Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

Ετοιμάζεται η υβριδική XJ

Η Jaguar ετοιμάζεται να ανανεώσει τη γκάμα των μοντέλων της, όχι μόνο με νέα αυτοκίνητα αλλά και λύσεις που θα της επιτρέψουν να ρίξει το μέσο όρο των εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα. Πρώτη αλλαγή θα αποτελέσει η υβριδική XJ.H υβριδική έκδοση του γνωστού πολυτελές μοντέλου που αποτελεί τον εκπρόσωπο της εταιρείας στη μεγάλη κατηγορία θα είναι μια από τις λύσεις στις οποίες θα στραφεί η ινδική πλέον εταιρεία.

Αρχικά λοιπόν η Jaguar κάνει λόγο για ένα υβριδικό σύστημα που θα τοποθετηθεί στην XJ και θα χρησιμοποιεί μπαταρίες για την κίνηση του αυτοκινήτου, οι οποίες θα μπορούν να φορτιστούν τόσο από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα υπάρχει ώστε το αυτοκίνητο να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις, όσο και από μια απλή πρίζα.

Έτσι οι ρύποι θα πέσουν κάτω από τα 120 g/km CO2, ενώ η μέγιστη ταχύτητα θα είναι τα 180 χ.α.ω. Εκτός όμως από την υβριδική XJ θα ακολουθήσει και μια πιο ελαφριά έκδοση της XF, καθώς και ένα μικρό Range Rover (ας μην ξεχνάμε ότι ανήκουν στον ίδιο όμιλο), και τέλος μια υβριδική έκδοση του Range Rover Sport.

www.sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου