Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Η Microsoft σχεδιάζει να απολύσει άλλους 3.000 υπαλλήλους.

Η Microsoft γνωστοποίησε την πρόθεσή της να απολύσει περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους της, ολοκληρώνοντας σχεδόν απόλυτα τα σχέδια που είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο για απολύσεις περίπου 5.000 εργαζομένων, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η εταιρία.

Η Microsoft είχε ήδη καταργήσει 1.400 θέσεις εργασίας όταν έκανε την ανακοίνωση των πρώτων μαζικών απολύσεων στην ιστορία της. Με την αποστολή email στους υπαλλήλους της εταιρίας χθες Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλός της, Στιβ Μπάλμερ, γνωστοποίησε ότι μπορεί να χρειαστούν και νέες απολύσεις.

"Καθώς προχωράμε, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τον αντίκτυπο της οικονομικής ύφεσης στην εταιρία και αν χρειαστεί θα λάβουμε επιπλέον μέτρα περικοπών, που θα περιλαμβάνουν και την κατάργηση θέσεων εργασίας", ανέφερε ο Μπάλμερ στο εσωτερικό σημείωμα που απέστειλε στους εργαζόμενους.

Παρότι οι περισσότερες απολύσεις που έγιναν ήταν στις ΗΠΑ, ο τελευταίος κύκλος περιλαμβάνει ισάριθμες απολύσεις στις ΗΠΑ και στα παραρτήματα της εταιρίας σε άλλες χώρες. Η Microsoft ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία 2.000 με 3.000 θέσεων εργασίας από τώρα μέχρι τα μέσα του επόμενου χρόνου, πολλές από τις οποίες μπορεί να καλυφθούν από τους απολυμένους υπαλλήλους της.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου