Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Oι περικοπές εξόδων από τις ναυτιλιακές εταιρείες δυσκολεύουν τη ζωή των ναυτικών

Σύμφωνα με Δανούς ναυτιλιακούς αξιωματούχους, οι περικοπές εξόδων των ναυτιλιακών εταιριών δυσκολεύουν τη ζωή των ναυτικών. Εταιρείες πιέζουν υπερβολικά τους εργαζομένους της σχετικά με τις περικοπές των εξόδων.
«Οι ναυτικοί καταλαβαίνουν ότι οι εταιρίες πρέπει να κάνουν οικονομία, αλλά δεν επιδοκιμάζουν τις περικοπές στις καθημερινές ανάγκες, όπως η σίτιση», δήλωσε ο Fritz Ganzhorn, γραμματέας των Danish Maritime Officers.
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ναυτικοί, για παράδειγμα, δεν έχουν πλέον δωρεάν πρόσβαση στην επικοινωνία για να μιλήσουν με ψυχολόγους, εάν έχουν κάποιο πρόβλημα.
«Μπορεί να αφορά εμπειρίες τους στο πλοίο ή προβλήματα στο σπίτι τους που τους αποσπούν την προσοχή από τη δουλειά τους. Ήταν μια καλή λύση για τους ναυτικούς που ήταν μακριά από την οικογένειά τους για πολύ καιρό και είχαν ανάγκη να μιλήσουν σε κάποιον ανώνυμα. Διατηρώ τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο θα έπρεπε να γίνουν περικοπές στην ιατρική κάλυψη» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Fritz Ganzhorn, γραμματέας των Danish Maritime Officers.

www.marinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου