Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Oμηρος των πειρατών ο πλοίαρχος του δανέζικου πλοίου

Ο καπετάνιος του υπό αμερικανική σημαία και δανικής πλοιοκτησίας εμπορικού πλοίου που κατελήφθη από πειρατές στον Ινδικό Ωκεανό κρατείται όμηρος σε σωσίβια λέμβο, όπως δήλωσε μέλος του πληρώματος στο CNN.

Ο υποπλοίαρχος Κεν Κουίν, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το αμερικανικό δίκτυο, ανέφερε ότι τα άλλα μέλη του πληρώματος προσπαθούν να διαπραγματευτούν με τους πειρατές για να συμφωνηθεί η απελευθέρωση του πλοιάρχου με αντάλλαγμα τρόφιμα.

«Θέλουν να κρατήσουν τον πλοίαρχο για να πάρουν λύτρα και εμείς προσπαθούμε να τον απελευθερώσουμε. Βρίσκεται στη σωσίβια λέμβο του σκάφους» ανέφερε ο υποπλοίαρχος του πλοίου.

Οι τέσσερις πειρατές βρίσκονται στη σωσίβια λέμβο μαζί με τον πλοίαρχο, καθώς οι ίδιοι βύθισαν το σκάφος τους μετά την κατάληψη του εμπορικού πλοίου.

Το πλήρωμα αρχικώς κατάφερε να συλλάβει έναν από τους πειρατές και τον κρατούσε επί δώδεκα ώρες. Στη συνέχεια τον απελευθέρωσαν, μετά από συμφωνία για την παράλληλη απελευθέρωση του πλοιάρχου. Ωστόσο η συμφωνία αυτή δεν τηρήθηκε από τους πειρατές, σύμφωνα με τον Κεν Κουίν.

«Τώρα τους προσφέρουμε τρόφιμα, αλλά δεν τα πηγαίνουμε καλά» στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε στο CNN ο υποπλοίαρχος του σκάφους.

www.nafteboriki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου