Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Iταλία: Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για δραματική αύξηση του αριθμών των θυμάτων από το σεισμό στην κεντρική Ιταλία. Το μεσημέρι ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε πως οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 207. Ανέφερε ακόμη πως 17 από αυτούς δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί και συμπλήρωσε πως 100 από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σήμερα ανακοινώθηκε πως και ο Έλληνας φοιτητής που ήταν εγκλωβισμένος στα συντρίμμια του σπιτιού στην πλέον πληγείσα πόλη Λ' Άκουϊλα ανασύρθηκε νεκρός.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος εξέφρασε βαθύτατα συλληπητήρια και ολόψυχη συμπαράστασή στην οικογένεια του Βασίλη Κουφολιά εκ μέρους του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, της κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου. Διαβεβαίωσε ακόμη πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και όλες οι άλλες αρμόδιες αρχές της Πολιτείας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους Έλληνες φοιτητές και τις οικογένειές τους και παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια.Το μεσημέρι έγινε επίσης γνωστό πως έξι υπήκοοι Ρουμανίας έχασαν τη ζωή τους στον ισχυρό σεισμό. Πρόκειται για τα τέσσερα μέλη μιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου