί και τα assets των ελληνικών τραπεζών, από την σημαντική άνοδο που καταγράφουν οι τιμές των μετοχών τους για το ίδιο διάστημα ως αποτέλεσμα του εν εξελίξει Bear Market Rally που χαρακτηρίζει τις αγορές.

Τραπεζικοί παράγοντες, με αφορμή τη νέα σημαντική άνοδο του Γ.Δ του ΧΑ κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης (+ 4,36%) που τον οδήγησε στα υψηλότερα επίπεδα από την αρχή τους και μια ανάσα από τις 2.000 μονάδες, τόνιζαν στο axiaplus.gr ότι όσο διατηρείται το κλίμα αυτό στις κεφαλαιαγορές, αυξάνοντα τα "όπλα" που έχουν στην "φαρέτρα" τους οι τράπεζες. Και αυτό γιατί, όπως προσθέτουν οι ίδιοι παράγοντες, όσο αυξάνονται τα επίπεδα των τιμών των τραπεζικών μετοχών, αυξάνονται και τα margins που έχουν στην διάθεσή τους και.......

Διαβάστε περισσότερα.

Υπέροχη Josie

Η δεσποινίς Josie Maran είναι ηθοποιός, είναι και μοντέλο. Οι μετοχές της ανεβαίνουν συνεχώς και σίγουρα όχι άδικα!

Η Josie γεννήθηκε στο Menlo Park στην California ενώ έχει ρίζες από τη Ρωσία. Το πρώτο της εξώφυλλο έγινε στο περιοδικό Glamour το 1998 και από τότε όλα πήραν το δρόμο τους!

Στην αρχή πάντως τα πράγματα δεν ήταν τόσο ρόδινα για την πανέμορφη Josie αφού το ύψος της (1.68), της έκλεισε πολλές πόρτες!

Διαβάστε περισσότερα.

Τα 10 παιδιά-θαύματα του πλανήτη

Από τον πιο έξυπνο άνθρωπο του πλανήτη μέχρι την δίχρονη ζωγράφο, το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τα 10 παιδιά θαύματα της σύχρονης ιστορίας του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα.

Μέλανι Ντουσέτ


To MEN 24 παρουσιάζει τα 12 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το σέξι μοντέλο Μέλανι Ντουσέτ.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες εδώ.

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας (30/04)

Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει όλες τις νέες κινηματογραφικές κυκλοφορίες της εβδομάδας. Ποιές να δείτε και ποιές να αποφύγετε, ανάλογα με τα γούστα σας.

Διαβάστε περισσότερα.

Στροφή στα παλαιά και φθηνά σπίτια

Λιγότερα, μικρότερα και μεγαλύτερης ηλικίας ακίνητα αγοράζουν οι Ελληνες από το 2008 και, με μεγαλύτερη ένταση, το πρώτο τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι αγοραπωλησίες ακινήτων έκαναν πέρυσι… βουτιά κατά 40% σε σχέση με το 2005, έπεσαν δηλαδή στις 131.270 από 215.148. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σε σχετική εκδήλωση ο κ. Θ. Μητράκος, επικεφαλής του Τμήματος Ανάλυσης Αγοράς Ακινήτων της ΤτΕ, από το 2006 έως το πρώτο τρίμηνο του 2009 το μέσο εμβαδόν των σπιτιών που αγοράστηκαν μειώθηκε στα 89,3 τετραγωνικά από 100,7, ενώ η μέση ηλικία αυξήθηκε επίσης στα 15,3 χρόνια, έναντι 13,9 το 2006 και 14,5 το 2007. Σε ό,τι αφορά τις τιμές, από τους δείκτες προκύπτει ότι στο πρώτο τρίμηνο έπεσαν κατά 3,5% σε.........

Διαβάστε περισσότερα.

Με άνοδο 3,94% έκλεισε στο Τόκιο ο Nikkei

Με άνοδο 334,49 μονάδων, ποσοστό 3,94%, έκλεισε στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225, φθάνοντας στις 8.828,26 μονάδες.

www.nafteboriki.gr

Νύχτα εμπρησμών στην Αθήνα

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης σε Νέο Ψυχικό, Περιστέρι και Γαλάτσι. Στόχοι των εμπρηστών έγιναν δύο οχήματα αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο Νέο Ψυχικό, η Τοπική Οργάνωση της ΟΝΝΕΔ στο Περιστέρι και κατάστημα της Τράπεζας Αττικής, στο Γαλάτσι.Νωρίτερα, άγνωστοι πυρπόλησαν κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στην Αγία Παρασκευή.

www.ethnos.gr

Ψήφος και μελάνι...

Το μαρκαρισμένο με μελάνι δείκτη του χεριού της υψώνει στο φωτογραφικό φακό μία ινδή, αφού κατέθεσε το ψηφοδέλτιό της στην πόλη Σιλιγκούρι της ανατολικής Ινδίας. Χιλιάδες ινδοί άρχισαν να ψηφίζουν στον τρίτο γύρο των γενικών εκλογών σε διάφορες πολιτείες.

www.ethnos.gr

Μελάνωμα: Η «αθώα» ελιά που σκοτώνει

Το μελάνωμα, ο πιο επιθετικός καρκίνος του δέρματος, συνεχίζει να προσβάλλει ολοένα και περισσότερους και μάλιστα και νεώτερες ηλικίες. Η υπεβολική έκθεση των νέων στον ήλιο, η μόδα με ρούχα που καλύπτουν λιγότερο το σώμα και οι περιβαλλοντικές αλλαγές, θεωρούνται τα αίτια αυτής της εξάπλωσης. Περισσότεροι από 50.000 Ευρωπαίοι κάθε χρόνο ανακαλύπτουν ότι μια «αθώα» ελιά στο σώμα τους έγινε ο πιο επιθετικός καρκίνος του δέρματος.

Ο επίκουρος καθηγητής Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνος της Μονάδας Σπίλων και Μελανώματος στο Νοσοκομείο «Α. Συγγρός» κ. Αλέξανδρος Ι. Στρατηγός ενημερώνει για τα σημεία εμφάνισης του μελανώματος, εντοπίζει τους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο και.......

Διαβάστε περισσότερα.

Στήνουν αποθήκες ανθρώπων


«Στρατόπεδο συγκέντρωσης» χιλιάδων λαθρομεταναστών στήνει η Ελληνική Αστυνομία στον Ασπρόπυργο ενώ ετοιμάζεται για νέες επιχειρήσεις- σκούπα στο κέντρο της Αθήνας.

Το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται ήδη σε επαφές με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου προκειμένου να παραχωρηθεί στην ΕΛ.ΑΣ. μια έκταση 100 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο, στην οποία παλιότερα στεγαζόταν στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ.

Η έκταση αρχικά είχε παραχωρηθεί για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων προκειμένου να κατασκευαστούν «χώροι υποδοχής» για τοξικομανείς, αστέγους και..........

Διαβάστε περισσότερα.

Κώδωνας κινδύνου για τον ελληνικό τουρισμό


Σήμα κινδύνου κρούουν οι ξενοδόχοι της Αττικής, οι οποίοι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, διαπίστωσαν μείωση της τουριστικής κίνησης της τάξεως του 20%.Εάν δεν αλλάξει το κλίμα κι αν διατηρηθεί το ίδιο ποσοστό μείωσης και τους επόμενους μήνες στην τουριστική αγορά εκτιμάται ότι η απώλεια εισοδήματος θα μπορούσε να αγγίξει τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Με αυτούς τους ρυθμούς της μείωσης της τουριστικής κίνησης, αναμένεται ότι τουλάχιστον 15 χιλιάδες εργαζόμενοι θα κινδυνεύσουν να μείνουν χωρίς δουλειά.Πάντως, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης πιέζει τους επιχειρηματίες να μειώσουν τις τιμές, για να προσελκύσουν τουρίστες, ενώ εκείνοι αρνούνται και ζητούν επιπλέον μέτρα στήριξης.

www.ant1online.gr

Αυστηρή αστυνόμευση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από το Λιμενικό


Τέτρμα η ανοχή στις άγονες γραμμές αλλά και αυστηρή αστυνόμευση στην ακριβή εφαρμογή του ωραρίου αφιξο-αναχωρήσεων των πλοίων ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Μήλου, Κάσου-Καρπάθου-Χάκηςκαι Θήρας.

Οι νησιώτες διαμαρτυρήθηκαν στον υπουργό για την προβληματική ακτοπλοϊκήσύνδεση τωννησιών αυτών και εξέφρασαν έντονα παράπονα για την εταιρεία G.A.Ferries, όπως είχαν κάνει άλωστε.........

Διαβάστε περισσότερα.

Ιταλικό πλοίο ξέφυγε από Σομαλούς πειρατές

Από ένα σκάφος που μετέφερε επτά πειρατές κατάφερε να ξεφύγει την Τετάρτη ένα ιταλικό εμπορικό πλοίο, το οποίο έπλεε στα ανοικτά της Σομαλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa.
Το Jolly Smeraldo δέχθηκε επίθεση από τους Σομαλούς πειρατές την ώρα που έπλεε 300 μίλια έξω από την πρωτεύουσα Μογκαντίσου αλλά κατάφερε να διαφύγει από τον κίνδυνο κάνοντας σειρά ελιγμών, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

www.marinews.gr

Αύξηση κρουσμάτων "ξεχασμένων" σεξουαλικών νοσημάτων

Αύξηση στα «ξεχασμένα» σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα έχει παρατηρηθεί από τους ειδικούς το τελευταίο διάστημα, όπως η πρώιμη σύφιλη και η γονόρροια. Όσον αφορά τους Έλληνες, τα νοσήματα που συναντώνται πιο συχνά είναι ιογενή: ο έρπητας των γεννητικών οργάνων και τα οξυτενή κονδυλώματα.Αυτές οι ασθένειες δε γνωρίζουν φύλο και είναι ιδιαίτερα διαδομένες στα μεγάλα αστικά κέντρα και σε νεαρά άτομα. Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Τα Νέα, το 22% των γυναικών έως 35 ετών έχουν διαγνωστεί πως πάσχουν από τον ιό των κονδυλωμάτων και το ποσοστό αυτό φτάνει στο 30% αν........

Διαβάστε περισσότερα.

Σε «κατ' οίκον περιορισμό» το Μεξικό

Ο πρόεδρος Καλδερόν κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις εξόδους από τα σπίτια τους τις επόμενες πέντε ημέρες για να αποφευχθεί η εξάπλωση της γρίπης των χοίρων.Ο πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν απηύθυνε χθες Τετάρτη έκκληση προς τους πολίτες της χώρας να παραμείνουν όσο περισσότερο είναι εφικτό στα σπίτια τους στην διάρκεια της μερικής αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας την οποία ανακοίνωσε η κυβέρνησή του, από την 1η έως την 5η Μαΐου, προκειμένου να αποτραπεί η.........

Διαβάστε περισσότερα.

Λάρισα: Αγνωστοι έσφαξαν και έκλεψαν 19 χοίρους

Συνολικά 19 χοίρους έσφαξαν άγνωστοι που εισήλθαν χθες τα ξημερώματα σε χοιροτροφική μονάδα στην περιοχή Παλαιοπύργου Λάρισας, οι οποίοι στη συνέχεια έφυγαν με τα σφάγια των ζώων, συνολικής αξίας 7.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές αρχές της περιοχής διερευνούν τις συνθήκες της περίεργης αυτής κλοπής ζώων, καθώς πέρα από την απώλεια του οικονομικού κεφαλαίου για την επιχείρηση, η σφαγή τους έγινε μέσα στους χώρους της χοιροτροφικής μονάδας, χωρίς τον απαραίτητο υγειονομικό έλεγχο συνιστώντας απειλή για τη δημόσια υγεία.

www.nafteboriki.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσες την Πρωτομαγιά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων - θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές του ευρύτερου δήμου της Αθήνας, του Πειραιά, της Ελευσίνας, και της Κερατέας, της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, λόγω των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς αύριο Παρασκευή.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις από τις 9 το πρωΐ θα πραγματοποιηθούν:......

Διαβάστε περισσότερα.

Τραίνο συγκρούστηκε με Ι.Χ. στην Πάτρα

Τραίνο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Κιάτο συγκρούστηκε νωρίς το πρωΐ με Ι.Χ. στα Αραχωβίτικα Ρίου. Ο οδηγός του επιβατικού επιχείρησε να παραβιάσει φυλασσόμενη διάβαση. Ο οδηγός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πατρών.

www.nafteboriki.gr

Νικαράγουα: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της γρίπης των χοίρων

Σε κατάσταση εκτάκτου υγειονομικής ανάγκης για χρονικό διάστημα δύο μηνών κήρυξε τη Νικαράγουα ο πρόεδρος της χώρας, Ντανιέλ Ορτέγκα, με στόχο να αντιμετωπιστεί μια ενδεχόμενη επιδημία του ιού Η1Ν1 της γρίπης των χοίρων.

Η κατάσταση εκτάκτου υγειονομικής ανάγκης επιτρέπει «την εφαρμογή αναγκαίων μέτρων για τον καλύτερο έλεγχο» πιθανών επιπτώσεων της επιδημίας, τόνισε ο Ορτέγκα σε ομιλία του στην κρατική τηλεόραση. Δεν πρόκειται για «απαγορεύσεις», αλλά για «συστάσεις και συμβουλές», διευκρίνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες πρέπει να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για να μην.........

Διαβάστε περισσότερα.

Στο επίπεδο 5 αύξησε ο ΠΟΥ τον παγκόσμιο συναγερμό

Στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο, το 5, που σημαίνει πως «επίκειται πανδημία», αύξησε αργά χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τον παγκόσμιο συναγερμό για τη γρίπη των χοίρων. Η αναβάθμιση του συναγερμού στο 5 καταδεικνύει τη φάση μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο σε τουλάχιστον δύο χώρες.

Προηγήθηκε η καταγραφή του πρώτου θανάτου από τη νόσο εκτός Μεξικού, στις ΗΠΑ, και το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο που δεν είχε επισκεφθεί πρόσφατα το Μεξικό, στην Ισπανία. Εάν διαπιστωθεί υψηλή μεταδοτικότητα σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές περιοχές του κόσμου, ο συναγερμός θ’ ανεβεί στο 6ο και υψηλότερο επίπεδο. «Όλες οι χώρες πρέπει να ενεργοποιήσουν άμεσα τα σχέδια ετοιμότητας για την.........

Διαβάστε περισσότερα.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Παραμένει ο συναγερμός για τη γρίπη των χοίρων

Επί ποδός βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο την αντιμετώπιση πιθανής πανδημίας από τη νόσο των χοίρων. Η συνολική εικόνα σήμερα διαμορφώνεται ως εξής: Στο Μεξικό, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Χοσέ Άνχελ Κόρδοβα, από γρίπη έχουν χάσει τη ζωή τους 159 άνθρωποι, ενώ 1.300 ασθενείς νοσηλεύονται σε σύνολο 2.500 κρουσμάτων. Από τους θανάτους αυτούς μόνο οι επτά έχουν επιβεβαιωθεί ότι προκλήθηκαν από τον ιό της γρίπης των χοίρων, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές. Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν κλειστοί στη χώρα και στην πόλη του Μεξικού ο δήμαρχος αποφάσισε να κλείσουν τα εστιατόρια, τα καφέ και οι χώροι .........

Διαβάστε περισσότερα.

Αυξάνεται από 1η Μαΐου το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ


Στα 454,25 ευρώ διαμορφώνεται από την 1η Μαΐου το μηνιαίο επίδομα ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Επίσης παρέχεται πλέον σε όλες τις κατηγορίες ανέργων η προσαύξηση της τάξης του 10% επί του επιδόματος για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.

Το ποσό του τακτικού μηνιαίου επιδόματος ανεργίας θα αναλογεί στο 25πλάσιο του 55% του κατώτατου ημερομισθίου, σύμφωνα με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Από την 1η Ιανουαρίου 2008 στο........

Διαβάστε περισσότερα.

Αλμα 4,36% στο Χ.Α.

Κατά 4,36% εκτινάχθηκε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών τερματίζοντας στις 1.990,51 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά ανήλθε μέχρι τις 1.995,82. Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε τα 220 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων.

Μόνο 26 μετοχές κατέγραψαν απώλειες, 217 σημείωσαν άνοδο και 25 παρέμειναν σταθερές.Ολες οι μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψαν σημαντικά κέρδη. Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου σημείωσε άνοδο κατά 9,5%, ενώ η ΑΤΕbank, η MIG και η Μυτιληναίος σημείωσαν άνοδο πάνω από 8%. Η Eθνική Τράπεζα ενισχύθηκε κατά 6,09%.

www.nafteboriki.gr

Τα παλιόπαιδα… τα ατίθασα

Η επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει, για πρώτη φορά, αυτό που όλοι οι γονείς γνωρίζουν. Ότι το δεύτερο παιδί της οικογένειας, ανεξαρτήτως φύλου, είναι στην εφηβεία κατά κανόνα πιο ανεξάρτητο και με μεγαλύτερη έφεση στην περιπέτεια από το μεγαλύτερο αδελφό ή αδελφή του.

Την έρευνα διεξήγαγαν από κοινού ερευνητές των κρατικών Πανεπιστημίων της Πενσυλβάνια και της Χαβάης, σε δείγμα 364 παιδιών και εφήβων ηλικίας 7-19 ετών από όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

www.e-tipos.com

Πολιτικός έκανε εγχείρηση για να γίνει 8 εκατοστά ψηλότερη

Η πολιτικός Hajnal Ban έφυγε από την Αυστραλία και πήγε στη Ρωσία για 9 μήνες. Πήγε με συγκεκριμένο σκοπό, ήθελε να ψηλώσει. Για να γίνει αυτή η εγχείρηση έσπασαν…
Το κάθε πόδι της σε 4 κομμάτια. Κάθε μέρα η Haknal ψήλωνε και 1 χιλιοστό. Τελικός της στόχος ήταν να φτάσει από το 1.54 που ήταν στο 1.62. Επειδή όμως...

εναι μια περίεργη εγχείρηση η Hajnal χρησιμοποίησε ψευδώνυμο πριν καιρό για να βγάλει και ένα βιβλίο. Δεν ήθελε να διακινδυνέψει τότε την καριέρα της. Το όνομά της ήταν Sara Bornamen. Τώρα αισθάνθηκε πιο έτοιμη πλέον και αποκάλυψε στον κόσμο τι ακριβώς έχει κάνει.

Προς διακοπή των ταξιδίων στο Μεξικό η Ε.Ε. - Θανάτωση όλων των χοίρων στην Αίγυπτο

Τη διακοπή όλων των μετακινήσεων με προορισμό το Μεξικό και την απολύμανση όλων των αεροδρομίων, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της γρίπης των χοίρων, εξετάζει η Ε.Ε., όπως έκανε γνωστό η αρμόδια για τις εξωτερικές σχέσεις Επίτροπος Μπενίτα Φερέρο-Βάλντνερ.

«Εξετάζουν τη διακοπή όλων ταξιδίων προς το Μεξικό και να απολυμάνουν όλα τα αεροδρόμια», δήλωσε η κ. Βάλντνερ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του Κόλπου στο Μουσκάτ του Ομάν.

Στην Αίγυπτο εν τω μεταξύ, αποφασίστηκε η θανάτωση όλων των χοίρων ως μέτρο προφύλαξης από τη νόσο. «Αποφασίστηκε να σφαγιαστούν όλα τα κοπάδια χοίρων στη χώρα, αρχίζοντας από σήμερα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Χατέμ ελ Γκαμπαλί, σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από πρακτορείο ΜΕΝΑ.

www.nafteboriki.gr

Από το Μεξικό το νήπιο που πέθανε από γρίπη των χοίρων στις ΗΠΑ

Το νήπιο που πέθανε από γρίπη των χοίρων είχε έρθει στις ΗΠΑ από το Μεξικό για ιατρική περίθαλψη, διευκρίνισε αξιωματούχος υγείας του Χιούστον.

www.nafteboriki.gr

Έδωσε κλήση σε καλό Σαμαρείτη!

Ένας καλός Σαμαρείτης, στην Γερμανία, που σταμάτησε με το αυτοκίνητο του για να βοηθήσει μια γυναίκα που είχε πάθει καρδιακή προσβολή πήρε κλήση για παράνομο παρκάρισμα!Ο κύριος Steve Schiltenwolf, νοσηλευτής στο επάγγελμα, από την περιοχή Wolfratshausen, είδε μια γυναίκα να λιποθυμά και πάρκαρε το αυτοκίνητο του στην άκρη του δρόμου με σκοπό να την βοηθήσει.

«Είδα ότι κάτι άσχημο συνέβαινε και είπα να βοηθήσω. Κατέβηκα και κάλεσα αμέσως το ασθενοφόρο. Το τελευταίο που θα σκεφτόμουν θα ήταν εάν είχα παρκάρει παράνομα το αυτοκίνητο,» είπε ο 42-χρονος άντρας.Όταν ήρθε το ασθενοφόρο και πήρε την γυναίκα ο άντρας επιστρέφοντας στο αυτοκίνητο του είδε μια τροχονόμο να του βάζει κλήση. «Με είχε δει ότι ήμουν κοντά στην άτυχη γυναίκα. Της εξήγησα για το περιστατικό αλλά ήταν ανένδοτη,» ανέφερε ο κύριος Steve Schiltenwolf.

www.ethnos.gr

Τα φυτά προσαρμόστηκαν στη …ρύπανση

Τα φυτά απορροφούν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, όταν μεγαλώνουν κάτω από τη μολυσμένη ατμόσφαιρα των σύγχρονων πόλεων απ’ όσο θα απορροφούσαν, αν ζούσαν σε πιο καθαρό περιβάλλον.Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Nature», η ατμοσφαιρική ρύπανση φαίνεται ότι ενίσχυσε την φυσική ικανότητα των φυτών να απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα, τουλάχιστον κατά 10%.Εκτιμάται ότι η νέα έρευνα θα συμβάλλει σημαντικά στην παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.Η ερευνητική ομάδα που διεξήγαγε τη μελέτη αποτελείται από ερευνητές του..........

Διαβάστε περισσότερα.

Καθαρές, ασφαλείς αλλά βαρετές οι δημοφιλέστερες πόλεις

Η Βιέννη ψηφίστηκε ως η πόλη με το υψηλότερο επίπεδο διαβίωσης, σύμφωνα με την έρευνα Worldwide Quality of Living Survey που διεξάγεται σε ετήσιο επίπεδο για την ανάδειξη των δημοφιλέστερων πόλεων του πλανήτη. Στη δεύτερη και την τρίτη θέση βρίσκονται η Ζυρίχη και η Γενεύη, ενώ το Όκλαντ και το Βανκούβερ ισοψηφούν στην τέταρτη θέση.

Κοινό γνώρισμα των πόλεων αυτών είναι –άδικα ίσως– η πλήξη, ενώ οι πόλεις που διαθέτουν πιο συναρπαστικό ή ρομαντικό προφίλ, όπως η Νέα Υόρκη και η Ρώμη, βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερες θέσεις.Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει, όμως, κανείς σε μία έρευνα που παρουσιάζει τις Βρυξέλλες (14η) υψηλότερα από το..........

Διαβάστε περισσότερα.

Η Ελλάδα θα… χαρμανιάζει

Τη σφοδρή αντίδραση των επιχειρηματιών νυχτερινών κέντρων και μουσικών σκηνών φέρνει η επιβολή των μέτρων κατά του καπνίσματος, που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Οι χώροι διασκέδασης, ταυτισμένοι απόλυτα με συνήθειες όπως είναι το κάπνισμα και το ποτό, θα αντισταθούν όπως φαίνεται σθεναρά στην «κάθαρσή» τους από τον καπνό και τις βλαβερές συνέπειές του.

Οι επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων θεωρούν ανέφικτη την εφαρμογή του μέτρου, καθώς η ψυχαγωγία του Ελληνα στα νυχτερινά κέντρα συνδέεται άρρηκτα και με το κάπνισμα, με αποτέλεσμα η απαγόρευσή του να κάνει τα μπουζούκια κάτι σαν την ομελέτα χωρίς… αβγά. Επιπροσθέτως, η απόφαση να υπάρχει ειδικός χώρος, με ειδικό κλιματισμό για τους καπνιστές, κάνει μερικούς να σκέφτονται ότι οι «θεριακλήδες» θα βρεθούν μέσα σε… γυάλινα κλουβιά, κάτι που δεν θα.........

Διαβάστε περισσότερα.

Koλομβιανός δολοφόνος παιδιών συνελήφθη στην Καλλιθέα

Αξιωματικός του Κολομβιανού στρατού που καταδικάστηκε στη χώρα του για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός μικρού κοριτσιού και το όνομα του φιγουράριζε στην κορυφή της λίστας των καταζητουμένων της Interpol συνελήφθη χθες το βράδυ στην Αθήνα. Ο 34χρονος Suarez Corrales ή αλλιώς Rudy Alonso, έπεσε στα δίχτυα των «λαγωνικών» της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής μετά από επιχείρηση που κράτησε πολλές ημέρες, ενώ μαζί του συνελήφθη και η 34χρονη γυναίκα που τον συνόδευε σε κάθε του μετακίνηση έτσι ώστε να παρουσιάζονται ως ένα φιλήσυχο ζευγάρι. Το απίστευτο είναι ότι τα τελευταία χρόνια ο Κολομβιανός κατάφερε να εργάζεται σε εταιρεία υπολογιστών στην περιοχή της Καλλιθέας χωρίς κανένας να.........

Διαβάστε περισσότερα.

Σε υψηλά επίπεδα η ζήτηση του χοιρινού

Δεν υπάρχει μείωση της ζήτησης του χοιρινού κρέατος διαβεβαιώνουν οι χονδρέμποροι του οργανισμού της κεντρικής αγοράς της Αθήνας. Η αγορά καλύπτεται κατά 85% με χοιρινό κρέας από τις ελληνικές φάρμες. Το υπόλοιπο προέρχεται από ευρωπαϊκές χώρες, ενώ από τρίτες χώρες εισάγεται πολύ μικρή ποσότητα. Πάντως στην Ελλάδα δε γίνονται εισαγωγές από το Μεξικό.

www.skai.gr

Ανθρωποι και σκουπίδια μαζί...

Σκουπίδια, ακαθαρσίες και άνθρωποι. Στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα στο παλιό Εφετείο που εγκαταλείφθηκε τον Φεβρουάριο του 2000. Σχεδόν 600 Αραβες -ανάμεσά τους και ορισμένοι Ελληνες χρήστες ουσιών- επιβιώνουν στην οδό Σωκράτους, ανάμεσα στην Ομόνοια και το Εθνικό Θέατρο σε χειρότερες συνθήκες από τον Τρίτο Κόσμο. Ολοι τους παράνομοι και άνεργοι. Ποιο είναι το χειρότερο γι' αυτούς; Τους διώχνουν ακόμα κι από εκεί. «Τους δίνουν μία μέρα για να εκκενώσουν το κτίριο. Πού θα πάνε; Θυροκόλλησαν μία ειδοποίηση ότι αύριο μπαίνει η Αστυνομία με συνεργείο επισκευών», επισημαίνει ο Θαν. Κούρκουλας (Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών). Βρίσκεται εδώ μαζί με μέλη του Δικτύου Μεταναστών και Προσφύγων. Σε απόγνωση ο Ζαχρί Αμντέρ (μαροκινή κοινότητα) προσθέτει πως «είναι όλοι Μαροκινοί, Τυνήσιοι, Αλγερινοί και ορισμένοι.......

Διαβάστε περισσότερα.