Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Wall Street: Πτώση 2,5% στους δείκτες


Τα κέρδη του ριμπάουντ από την 9η Μαρτίου είχαν φτάσει το 20% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και η διόρθωση στους δείκτες ήταν απλώς θέμα χρόνου και …αφορμής.

Η τελευταία βρέθηκε στις εκτιμήσεις μεγαλοεπενδυτών όπως ο Τζορτζ Σόρος και ο Μαρκ Φάμπερ, κατά τις οποίες οι χρηματιστηριακές αγορές θα «γυρίσουν» και πάλι χαμηλότερα, αφού η αμερικανική οικονομία συρρικνώνεται.

Από κοντά και οι ανησυχίες για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, για τα οποία θα ξεκινήσουν σύντομα οι ανακοινώσεις, και …δεν ήθελε και πολύ.

Οι δείκτες προσγειώθηκαν σχεδόν κατά 2,5% με τον Dow Jones να κλείνει κάτω και από τις 7.790 μονάδες και με μεγάλους χαμένους τους τίτλους εταιρειών όπως η General Motors, η Caterpillar, η δραστηριοποιούμενη στα φωτοβολταϊκά Applied Materials, η τράπεζα Archer Daniels Midland και οι πετρελαϊκές ExxonMobil και Conoco, μιας και ο «μαύρος χρυσός» υποχώρησε στα όρια των 49 δολαρίων ανά βαρέλι.

Ανάλογα, υποχώρησε στα 1,3270 δολάρια το ευρώ, ενώ στην Ευρώπη, νωρίτερα, ο DAX 30 της Φρανκφούρτης υποχώρησε κατά 0,6%, στο Παρίσι ο Cac 40 έχασε περί το 1%, ενώ ξεπέρασε το 1,5% η πτώση στον FTSE 100 στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου