Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Στα υψηλά τριών μηνών ο Nikkei

Άλμα 3,7% έκανε σήμερα ο δείκτης Nikkei , ο οποίος κατέγραψε ρεκόρ τριών μηνών κλείνοντας στις 8.916,06 μονάδες. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η άνοδος της Sony Corp και άλλων εταιρειών ηλεκτρονικών ειδών εν όψει του πακέτου οικονομικών κινήτρων που ενέπνευσε ελπίδες για ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν επίσης στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις επιχειρήσεις ηλιακής ενέργειας μετά τη δημοσίευση του προσχεδίου του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) που προβλέπει δαπάνες ύψους 15,4 τρισ. γεν και παροχή κινήτρων για τη χρήση φωτοβολταϊκών και αυτοκινήτων χαμηλής κατανάλωσης καυσίμων.

Θετικά επηρέασε την αγορά η μεγαλύτερη από το αναμενόμενο αύξηση των παραγγελιών –ένα μεταβλητό μέγεθος που θεωρείται βαρόμετρο των εταιρικών δαπανών.

«Οι επενδυτές υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό το σχέδιο τόνωσης της οικονομίας που κατέθεσε το LDP, αντιμετωπίζοντας με μεγαλύτερη αισιοδοξία την ιαπωνική οικονομία», σχολιάζει ο Τερούσι Χιροτάμα, υπεύθυνος trading της Ichiyoshi Securities.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου