Σάββατο 18 Απριλίου 2009

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ

ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ.......

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Ξεκούραση.....



Τα πληκτρολόγια μας θα παραμείνουν ανενεργά μέχρι το απόγευμα του Μ.Σαββάτου......

Η κρίση στα containerships «περνάει» στα λιμάνια

Βυθίζεται ολοένα και περισσότερο η αγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αφού η κατανάλωση αγαθών έχει μειωθεί άρα και η παραγωγή και η μεταφορά τους.

Η κρίση που πλήττει τα εμπορευματοκιβώτια αναμένεται να πλήξει και τα λιμάνια παγκοσμίως αφού θα μέσω αυτών θα διακινούνται λιγότερα φορτία άρα θα είναι μειωμένα τα έσοδα

Αυτή την εποχή στα αζήτητα είναι 453 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τα λεγόμενα containerships, που αντιστοιχούν στο 11% της παγκόσμιας χωρητικότητας, γεγονός.......

Διαβάστε περισσότερα.

Παραμένει και την νέα σεζόν ο Μουρίνιο

Στο τιμόνι της Ίντερ θα παραμείνει και την νέα χρονιά ο Ζοζέ Μουρίνιο σύμφωνα με τον μάνατζερ του Ζορζ Μέντες. Δημοσιεύματα του Τύπου εδώ και ένα περίπου μήνα θέλουν τον Ζοζέ Μουρίνιο να είναι στο στόχαστρο τόσο της Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και την Μπάγερν Μονάχου. Ο ίδιος με τις δηλώσεις παραμένει αινιγματικός, με αποτέλεσμα οι φήμες όσο πάνε και να αυξάνονται.

Σε συνέντευξη του ωστόσο ο μάνατζερ του "special one", Ζορζ Μέντες, αποκαλύπτει πως ο Πορτογάλος τεχνικός δεν πρόκειται να φύγει από το Μιλάνο."Ο Ζοζέ θα παραμείνει στην Ίντερ και την νέα σεζόν, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Έχει συμβόλαιο με την ομάδα, ενώ έχει προσαρμοστεί στους ρυθμούς της πόλης. Θέλει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με την Ίντερ.

Θα σας πω και ένα μυστικό που μου αποκάλυψε ένας ποδοσφαιριστής που συνεργάστηκε μαζί του. Όταν τον ρώτησα την γνώμη του για τον Μουρίνιο μου είπε: Μπορεί να είναι π... γιος αλλά από την πρώτη εβδομάδα κατάλαβα ότι είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα".

www.sport24.gr

Απεργία στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Απεργούν τη Μ. Πέμπτη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», με αιτήματα «την έγκριση της τροποποίησης του εσωτερικού κανονισμού του νοσοκομείου, προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας, ανθρώπινα ωράρια εργασίας και ασφαλείς αναλογίες προσωπικού προς εργαζομένους».

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος τους Σωματείου Εργαζομένων του «Παπαγεωργίου», Παναγιώτης Τουχτίδης, το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ανέρχεται στο 95%, ενώ τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.Λίγα χειρουργεία θα γίνουν, ενώ το υπάρχον προσωπικό ασφαλείας διαχειρίζεται τα περιστατικά από τη χθεσινή γενική εφημερία.

www.e-tipos.com

Προβλήματα λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Προβλήματα σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» εξαιτίας της ομίχλης που καλύπτει από το πρωί την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.Τέσσερα αεροσκάφη δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και υποχρεώθηκαν να προσγειωθούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι τρεις πτήσεις προέρχονταν από Μόναχο, Ντίσελντρορφ και Βερολίνο και η τέταρτη από την Αθήνα.

Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έκλεισε για περίπου δύο ώρες, ωστόσο όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αερολιμενάρχης Σάββας Βασιλειάδης, μετά τις 12.30 το μεσημέρι το αεροδρόμιο θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά, καθώς η ορατότητα αποκαθίσταται σταδιακά.

www.nafteboriki.gr

Αυξάνονται τα κέρδη στο Χ.Α.

Διευρύνονται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται αυτή την ώρα (12:22) κατά 1,26% στις 1.952,64 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 44,19 εκατ. ευρώ.Σημειώνεται ότι ο γενικός δείκτης κινείται ανοδικά για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Όπως σημειώνει, πάντως, ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή, «οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί καθώς αναμένουν διόρθωση, βραχυπρόθεσμα, μετά τα πρόσφατα κέρδη και ενόψει της.....

Διαβάστε περισσότερα.

Επιφυλακτική απέναντι στις ελληνικές τράπεζες παραμένει η Deutsche Bank

Σε αναθεώρηση των τιμών στόχων και των συστάσεων για τις ελληνικές μετοχές τραπεζικές μετοχές προχώρησε η Deutsche Bank. Για τις περισσότερες ελληνικές τράπεζες οι τιμές-στόχοι είναι μειωμένες λόγω της υποβάθμισης των εκτιμήσεων για την κερδοφορία τους.

www.tanea.gr

Καταγγελίες για παράνομη χωματερή στην Άνδρο

Την ύπαρξη παράνομης χωματερής και μάλιστα εντός των ορίων αρχαιολογικού χώρου, στην περιοχή Σταυροπέδα, κατήγγειλαν στο ΣΚΑΪ κάτοικοι της Άνδρου.Όπως αναφέρουν στη χωματερή εναποθέτουν τα σκουπίδια τους τρεις δήμοι, ενώ υπάρχουν σχέδια για τη μεταφορά της σε περιοχή όπου υπάρχουν πηγές πόσιμου νερού.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Άνδρου Νίκος Θεολόγου, τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο η ύπαρξη της χωματερής στα όρια του αρχαιολογικού χώρου, αλλά το γεγονός ότι υπάρχει και είναι παράνομη.Επίσης, είπε ότι βρίσκεται στην περιοχή εδώ και 35 χρόνια, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει προσπάθεια χωροθέτησης ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ, αλλά έχει αποτύχει.Τέλος, είπε ότι η μεταφορά της χωματερής σε άλλη τοποθεσία, δε θα έχει αντίκτυπο στο περιβάλλον.


www.skai.gr

Βραβευμένος Έλληνας σεφ, τηλεστάρ στην Αυστραλία

O πολυβραβευμένος Έλληνας μάγειρας, Γιώργος Καλομπάρης, κλήθηκε να συμμετάσχει ως κριτής στην εκπομπή Masterchef Australia.Το κανάλι "ΤΕΝ", στο οποίο θα προβάλλεται η εκπομπή, στηρίζει τις ελπίδες του για ανάκαμψη στον Έλληνα σεφ, Γιώργο Καλομπάρη, τον οποίο θα πληρώνει 150.000 δολάρια για τη συμμετοχή του.

"Θέλουμε η εκπομπή αυτή να κάνει πάταγο και πληρώνουμε όσο-όσο" είπε εκπρόσωπος του καναλιού.Ο Γιώργος Καλομπάρης είναι ο άνθρωπος που έκανε μόδα την ελληνική κουζίνα στην Αυστραλία, ενώ έχει ανακηρυχθεί δύο φορές "Κορυφαίος Μάγειρας".

www.cosmo.gr

Και hi-tech στρατιώτες με ρομπότ για βοηθούς

Εξωσκελετοί που επιτρέπουν στους στρατιώτες να τρέχουν χωρίς να κουράζονται. Αεροσκάφη που πετάνε χωρίς πιλότο. Σφαίρες που κάνουν «φάλτσο» για να βρουν το στόχο τους… Αυτές είναι μόνο μερικές από τις νέες τεχνολογίες που αναμένεται να μετατρέψουν στο μέλλον το πεδίο μάχης σε σκηνικό που θα μοιάζει βγαλμένο από τον «Πόλεμο των άστρων».

Ακόμα κι αν υλοποιηθεί μόνο ένα μέρος από τα στρατιωτικά σχέδια υψηλής τεχνολογίας που μελετώνται σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το αυριανό μέτωπο του πολέμου θα είναι εντυπωσιακό. Σύμφωνα με κάποιες πρώτες «διαρροές» των σχεδίων αυτών, σε λίγο καιρό θα είναι.........

Διαβάστε περισσότερα.

Eίναι πολλά τα λεφτά Μίτσελ…

Στο Κατάρ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μίτσελ Σαλγάδο. Ο 33χρονος δεξιός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «As», συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στο Κατάρ και την Αλ Ραγιάν έναντι 10 εκατ. ευρώ (!) για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο πρώην διεθνής άσος δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2011, αλλά αναμένεται να αποδεσμευτεί. Ο Σαλγάδο αγωνίζεται στη «βασίλισσα» από το 1999 (αποκτήθηκε από τη Θέλτα Βίγκο για 11 εκατ. ευρώ), έχοντας μέχρι σήμερα 245 συμμετοχές και 4 γκολ.

www.sport-fm.gr

Κήρυξε πτώχευση η General Growth

Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές κατέθεσε η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια εμπορικών κέντρων στις ΗΠΑ, General Growth, μετά την αδυναμία της να αναχρηματοδοτήσει χρέος, ύψους άνω των 27 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία, η οποία λειτουργεί πάνω από 200 εμπορικά κέντρα στις ΗΠΑ, κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο Κεφάλαιο 11 του αμερικανικού Πτωχευτικού Δικαίου στο Ανώτατο Πτωχευτικό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Στο σχετικό έγγραφο αναφέρει πως το συνολικό ενεργητικό της ανέρχεται σε 29,5 δισ. δολάρια και τα χρέη της σε περίπου 27,3 δισ. δολάρια, καθιστώντας την πτώχευσή της τη μεγαλύτερη του κλάδου real estate στην αμερικανική ιστορία.

www.nafteboriki.gr

Συλλήψεις για κατοχή βεγγαλικών

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, στη διάρκεια ελέγχων της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της διακίνησης φωτοβολίδων και βεγγαλικών.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν περίπου 9.000 κροτίδες, 1.600 φωτοβολίδες, 700 βεγγαλικά, 500 πυροτεχνήματα και 12 ρουκέτες.

www.e-tipos.com

Αστυνομικό δελτίο Μεγάλης Πέμπτης

Δύο γεγονότα έχουν μέχρι στιγμής απασχολήσει την Ελληνική Αστυνομία, μία έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού σε εργοτάξιο μετρό και η εξιχνίαση δολοφονίας, που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2003.

Διαβάστε περισσότερα.

Πρόσκρουση Highspeed 5 στο λιμένα Πάρου - Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί

Στο λιμένα της Πάρου προσέκρουσε κατά τη διαδικασία πρόσδεσης το Highspeed 5, το οποίο μεταφέρει 802 επιβάτες. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.Οι επιβάτες θα εξυπηρετηθούν με το Blue Star Naxos, το οποίο βρίσκεται ήδη στο λιμένα της Πάρου.

www.nafteboriki.gr

Δολοφονήθηκε Κολομβιανός ποδοσφαιριστής

Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής δολοφονήθηκε στην Κολομβία. Ο Έντβιν Μαρτίνες δέχτηκε πυροβολισμούς από άτομα που επέβαιναν σε μηχανή και λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Ο 19χρονος άσος επρόκειτο να μεταγραφεί στην Μπογιακά Τσικό, που συμμετέχει στο Κόπα Λιμπερταδόρες και το 2008 είχε στεφθεί πρωταθλήτρια. Ήδη οι αρχές της χώρας έχουν προχωρήσει σε πέντε συλλήψεις υπόπτων για τη δολοφονική επίθεση στον νεαρό ποδοσφαιριστή.

Η εγκληματικότητα στην Κολομβία έχει πολλούς ποδοσφαιριστές θύματά της, με πιο γνωστή περίπτωση αυτή του Αντρές Εσκομπάρ, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 1994, πιθανότατα λόγω του αυτογκόλ που είχε σημειώσει στο ματς της εθνικής ομάδας της χώρας με τις ΗΠΑ στο Μουντιάλ του 1994.

www.sport-fm.gr

Ολοκληρώθηκε η ανοικοδόμηση της Ινδονησίας

Τη Μεγάλη Πέμπτη ολοκληρώθηκαν επισήμως οι εργασίες της ινδονησιακής υπηρεσίας που είχε αναλάβει τον συντονισμό της ανοικοδόμησης των περιοχών που επλήγησαν από το καταστροφικό τσουνάμι τον Δεκέμβριο του 2004, εκτιμώντας πως ο στόχος της έχει εκπληρωθεί.Με μια απλή εκδήλωση στην πόλη Μπάντα Άτσεχ, πρωτεύουσα της επαρχίας Άτσεχ στη βόρεια Σουμάτρα, η Υπηρεσία Αποκατάστασης και Ανοικοδόμησης (BRR) ολοκλήρωσε τις εργασίες της μετά από περίπου τέσσερα χρόνια.

Η υπηρεσία δημιουργήθηκε από την ινδονησιακή κυβέρνηση για να συντονίζει και να ελέγχει τις τεράστιες προσπάθειες ανοικοδόμησης και αποκατάστασης των περιοχών που έπληξε το τσουνάμι και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 220.000 ανθρώπους.Η BRR ανακοίνωσε πως 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 7,2 που είχαν συγκεντρωθεί από την κυβέρνηση, αλλά και από διεθνείς δωρητές χρησιμοποιήθηκαν για την ανοικοδόμηση του Ατσεχ και της γειτονικής νήσου Νιας. Συγκεκριμένα χτίστηκαν 140.000 σπίτια, 1.759 σχολεία, 363 γέφυρες και 13 αεροδρόμια, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Κουντόρο Μανγκουσουμπρότο.Ο ίδιος πρόσθεσε όμως πως 350 οικογένειες δεν έχουν αποκτήσει ακόμα σπίτι.

www.skai.gr

Πύθωνες... «αέρος-αέρος»

Άνω-κάτω έγιναν οι επιβάτες της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρίας «Qantas», όταν πληροφορήθηκαν πως οκτώ πύθωνες που μετέφερε ένα αεροσκάφος της … δραπέτευσαν.Συνολικά, μέσα σε ένα ειδικά συσκευασμένο κιβώτιο μεταφέρονταν δώδεκα μικροί πύθωνες από το Αλις Σπριγκς στη Μελβούρνη, αλλά-άγνωστο πως-τέσσερις απ' αυτούς δραπέτευσαν.

Οι προσπάθειες των ειδικών να τους βρουν στάθηκαν άκαρπες με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η επόμενη πτήση του συγκεκριμένου αεροσκάφους και να καθυστερήσουν οι επιβάτες να παραλάβουν τις αποσκευές τους οι οποίες στάλθηκαν έπειτα από ώρες στο σπίτι τους.Το αεροσκάφος αφού απολυμάνθηκε με ειδικές χημικές ουσίες για να σκοτωθούν τα φίδια, συνέχισε κανονικά τις πτήσεις του.

www.e-tipos.com

Εικόνες από Ντραγκάο και Έμιρεϊτς




Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες εδώ.

Θεσσαλονικιός στο Άμστερνταμ -- Κορυφαίο video



Απλά ΜΕΓΑΛΟΣ !!!!!

Κοντά στον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας η αρχαιολογική σκαπάνη

Κοντά στον τάφο της βασίλισσας Κλεοπάτρας και του Ρωμαίου Αντώνιου θεωρούν ότι βρίσκονται Αιγύπτιοι και Δομινικανοί αρχαιολόγοι. Την πεποίθησή τους «στηρίζουν» αντικείμενα και μούμιες που ανακαλύφθηκαν στο ναό Taposiris Magna. Μερικά από αυτά τα αντικείμενα είναι νομίσματα με τις φιγούρες της Κλεοπάτρας και του Αντόνιου.Μάλιστα, από τα νομίσματα αυτά και από μία προτομή, οι αρχαιολόγοι – όπως μεταφέρει το BBC – συμπεραίνουν ότι η Κλεοπάτρα «δεν ήταν τελικά άσχημη» όπως συχνά έχει αναφερθεί. Ο Ζαχί Χαουάς -Αιγύπτιος αρχαιολόγος- δήλωσε για........

Διαβάστε περισσότερα.

GM PUMA Concept (2009)














Άκρως εντυπωσιακό το πρότζεκτ P.U.M.A. (Personal Urban Mobility and Accessibility), ένα κόνσεπτ που επεξεργάσθηκαν από κοινού η GM και η Segway και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται το όχημα πόλης του μέλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα.

Έλεγχοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων

Ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων και βυτιοφόρα πραγματοποιούν τα κλιμάκια ελέγχου καυσίμων της αγοράς στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, καθώς και σε πρατήρια της περιφέρειας.Η τιμή της αμόλυβδης στα εθνικά δίκτυα αγγίζει το 1 ευρώ.

www.skai.gr

Ημέρα Γης


Φωτογραφία αρχείου απεικονίζει στιγμιότυπο από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Καλιφόρνια τον Ιούλιο του 2008. Στις 22 Απριλίου, που είναι Ημέρα Γης, πολλές χώρες διοργανώνουν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη και του περιβάλλοντος.

www.ethnos.gr

Σομαλία: Επέστρεψαν 60.000 άμαχοι

Περίπου 60.000 Σομαλοί που ξεριζώθηκαν εξ αιτίας της βίας από την πρωτεύουσα Μογκαντίσου επέστρεψαν στην πόλη από τις περιοχές στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της χώρας από τον Ιανουάριο, καθώς σημειώνεται ανάσχεση των συγκρούσεων, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Πάνω από 3.000 πρόσφυγες επέστρεψαν από την Κένυα, την Αιθιοπία, την Υεμένη και τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες UNHCR.

www.nafteboriki.gr

H Φύση άρχισε ήδη να εκδικείται...

H ανεξέλεγκτη περιβαλλοντική ρύπανση στοιχίζει ζωές, ενώ στη Δυτική Ιάβα 14 εκατ. άτομα εξαρτώνται από ένα μολυσμένο ποτάμι.
O ποταμός Σιταρούμ, που κυλάει κατά μήκος της Δυτικής Ιάβα μπροστά από ορυζώνες και άφθονες πόλεις, αποτελεί προσβολή εναντίον των αισθήσεων. Οι επισκέπτες μπορούν να μυρίσουν τον ποταμό προτού τον δουν. Κάποιοι ψαράδες βγάζουν ακόμη το εισόδημά τους από τα βρώμικα νερά του, πολλοί άλλοι όμως δεν ρίχνουν πια δολώματα. Αντίθετα, πλέουν με τις βάρκες τους ανάμεσα στα σκουπίδια, ψάχνοντας για παλαιά λάστιχα και άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να πουλήσουν. Ο ποταμός που θεωρείται από πολλούς περιβαλλοντολόγους μεταξύ των πλέον μολυσμένων του πλανήτη, είναι στενά συνδεδεμένος με τις ζωές των κατοίκων της Δυτικής Ιάβα. Παρέχει το 80% του νερού που χρησιμοποιούν στο.........

Διαβάστε περισσότερα.

Επιταχύνεται η ανθρώπινη εξέλιξη

Η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους εξακολουθεί να υφίσταται, καθώς τα γονίδια συνεχίζουν να αντιδρούν στις γρήγορες αλλαγές του κόσμου γύρω μας. Στην πραγματικότητα, οι πιέσεις της σύγχρονης ζωής μπορεί να επιταχύνουν το ρυθμό της ανθρώπινης εξέλιξης, σύμφωνα με κάποιους ανθρωπολόγους.

Η άποψη αυτή έρχεται σε αντίθεση με την επικρατούσα τον 20ο αιώνα θεωρία που θέλει τη σύγχρονη ιατρική, τα αντιβιοτικά, την καλύτερη διατροφή και άλλες εξελίξεις να προστατεύουν τους ανθρώπους από την «ανάγκη» εξέλιξης του είδους.

Σήμερα, η ιδέα ότι «η ανθρώπινη εξέλιξη είναι μια συνεχιζόμενη διαδικασία, ευρέως αποδεκτή μεταξύ........

Διαβάστε περισσότερα.

Πτώση 17,2% των πωλήσεων αυτοκινήτων

Πτώση της τάξης του 17,2% σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη στο α’ τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της ένωσης του κλάδου ACEA.Οι συνολικές πωλήσεις για τον εν λόγο διάστημα έφθασαν στα 3,4 εκατ. οχήματα, έναντι 4,15 εκατ. στο α’ τρίμηνο του 2008. Τον Μάρτιο οι πωλήσεις υποχώρησαν 9%, για ενδέκατο διαδοχικό μήνα.

Οι πωλήσεις στη Δ. Ευρώπη έφθασαν στα 1,42 εκατ. οχήματα, με πτώση 8% για τον Μάρτιο, παρά την εντυπωσιακή πορεία της γερμανικής αγοράς, όπου σημειώθηκε αύξηση κατά 39,9%.Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες για τον Μάρτιο, οι πωλήσεις της Fiat ενισχύθηκαν 15%, ενώ αυτές τις Volkswagen πλησίον του 2%. Αντίθετα Ford Motor και PSA Peugeot Citroen «είδαν» τις πωλήσεις τους να υποχωρούν 8%.

www.protothema.gr

Μικρή άνοδος στο Χ.Α.

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως και στις υπόλοιπες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης .

«Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να κινηθούν ανοδικά στο άνοιγμά τους, ακολουθώντας τα κέρδη στις ΗΠΑ και την Ασία ... Αναμένουμε η εγχώρια αγορά να συνεχίσει υψηλότερα», επισημαίνει η Proton Bank στο πρωινό της σχόλιο.

Ο γενικός δείκτης τιμών αυτή την ώρα (10:48) βρίσκεται στις 1.929,27 μονάδες σημειώνοντας οριακά άνοδο κατά 0,05%.

Ο τζίρος ανέρχεται σε περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ.Σημειώνεται ότι ο γενικός δείκτης κινείται ανοδικά για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

www.nafteboriki.gr

Νάρκες στο γραφείο


Βρες καθημερινές παγίδες που κρύβονται στο γραφείο και πέρνα από πάνω χωρίς να τις πατήσεις.

Διαβάστε περισσότερα.

Μέσω ξανθιάς 34χρονης γυναίκας η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τους Παλαιοκώστα και Ριζάι

Η πειρατεία του ελικοπτέρου, η πτήση στις φυλακές Κορυδαλλού και η μεγάλη φυγή των κακοποιών Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι ήταν έργο της 34χρονης ξανθιάς γυναίκας, μητέρας δύο παιδιών που διαμένει στο Περιστέρι και διατηρούσε τα τελευταία χρόνια ερωτική σχέση με τον 32χρονο Αλβανό κακοποιό. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής μετά την ανεύρεση προ διημέρου στο Αλεποχώρι της διώροφης κατοικίας, στην οποία διέμεναν.........

Διαβάστε περισσότερα.

Αυξημένη η κίνηση στη Βαρβάκειο

Αυξημένη είναι η κίνηση στη Βαρβάκειο Αγορά. Η τιμή στο αρνάκι γάλακτος ανέρχεται στα 6 ευρώ το κιλό ενώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία φτάνει έως και τα 10 ευρώ.

Έως τις 21.00 το βράδυ θα λειτουργήσουν την Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα.
Τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι ανοιχτά από τη 13.00 το μεσημέρι έως τις 19.00 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 10.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα.
Τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2009 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
Από την Τρίτη 21 Απριλίου 2009, επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.


www.skai.gr

Το βάψιμο των κόκκινων αυγών

Το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών μετά την Ανάσταση είναι μία παράδοση αιώνων. Πριν τα τσουγκρίσουμε, όμως, πρέπει να τα βάψουμε. Το βάψιμο των αυγών γίνεται συνήθως τη Μεγάλη Πέμπτη και αν ακολουθήσουμε μερικές απλές οδηγίες είναι, μάλλον, μία εύκολη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα.

Σοβαρά προβλήματα από αποκλεισμό των Γάλλων αλιέων στη Μάγχη

Σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες εκδρομείς και φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα προκαλεί η απεργία των Γάλλων αλιέων, οι οποίοι έχουν αποκλείσει τα μεγάλα λιμάνια του Calais του Dunkirk και της Boulogne, ενώ απειλούν να κλείσουν και το Eurotunnel, το οποίο συνδέει Βρετανία και Γαλλία.Οι ψαράδες διαμαρτύρονται από την Τετάρτη για κοινοτική οδηγία την οποία ζητούν από τον Γάλλο πρόεδρο να διαπραγματευτεί ή να τους προσφέρει αποζημιώσεις για τις απώλειες. Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει ότι.......

Διαβάστε περισσότερα.

Ανέκδοτο

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αγοράζει ένα σπίτι σε μια μικρή κωμόπολη.
Δυο μήνες μετά την εγκατάστασή τους, τους κάνει επίσκεψη ο δήμαρχος και τους ρωτά : Πως σας φαίνεται το χωριό μας ; (συνηθισμένη απάντηση)
Είστε ευχαριστημένοι από το σπίτι σας ; (συνηθισμένη απάντηση)
Χρειάζεστε κάτι που μπορούμε να κάνουμε για σας ; (συνηθισμένη απάντηση)
Πως περνάτε τον καιρό σας ;
Ο γέρος του απαντά : Το πρωί ξυπνάμε κατά τις 7 και ξεκινάμε με σεξουαλική δραστηριότητα.
Στις 8 παίρνουμε το πρωινό μας και μετά το μπάνιο μας και ξανά σεξουαλική δραστηριότητα.
Μετά ξεκινάμε για την αγορά και στον γυρισμό ταχτοποιούμε τα ψώνια μας και έχουμε σεξουαλική δραστηριότητα.
Το μεσημέρι κατά τη 1 τρώμε και μετά έχουμε σεξουαλική δραστηριότητα.
Μετά πάμε για ύπνο μέχρι τις 4 και ξυπνώντας έχουμε σεξουαλική δραστηριότητα.
Αργότερα βλέπουμε τηλεόραση μέχρι τις 8 διακόπτοντας βεβαίως το πρόγραμμα λόγω σεξουαλικής δραστηριότητας..
Μετά θα φάμε κάτι ελαφρύ και θα συνεχίσουμε με σεξουαλική δραστηριότητα.
Στην συνέχεια θα διαβάσουμε κάτι στο κρεβάτι και θα κοιμηθούμε αφού πρώτα έχουμε σεξουαλική δραστηριότητα.
Ο δήμαρχος που ακούει τόση ώρα με τις τρίχες σηκωμένες στο κεφάλι ρωτά τον γέρο : Τι ηλικία έχετε ;
Εγώ 86 και η γυναίκα μου 78 του απαντά.
Σκύβοντας στο αυτί του γέρου ο δήμαρχος τον ρωτά :
Τι εννοείτε παρακαλώ με τον όρο «σεξουαλική δραστηριότητα» ;
Και ο γέρος του απαντά : Μου ζαλίζει τα α........ !!!

Επίκαιρες ευχές.....

Ο «Γολγοθάς» του ελληνικού blogging

Το μέλλον της επικοινωνίας μέσω των blogs στην Ελλάδα επαφίεται, μεταξύ άλλων, στην εκδίκαση δύο σημαντικών υποθέσεων που αναμένεται να δημιουργήσουν κρίσιμα δεδικασμένα. Το kathimerini.gr συνάντησε δύο εμπλεκομένους σ' αυτές τις υποθέσεις, τον blogger Αντώνη Τσιπρόπουλο και τον δικηγόρο Βασίλη Σωτηρόπουλο. Για να μην ξεχνάμε, «μέρες που είναι…»

Διαβάστε περισσότερα.

Ενοπλη ληστεία σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην Ηλιούπολη

Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν από τις 9 π.μ. σε κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Ηλιούπολη (οδός Ρήγα Φεραίου 1).Δύο δράστες με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή.

www.nafteboriki.gr

ΕΣΥΕ: Στα 2.086 τα πλοία του εμπορικού στόλου

Η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Φεβρουάριο 2009, αριθμούσε συνολικά 2.086 πλοία, 39.554.679 κόρων ολικής χωρητικότητας (ΚΟΧ). Από τα πλοία αυτά 622 ήταν φορτηγά 14.903.657 ΚΟΧ, τα 528 δεξαμενόπλοια 22.906.121 ΚΟΧ και τα 936 επιβατηγά και λοιπά πλοία 1.744.901 ΚΟΧ.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΥΕ, το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος 2000 - Φεβρουάριoς 2009 σημειώθηκε:

* Αύξηση της συνολικής δύναμης των πλοίων κατά 6%.
* Αύξηση της συνολικής χωρητικότητας των πλοίων 44,7%.
* Μείωση των φορτηγών πλοίων σε ποσοστό 0,5%
* Αύξηση της συνολικής χωρητικότητας των φορτηγών πλοίων κατά 25,4%.
* Αύξηση των δεξαμενόπλοιων σε ποσοστό 15,5%.
* Αύξηση της συνολικής χωρητικότητας των δεξαμενόπλοιων κατά 62,5%.
* Αύξηση των επιβατηγών και λοιπών πλοίων σε ποσοστό 5,8%.
* Αύξηση της συνολικής χωρητικότητας των επιβατηγών και λοιπών πλοίων κατά 29,6%.

www.flash.gr

Δικαστήριο ζητεί από Μουφτή να εγκρίνει τη θανατική ποινή σε 20χρονο

Δικαστήριο του Καΐρου ζήτησε από τον Μουφτή της Αιγύπτου να εγκρίνει τη θανατική ποινή που επέβαλε σε έναν άνδρα που καταδικάστηκε για την δολοφονία της κόρης μιας Μαροκινής τραγουδίστριας και μιας φίλης της, το Νοέμβριο, ανέφερε δικαστική πηγή.

"Το δικαστήριο έστειλε το σχετικό έγγραφο στον Μουφτή για να το υπογράψει", είπε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο αναφερόμενη στον Άλι Γκομάα, τον διορισμένο από την κυβέρνηση πνευματικό που εντέλλεται να ερμηνεύει τον ισλαμικό νόμο. Οι εκτελέσεις στην Αίγυπτο συνηθίζεται να εγκρίνονται από τον Μουφτή. Αναμένεται να..........

Διαβάστε περισσότερα.

Τροχαίο με ένα νεκρό στην Πατρών - Κορίνθου

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα αδέλφια, είναι ο απολογισμός τροχαίου που σημειώθηκε στις 8.00 το βράδυ στην νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος των Αραχωβίτικων Αχαΐας.Το τροχαίο έγινε όταν συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά αυτοκίνητο που οδηγούσε αλλοδαπός με κατεύθυνση προς Πάτρα, με άλλο ΙΧ στο οποίο επέβαινε πενταμελής οικογένεια με κατεύθυνση προς Κόρινθο.

Από την σύγκρουση το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αλλοδαπός τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί ο οδηγός. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από το άλλο αυτοκίνητο τα μέλη της οικογένειας, τέσσερα από τα οποία διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

www.protothema.gr

Μικρά κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια

Η είδηση για την υποχώρηση της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας στο 6,1%, επίδοση χαμηλότερη εδώ και μια δεκαετία, έφερε «μούδιασμα» στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού. Το ενθουσιώδες χθεσινοβραδινό κλείσιμο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δεν είχε συνέχεια, αλλά πάντως οι αγορές έκλεισαν με μικρά κέρδη, με εξαίρεση τον δείκτη Kospi στην Κορέα που πήγε ψηλότερα και το χρηματιστήριο της Σαγκάης που φυσιολογικά υποχώρησε, κι αυτό όμως ελαφρά.

Με οριακά κέρδη, λίγο πάνω από τις 8.750 μονάδες, έκλεισε ο ΝΙΚΚΕΙ στο Τόκιο, ενώ ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific κέρδισε 0,6%, με 5 μετοχές να ανεβαίνουν για κάθε 4 που υποχώρησαν και με το σύνολο, σχεδόν, των απωλειών από την αρχή της χρονιάς να εξανεμίζεται στη σημερινή συνεδρίαση. Το ευρώ υποχωρεί το πρωί κάτω από τα 1,32 δολάρια, ενώ κινείται προς τα 50 δολάρια το βαρέλι και πάλι το πετρέλαιο.

www.protothema.gr

Kατασχέσεις ακατάλληλων τροφίμων

Στην κατάσχεση και νέων μεγάλων ποσοτήτων ακατάλληλων για κατανάλωση διαφόρων τροφίμων ζωικής προέλευσης προχώρησαν τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά στο πλαίσιο ελέγχων για την ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων που θα καταλήξουν στο τραπέζι μας για την γιορτή του Πάσχα.

Συγκεκριμένα οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά κατέσχεσαν από την Κρεαταγορά του Ρέντη και από συνοικιακά κρεοπωλεία στην περιοχή της Νίκαιας συνολικά 1.140 κιλά διάφορα νωπά και κατεψυγμένα τρόφιμα, όπως σφάγια εριφίων, παραπροϊόντα κρέατος, αυγά, αλλαντικά, πουλερικά, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

www.nafteboriki.gr

Κοίμιζε τον σύζυγο και φώναζε τον ξάδερφο για sex!

Πότιζε τον σύζυγό της Hypnostedon και το γλένταγε με τον ξάδερφο! Ο λόγος για μια νεαρή γυναίκα από την Κομοτηνή, η οποία έβαζε στην μπίρα του ανυποψίαστου άντρα της αρκετή ποσότητα από το συγκεκριμένο υπνωτικό, με αποτέλεσμα εκείνος να πέφτει σε λήθαργο. Κατόπιν τηλεφωνούσε στον εραστή της, που είναι πρώτος ξάδερφος του συζύγου (!) και απολάμβαναν ανενόχλητοι τον έρωτά τους, ακριβώς δίπλα από τον απατημένο που κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου.

Η ιστορία του παράνομου ζευγαριού, όμως, έλαβε άδοξα τέλος αφού μια μέρα ο άνδρας ξύπνησε νωρίτερα από το αναμενόμενο. Οταν αντίκρισε τη γυναίκα του να επιδίδεται σε ερωτικές περιπτύξεις με τον ξάδερφό του, νόμιζε ότι κοιμόταν ακόμα και.......

Διαβάστε περισσότερα.

Φάρσα στον Σακίλ!













Αυτή τη φορά ο Σακίλ Ο’Νιλ δεν ήταν ο θύτης, αλλά το θύμα μιας φάρσας συμπαίκτη του. Ο ρούκι των Φίνιξ Σανς, Λου Άμουντσον, είχε βαρεθεί να ψάχνει το ποδήλατό του ή τις ρόδες του μετά τις προπονήσεις της ομάδας και αποφάσισε να εκδικηθεί τον «Σακ». Τι του έκανε; Γέμισε το αυτοκίνητό του 37χρονου σέντερ με εκατοντάδες ροζ φιστίκια (προφανώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις ΗΠΑ)! Ο Σακίλ Ο’Νιλ όχι μόνο δεν εκνευρίστηκε με τη φάρσα του συμπαίκτη του, αλλά έδειχνε να το διασκεδάζει κιόλας, ενώ υποσχέθηκε πως θα «εκδικηθεί» τον θρασύτατο συμπαίκτη του!

www.sport-fm.gr

Γολγοθάς στην Έξοδο. Νεκροί στην άσφαλτο!

Αδειάζει η Αθήνα για το Πάσχα. Χαμηλές ταχύτητες στην Εθνική προς Λαμία από το ύψος του Κηφισού έως την Αχαρνών. Σε ισχύ από το μεσημέρι η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στο ρεύμα της εξόδου.

Τροχαίο δυστύχημα λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα στη λεωφόρο Μαραθώνος. ΙΧ στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα ξέφυγε απ’ την......

Διαβάστε περισσότερα.

Τόκιο: Το κινεζικό ΑΕΠ "πιέζει" το Nikkei 225

Περιορίστηκαν σημαντικά τα κέρδη του Nikkei 225 στο Τόκιο, μετά από τα στοιχεία για την ανάπτυξη της οικονομίας της Κίνας με το χαμηλότερο ρυθμό, ωθώντας τους επενδυτές να πουλήσουν μετοχές εταιρειών που εξαρτώνται από την κινεζική οικονομία.

Ωστόσο, η πτωτική τάση ανακόπηκε "κρατώντας" το θετικό πρόσημο για τον Nikkei 225, που διαμορφώνεται στις 8.743,83 μονάδες με άνοδο 0,01%.Η μετοχή της Nippon Steel Corp περιόρισε τα κέρδη της στο 2,6%, ενώ η ναυτιλιακή εταιρεία Nippon Yusen υποχώρησε ελαφρώς. Αναλυτές σχολιάζουν ότι τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας λειτούργησε ως κίνητρο για τους επενδυτές να "κλειδώσουν" τα κέρδη.

Το κινεζικό ΑΕΠ επιβραδύνθηκε στο 6,1% στο α΄ τρίμηνο από το 6,8% του δ΄ τριμήνου του περασμένου έτους, καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό ανάπτυξης από το 1992.Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ακολούθησαν μεικτές τάσεις, με την Toyota Motor να σημειώνει πτώση 0,5%, τη Honda Motor να σημειώνει άνοδο 0,4% και τη Nissan Motor να ενισχύεται 1,1%.

www.axiaplus.gr

Φονική κατολίσθηση στο Κιργιστάν

Κατολίσθηση σε χωριό του νοτίου Κιργιστάν προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 16 ανθρώπων, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.Συνεργεία διάσωσης έσπευσαν στην περιοχή για να ανασύρουν τα πτώματα και να βοηθήσουν τους άλλους κατοίκους του χωριού, διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Οι καταρρακτώδεις βροχές και τα χιόνια που λιώνουν προκαλούν μεγάλες κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας αυτής που είναι στο μεγαλύτερο μέρος της ορεινή.Σύμφωνα με τους ειδικούς η βασική αιτία των κατολισθήσεων είναι η υπερβολική βοσκή.

www.protothema.gr

Η Γυναίκα Με Τους Επτά Ποδοσφαιριστές


Όλες οι γυναίκες έχουν φετίχ. Άλλες παπούτσια, άλλες φορέματα, άλλες σεξουαλικά βοηθήματα, άλλες μόνο σεξουαλικά και κάποιες σαν την Ντανιέλ Λόιντ έχει το ποδόσφαιρο. Μάλλον, για να είμαστε σωστοί, τους ποδοσφαιριστές, αφού πλέον κατέκτησε και τον 7ο στη μικρή λόγω ηλικίας καριέρας της.

Η Ντανιέλ είναι αυτό που λέμε, μια «μοντέλα» της Αγγλίας και μάλιστα το 2004 είχε κερδίσει στα καλλιστεία της χώρας της, ενώ δύο χρόνια μετά αναδείχθηκε η πιο όμορφη του Νησιού. Σε λίγο, όπως πάει, θα αναδειχθεί και ως η πιο ποδοσφαιρικά εύκολη της Μεγάλης Βρετανίας, αφού η νέα σχέση της με τον ποδοσφαιριστή της Τότεναμ Τζέιμι Ο' Χάρα είναι η........

Διαβάστε περισσότερα

Venturi Volage
















Η Michelin έβαλε την πραγματικά εντυπωσιακή τεχνολογία στους τροχούς και τους κινητήρες και η Venturi το πραγματικά εντυπωσιακό αμάξωμα. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι εξωπραγματικό, αφού θεωρείται ό,τι πιο «προχώ» έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο εξέλιξης και τεχνολογικής εφαρμογής.Μέσα σε κάθε τροχό, εδράζονται δύο κινητήρες (ένας για την κίνηση του τροχού κι ένας για την ανάρτηση) κάνοντας έτσι την τετρακίνηση και την ανεξάρτητη ανάρτηση πραγματικότητα με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Φυσικά, και οι τροχοί είναι πολύ μεγαλύτεροι από όσο έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε αυτοκίνητα. Ούτως ή άλλως, όμως, η εφαρμογή είναι........

Διαβάστε περισσότερα.

Κάνοντας Σερφ Στην Ελλάδα

Η Λυδία Παπαϊωάννου εξηγεί γιατί κάνει σερφ. Όχι αυτό με το πανί, το άλλο, το σκέτο.

Εδώ και κάποιους µήνες έχω κολλήσει µε το σερφ. Όχι αυτό µε το πανί που κάνει ο Κακλαµανάκης, το άλλο, το σκέτο, που κάνουν στην Καλιφόρνια οι παιδαράδες µε τα ξανοιγµένα από τον ήλιο µαλλιά και τα κορίτσια µε τα οπίσθια που θυµίζουν διαφήµιση της Reef. Βέβαια, εγώ δε µοιάζω µε τα κορίτσια αυτά και επίσης εδώ δεν είναι Σαν Ντιέγκο. Εποµένως, µάλλον είµαι ηλίθια. Αυτό ακούω κάθε φορά που λέω ότι θα πάω για σερφ. Οι φίλοι µου µε κοροϊδεύουν, η µάνα µου γελάει, ακόµα και το αφεντικό µου όταν µε είδε να µπαίνω ένα πρωί του ∆εκέµβρη στο γραφείο κουτσαίνοντας, µε τα παπούτσια µισοφορεµένα γιατί είχα πατήσει αχινό, µε ρώτησε αν πάω καλά στα µυαλά µου και κατέληξε στο ότι είναι.........


Διαβάστε περισσότερα.

Θεσσαλονίκη - Σύλληψη 29χρονου για τη δολοφονία ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ

Στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κρατείται 29χρονος με την κατηγορία ότι εμπλέκεται σε υπόθεση δολοφονίας ιδιοκτήτη πρακτορείου του ΟΠΑΠ, το 2003, με κίνητρο τη ληστεία.

Ο 29χρονος κατηγορείται ότι μαζί με άλλους δύο συνεργούς του που αναζητούνται, έστησαν στις 23 Νοεμβρίου 2003 ενέδρα στον 43χρονο καταστηματάρχη σε πυλωτή πολυκατοικίας, στην περιοχή Πολίχνης, την ώρα που επέστρεφε σπίτι του. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες πυροβόλησαν από μικρή απόσταση και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 43χρονο και στη συνέχεια του απέσπασαν ένα τσαντάκι με 4.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

www.nafteboriki.gr

Με τρεις εκπροσώπους η Πρέμιερ Λιγκ στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ

Τρεις εκπροσώπους στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει η Πρέμιερ Λιγκ καθώς μετά την Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ πήραν χθες την πρόκριση στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Για τέταρτη συνεχή χρονιά αγγλική ομάδα θα είναι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «μπέμπηδες» του Αλεξ Φέργκιουσον μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Ολντ Τράφορντ με την Πόρτο, έπρεπε να σκοράρουν μέσα στο Ντραγκάο και το έκαναν με το γκολ-φωτοβολίδα του Κριστιάνο Ρονάλντο από 30 μέτρα, στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ετσι στα ημιτελικά, οι πρωταθλητές Αγγλίας θα αντιμετωπίσουν την Αρσεναλ -η οποία επικράτησε στο Λονδίνο με 3-0 της Βιγιαρεάλ- επιχειρώντας να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι.........

Διαβάστε περισσότερα.

Υποκλοπές χωρίς όρια στις ΗΠΑ

Για χωρίς μέτρο παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των αμερικανών πολιτών, από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, αποκάλυψε χθες η εφημερίδα The New York Times. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται, μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών, η NSA ενεπλάκη σε μια "υπέρ-συγκέντρωση του περιεχομένου των επικοινωνιών Αμερικανών". Επίσης όπως γράφουν οι Νew Times, η πρακτική αυτή υπήρξε για τις..........

Διαβάστε περισσότερα.

Εκρηξη κάτω από γερανό του ΜΕΤΡΟ

Μικρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν από έκρηξη κάτω από γερανό του ΜΕΤΡΟ.Τα γκαζάκια εξερράγησαν στις 2.15 τα ξημερώματα της Μ. Πέμπτης στην συμβολή των οδών Πόντου και Θουκυδίδη στην Αργυρούπολη.

ww.e-tipos.com

Πέντε δισ. δολάρια στα… σκουπίδια

Οι Αυστραλοί πετάνε ετησίως τρία εκατομμύρια τόνους τροφίμων στα σκουπίδια. Η αξία των τροφίμων αυτών, σύμφωνα με έρευνα της ομάδας «Do Something» που στοχεύει στην εκπαίδευση των καταναλωτών για να μαγειρεύουν με σύνεση έτσι ώστε να μην πετούν το φαγητό, ανέρχεται στα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια!

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι τα τρόφιμα που πετιούνται δεν βλάπτουν μόνο το πορτοφόλι, αλλά βλάπτουν ανεπανόρθωτα και το περιβάλλον. Το φαγητό που πετιέται και σαπίζει στις χωματερές εκπέμπει 20 φορές περισσότερο μεθάνιο στην ατμόσφαιρα απ' ό,τι το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουν οι εξατμίσεις των αυτοκινήτων στην ατμόσφαιρα.

Η βλαβερή συνήθεια πολλών να πετάνε το φαγητό μεταφράζεται όχι μόνο σε μεθάνιο, αλλά και σε κατά κόρον σπατάλη νερού. Όταν, λοιπόν, πετάμε ένα κιλό βοδινού κρέατος, δεν πετάμε μόνο κάμποσα δολάρια στα σκουπίδια, αλλά και 50.000 λίτρα που χρησιμοποιήθηκαν για να μεγαλώσει το μοσχάρι.

www.e-tipos.com

Απ' την ελπίδα στον θάνατο

Έκρηξη σημειώθηκε σε πλεούμενο που μετέφερε περίπου 49 ανθρώπους οι οποίοι σκόπευαν να ζητήσουν άσυλο από τις αρχές της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να βρουν το θάνατο και δεκάδες να τραυματισθούν, ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα Πέμπτη.

Το σκάφος, το οποίο μετέφερε 49 άτομα από το Αφγανιστάν, εντοπίστηκε από την ακτοφυλακή της Αυστραλίας και ρυμουλκείτο προς το Ντάργουιν όταν σημειώθηκε η έκρηξη, δήλωσε ο Γκρεγκ Λάμπερτ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της δυτικής Αυστραλίας."Πιστεύεται ότι σημειώθηκε έκρηξη στη μηχανή του σκάφους", είπε ο Λάμπερτ. "Πιστεύεται ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, δύο αγνοούνται και άλλοι τραυματίσθηκαν". Το σκάφος εντοπίστηκε κοντά στη νήσο.......

Διαβάστε περισσότερα.

Προκαταρκτική εξέταση για Ασωπό

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον Κηφισό, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, μετά τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής. Όπως τονίζουν, η έλλειψη ηχοπετασμάτων αλλά και τα λιμνάζοντα ύδατα στο τελικό τμήμα της λεωφόρου Κηφισού, υποβαθμίζουν τις συνθήκες ζωής τους.

Υποστηρίζουν ότι από τότε που παραδόθηκε το τμήμα -λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες-έχουν γίνει ελάχιστα για την υλοποίηση των περιβαλλοντικών όρων από το ΥΠΕΧΩΔΕ, κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

www.skai.gr

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος δια θαλάσσης


Φωτό Marinews.gr: Το Highspeed 5 και το Blue Star Ithaki, το ένα πίσω από το άλλο αποπλέοντας από το λιμάνι του Πειραιά με full speed.

Κορυφώνεται, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, η έξοδος των ταξιδιωτών που επέλεξαν να περάσουν τις πασχαλινή γιορτή στα νησιά. Από το πρωί τα πλοία τα οποία αναχωρούν για Κυκλάδες θα έχουν πληρότητα μεγαλύτερη του 95% ενώ ανάλογη αναμένεται και η κατάσταση στα πλοία της Κρήτης. Ιδιαίτερα για το απόγευμα δεν υπάρχουν αδιάθετα εισιτήρια για τα σύγχρονα πλοία όπως είναι τα Highspeed και τα Blue Star.

Επίσης, για αύριο Μεγάλη Παρασκευή τα σύγχρονα πλοία που έχουν προορισμό τους τις Κυκλάδες, θα αναχωρήσουν με πληρότητα που ξεπερνά το 75% - 90%.Επίσης, Μ. Πέμπτη, Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα, θα είναι έντονη η κίνηση στα πλοία του Αργοσαρωνικού.Στο μεταξύ, οι τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοϊας είναι μειωμένες σε ποσοστό 5% με 15% στις κατηγορίες τις ακριβές, δηλαδή στις καμπίνες και στη διακεκριμένη θέση.Όσον αφορά τις άλλες θέσεις υπάρχουν εταιρείες που έχουν ανακοινώσει μειώσεις τιμών έως και 26% ενώ άλλε ς από τις μεγάλες εταιρείες εφαρμόζουν το χειμερινό ναυλολόγιο είναι φθηνότερα από όσο ισχύει πέρσι το Πάσχα.

www.marinews.gr

Ανοδικό "ξέσπασμα" στο τέλος για τη Wall Street


Με την ανοδική δυναμική να ενισχύεται σημαντικά στο τελευταίο ημίωρο των συναλλαγών οι βασικοί δείκτες στη Wall Street κατέγραψαν σήμερα εντυπωσιακό φίνις με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να σημειώνει άνοδο άνω των 100 μονάδων, αν και στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών βρέθηκε να κινείται μεταξύ κερδών και απωλειών.

Ίδια εικόνα και για τον ευρύτερο S&P 500 που βρέθηκε στο κλείσιμο των συναλλαγών πάνω από τις 850 μονάδες, ενώ σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε και ο τεχνολογικός Nasdaq, αν και βρέθηκε νωρίτερα να σημειώνει απώλειες άνω του 1,5%.Oι επενδυτές φαίνεται να εστίασαν στα ενθαρρυντικά μηνύματα από την τελευταία έκθεση της Fed για την
........

Διαβάστε περισσότερα.

Οι λεπτοί υπερφορητοί θα είναι η νέα μόδα, προβλέπει η Intel

Αυξημένες οι προσδοκίες της Intel για τους νέους υποφορητούς υπολογιστές μικρού πάχους που θα κάνουν φέτος την εμφάνισή τους. Η εταιρεία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί αυτή τη νέα αγορά με τους εξειδικευμένους επεξεργαστές χαμηλής κατανάλωσης «CULV» (καταναλωτικοί επεξεργαστές εξαιρετικά χαμηλής τάσης).«Η μεγάλη φετινή τάση στους φορητούς, από τα μέσα της φετινής χρονιάς, θα είναι πιθανότατα οι καλοσχεδιασμένοι λεπτοί και ελαφροί φορητοί που βασίζονται στους CULV ή σε άλλα προϊόντα χαμηλής τάσης» ανέφερε ο Πολ Οτελίνι, διευθύνων σύμβουλος της Intel, μιλώντας στο περθώριο της παρουσίασης των.......

Διαβάστε περισσότερα.

Αίθριος ο καιρός κατά την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα


Με καλό καιρό θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς του Πάσχα, αφού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει άνοδο της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή. Αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε η Τροχαία.

Τόσο τη Μεγάλη Πέμπτη όσο και τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται το απόγευμα στα ηπειρωτικά.Το Μ. Σάββατο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν στα........

Διαβάστε περισσότερα.

Κάρολ Σίκα


Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει όσα θέλετε να δείτε και να μάθετε για το μοντέλο από τη Βραζιλία, Κάρολ Σίκα.

Διαβάστε περισσότερα.

Τσάρλι Τσάπλιν: 200 χρόνια από τη γέννηση του "Σαρλό"


"Μια μέρα χωρίς γέλιο, είναι μια μέρα χαμένη!" Τσάρλι Τσάπλιν (1889 - 1977)


Διαβάστε περισσότερα.

Στο γυαλί τα οκτάδυμα

Η Αμερικανίδα που γέννησε οκτάδυμα δηλώνει ότι θα δημιουργήσει σειρά ντοκιμαντέρ με θέμα την ανατροφή των παιδιών της μέχρι να φτάσουν στην ηλικία των 18, αλλά η εταιρία παραγωγής υποστηρίζει ότι ακόμα γίνονται διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία.

Η Νάντια Σούλεμαν, η οποία γέννησε έξι αγόρια και δύο κορίτσια, στο Λος Άντζελες, στις 26 Ιανουαρίου, δήλωσε ότι θα επιτρέψει σε τηλεοπτικό συνεργείο να καταγράφει τις δραστηριότητες της οικογένειάς της έξι φορές το χρόνο."Είναι επίσημο. Θα κάνω ένα σόου, αλλά δεν πρόκειται για ριάλιτι", δήλωσε στο περιοδικό Life & Style, η Νάντια Σούλεμαν, προσθέτοντας ότι την παραγωγή θα αναλάβει η.......

Διαβάστε περισσότερα.

Κατάσχεση ρεκόρ λαθραίων τσιγάρων στην Ουκρανία

Ποσότητα ρεκόρ λαθραίων τσιγάρων κατέσχεσαν συνοριοφύλακες στην Ουκρανία, όπως έγραψε την Τετάρτη το περιοδικό Korrespondent.

Αστυνομικοί στην μεθοριακή διέλευση Τσοπ επιθεωρούσαν οχήματα που ταξίδευαν από την πρώην σοβιετική δημοκρατία στην Τσεχία αργά την Τρίτη όταν ανακάλυψαν πάνω από 220.000 κούτες τσιγάρων L&M κρυμμένες στην καρότσα ενός φορτηγού.Το συγκεκριμένο φορτηγό, που είχε κατασκευαστεί για να μεταφέρει εύφλεκτα καύσιμα και τοξικές ουσίες σε υγρή μορφή, είχε τέσσερα κρυφά διαμερίσματα ανάμεσα στο μεταλλικό εξωτερικό της καρότσας και το........

Διαβάστε περισσότερα.

Παιχνίδι με το νερό


Ενα κορίτσι από το Τρινιντάντ παίζει στο συντριβάνι κατά τη δύση του ηλίου στην πρωτεύουσα Πορτ Οφ Σπέιν.

www.ethnos.gr

Τα χαλασμένα δόντια «δείχνουν» καρδιοπάθειες

Καρδιαγγειακά νοσήματα, υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που αφήνουν αρρύθμιστο τον διαβήτη και επιπλοκές της εγκυμοσύνης είναι κάποιες καταστάσεις που μπορούν να πυροδοτηθούν από χαλασμένα δόντια.

Το στόμα αποτελεί ένα εξαιρετικό σύστημα οργάνων για πρόγνωση ασθενειών, μιας και αρκετές ασθένειες, όπως αυτές της ψυχικής σφαίρας, αυτοάνοσα ή κληρονομικά, δίνουν τα πρώτα τους σημάδια είτε στα ούλα είτε στη γλώσσα είτε ακόμη και πάνω στα δόντια. Για τη διάγνωσή τους ενδείκνυται η αυτοεξέταση του στόματος, αλλά και η.........

Διαβάστε περισσότερα.

«Νικήστε τους διαρρήκτες»

Η εγκληματικότητα αυξάνεται σε περιόδους οικονομικής ύφεσης και τα σπίτια μας είναι ένας στόχος. Στη Βρετανία, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως οι διαρρήξεις αυξήθηκαν κατά 4% σ΄ όλη τη χώρα, για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια...

Στην περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο, το Κέμπριτζσαϊρ, η αύξηση των διαρρήξεων έχει φτάσει το εξαιρετικά ανησυχητικό 51%! «Δεν εκπλήσσομαι καθόλου», λέει ο Μάικλ Φρέιζερ, πρώην διαρρήκτης που εμφανίστηκε στις εκπομπές του ΒΒC «Νικήστε τον διαρρήκτη» και «Πώς να πιάσετε έναν κλέφτη». «Πάνε 32 χρόνια από τότε που έκανα διαρρήξεις και σήμερα τα σπίτια είναι χειρότερα προστατευμένα από ποτέ άλλοτε», λέει. «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να διαρρήξει κανείς να.........

Διαβάστε περισσότερα.

Οικονομία και στο Άγιο Φως


50.000 ευρώ φθηνότερα θα στοιχίσει φέτος η μεταφορά του.

Η οικονομική κρίση χτύπησε το Άγιο Φως: σαράντα με πενήντα χιλιάδες ευρώ φτηνότερα θα κοστίσει φέτος στο Ελληνικό Δημόσιο η μεταφορά του από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα.

O λόγος είναι ότι για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ναυλώσει Μπόινγκ 160 θέσεων, αφού φέτος η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί με το κυβερνητικό αεροσκάφος Εμπραέρ. Εκτιμάται ότι το ταξίδι με το αεροσκάφος των 40 θέσεων θα κοστίσει περίπου..........

Διαβάστε περισσότερα.

Ολυμπιακές μίζες 40 εκατ.

Εκατό εκατομμύρια γερμανικά μάρκα (50 εκατ. ευρώ) εκταμιεύονταν κάθε χρόνο από τα μαύρα ταμεία της Siemens, όπως προκύπτει από καταθέσεις πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της γερμανικής εταιρείας.

Oι μάρτυρες με λεπτομέρειες περιγράφουν τον «χορό των εκατομμυρίων», αλλά και τον σχεδιασμό των μυστικών διαδρομών, με στόχο να μην μπορεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των τελικών παραληπτών των.........

Διαβάστε περισσότερα.

Εκρηξη σε σκάφος που μετέφερε περίπου 50 μετανάστες

Έκρηξη σημειώθηκε σε πλεούμενο που μετέφερε περίπου 49 ανθρώπους οι οποίοι σκόπευαν να ζητήσουν άσυλο από τις αρχές της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να βρουν το θάνατο και δεκάδες να τραυματισθούν, ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα Πέμπτη.

Το σκάφος, το οποίο μετέφερε 49 άτομα από το Αφγανιστάν, εντοπίστηκε από την ακτοφυλακή της Αυστραλίας και ρυμουλκείτο προς το Ντάργουιν όταν σημειώθηκε η έκρηξη, δήλωσε ο Γκρεγκ Λάμπερτ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της δυτικής Αυστραλίας."Πιστεύεται ότι σημειώθηκε έκρηξη στη μηχανή του σκάφους", είπε ο Λάμπερτ. "Πιστεύεται ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, δύο αγνοούνται και άλλοι........

Διαβάστε περισσότερα.

2,6 εκατ.ευρώ το εισόδημα για το ζεύγος Ομπάμα, το 2008

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η πρώτη κυρία Μισέλ είχαν εισόδημα πλέον των 2,6 εκατ. δολαρίων το 2008, σύμφωνα με σχετικά επίσημα έγγραφα που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος χθες Τετάρτη.Το μεγαλύτερο μέρος των 2.656.902 δολαρίων που κέρδισαν οι Ομπάμα προήλθε από τις πωλήσεις και τα δικαιώματα των βιβλίων του προέδρου, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.

Το ζεύγος κατέβαλε 855.323 δολάρια σε ομοσπονδιακή φορολογία και 77.883 δολάρια στις φορολογικές αρχές του Ιλινόι.Οι Ομπάμα έκαναν επίσης φιλανθρωπικές δωρεές ύψους 172.050 δολαρίων.

Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε τη φορολογική δήλωση των Ομπάμα την ημέρα που έληγε η προθεσμία για τους πολίτες προκειμένου να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους στο IRS.Ο αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ ανέφεραν κοινό εισόδημα 269.256 δολαρίων.

www.protothema.gr

Ισχυρός σεισμός ανοικτά της νήσου Σουμάτρα

Σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε ανοικτά του νησιού Σουμάτρα, στην Ινδονησία, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε βάθος 42 χιλιομέτρων και σε απόσταση 209 χιλιομέτρων βορειοδυτικώς της πόλης Μπενγκούλου.

Ο σεισμός έγινε στις 20.01- ώρα Γκρίνουιτς (βράδυ Τετάρτης) και ύστερα από δυόμιση ώρες ακολούθησε ένας ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Οι δονήσεις αυτές δεν υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν τσουνάμι, παρά μόνο κάποιο μικρό κυματισμό, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

www.protothema.gr

ΥΠΕΧΩΔΕ – 19 δισ. ευρώ σε δρόμους, μετρό, λιμάνια και αεροδρόμια

Δημόσια έργα συνολικού ύψους 19 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 6 δισ. ευρώ βάζουν ιδιώτες και αφορούν στα μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα έργα για τον εκσυγχρονισμού του εθνικού οδικού δικτύου, περιλαμβάνει το πρόγραμμα έργων που κατασκευάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Για την ταυτότητα και την πορεία των έργων ενημερώθηκε την Μεγάλη Τετάρτη η Κυβερνητική Επιτροπή από τον υπουργό κ. Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος έκανε λόγο για τριπλασιασμό των αυτοκινητοδρόμων, διπλάσιο δίκτυο μετρό, αναβάθμιση όλου του εθνικού δικτύου, αλλά και σε έργα κατασκευής φραγμάτων, λιμανιών, αεροδρομίων κ.ά.Μέχρι τα τέλη του έτους το υπουργείο εκτιμάται ότι θα παραδώσει.......

Διαβάστε περισσότερα.

EBay: Προσφορά 1,2 δισ. δολ. για την Gmarket

Προσφορά ύψους 1,2 δισ. δολαρίων κατέθεσε η EBay, διαχειρίστρια του δημοφιλέστερου site ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ, για την εξαγορά της νοτιοκορεατικής Gmarket.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η EBay αναφέρει ότι προτίθεται να αγοράσει όλες τις προνομιούχες μετοχές της εταιρείας στην τιμή τβν 24 δολαρίων ανά μετοχή. Βάσει συμφωνίας με τη διοίκηση και τους μετόχους της Gmarket, η EBay θα αποκτήσει τουλάχιστον το......

Διαβάστε περισσότερα.

Ρέθυμνο - Νεκρός εντοπίστηκε αγνοούμενος ψαράς

Νεκρός ανασύρθηκε χθες από τη θαλάσσια περιοχή Σχοινάρια Δήμου Φοίνικα Πλακιά Ρεθύμνου ο 61χρονος ψαράς που είχε παρασυρθεί προχθες από κύμα και αγνοείτο.

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε από δύτες και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σπηλίου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου.

www.nafteboriki.gr

Πάσχα 2009: Τα ιδανικά κρασιά

Το ΜΕΝ 24 δοκιμάζει και προτείνει τις ιδανικές επιλογές σε κρασί για το τραπέζι του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα.

Διαβάστε περισσότερα.

Κρουαζιέρα : Τεράστιες ζημιές στην ελληνική οικονομία από την πτώση

Την ενίσχυση της κρουαζιέρας στη χώρα, εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο. Τα στελέχη των υπουργείων Οικονομίας και Εμπορικής Ναυτιλίας διαπιστώνουν ότι ο τουρισμός ειδικά την φετινή περίοδο κινδυνεύει να υποστεί μεγάλες απώλειες.Για αυτό το λόγο επεξεργάζονται σχέδια για να ενισχυθεί το συγκεκριμένο εργαλείο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η ζημιά για την ελληνική οικονομία είναι μεγάλη. Με τα μεγέθη του 2005 φτάνει μέχρι και τα 430 εκατ. ευρώ, ενώ είναι πιθανό να υπερδιπλασιάζεται με τα δεδομένα του 2008.Με μία απλή αναγωγή των στοιχείων του 2005 εκτιμάται ότι αν επιτρεπόταν να χρησιμοποιούν σαν βάση τα ελληνικά λιμάνια κρουαζιερόπλοια με σημαίες τρίτων χωρών, ο αριθμός των επιβατών που θα επιβιβάζονταν στην Ελλάδα θα έφτανε τους.......

Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η Μαίρη Χρονοπούλου

Κρίσιμη κρίνουν οι γιατροί την κατάσταση της Μαίρης Χρονοπούλου, η οποία υπέστη σοβαρά εγκαύματα το Σάββατο 28 Μαρτίου.

Η 76χρονη ηθοποιός βρισκόταν στο σπίτι της στην Παιανία με τη μητέρα της και τις δύο οικιακές βοηθούς τους, όταν έσβησε τα φώτα, καθώς ήθελε να συμμετάσχει στην περίφημη ‘’Ώρατης Γης’’, για τη σωτηρία του πλανήτη. Στην πρωτοβουλία της αυτή συμμετείχαν οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής, όπου διαμένει.

Εκείνη θέλησε να ανάψει ένα κεράκι προκειμένου να βλέπει. Τη μοιραία στιγμή, όμως, που έσβησαν όλα τα φώτα, στις 20:30 το βράδυ, το αναμμένο κερί που είχε δίπλα της έπεσε πάνω της, με αποτέλεσμα η ίδια να υποστεί εγκαύματα σε όλο της το σώμα, αλλά και στο πρόσωπό της.Αρχικά, η Μαίρη Χρονοπούλου μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο.....

Διαβάστε περισσότερα.

Αγνώριστος ο Patrick Swayze

Μία ασύλληπτα διαφορετική εικόνα παρουσιάζει ο Patrick Swayze, ο οποίος πάσχει εδώ και έναν χρόνο από καρκίνο στο πάγκρεας. Εχοντας χάσει πάρα πολλά κιλά, αλλά και όλα του πλέον τα μαλλιά, ο διάσημος ηθοποιός μοιάζει να είναι μία πραγματική σκιά του εαυτού του, που απλώς είχε βγει μία βόλτα στη γειτονιά του στο in Los Angeles. Σχεδόν κανείς δεν τον αναγνώρισε, καθώς όχι μόνον είναι κυριολεκτικά αγνώριστος, αλλά και τα ρούχα του είναι πλέον υπερβολικά άνετα για το σχεδόν αποστεωμένο σώμα του, ενώ ο τυμπανισμός στην περιοχή της κοιλιακής χώρας είναι πλέον εμφανής. Σύμφωνα με το National Enquirer, το βάρος του αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνά τα 47 κιλά.

Διαβάστε περισσότερα.