Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Με σημαντικές πιέσεις ξεκινά η εβδομάδα στη Wall Street

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, μετά το εορταστικό τριήμερο για το καθολικό Πάσχα, με το επενδυτικό κοινό να εμφανίζεται επιφυλακτικό ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων αμερικανικών τραπεζικών κολοσσών αυτή την εβδομάδα.
Ο δείκτης Dow Jones κατέγραφε απώλειες 1,07% στις 7.997 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq κινούταν πτωτικά κατά 0,84% στις 1.638,73 μονάδες και ο δείκτης S&P κατέγραφε απώλειες 1,03% στις 847,78 μονάδες.

Στο αρνητικό κλίμα συμβάλει και η GM, μετά την κυριακάτικη είδηση (Financial Times) πως το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ έδωσε εντολή στην εταιρεία να προετοιμαστεί για ενδεχόμενη υπαγωγή στο άρθρο περί χρεοκοπίας μέχρι την λήξη της προθεσμίας αναδιάρθρωσης την 1 Ιουνίου.Ειδικότερα, η GM, πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες διεργασίες ώστε η αίτηση χρεοκοπίας να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεν καταφέρει να συμφωνήσει με τους κατόχους ομολογιών της την ανταλλαγή χρέους περίπου 28 δισ. δολ. με μετοχές. Επίσης για να επιτευχθεί η εν λόγω συμφωνία η GM πρέπει να εξασφαλίσει την έγκριση του σχεδίου από το σωματείο United Auto Workers

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία της ημέρας, αξίζει να αναφερθεί πως η Express Scripts σχεδιάζει να εξαγοράσει θυγατρικές της WellPoint έναντι 4,68 δισ. δολαρίων.Σημειώνεται πως στο επίκεντρο θα βρεθεί αυτή την εβδομάδα οι τράπεζες καθώς ανακοινώνουν αποτελέσματα μεγαθήρια του κλάδου όπως οι Citigroup, JP Morgan και Goldman Sachs.

www.axiaplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου