Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

H Google κάνει βόλτα στην Αθήνα

Τους δρόμους της Αθήνας θα φωτογραφίσει η Google, με ειδικές κάμερες σε αυτοκίνητα, για την εφαρμογή "Google street view" που θα δίνει εικόνα μεγάλων πόλεων ανά τον κόσμο στους χρήστες του διαδικτύου.

Τα οχήματα, μαύρα για την αποφυγή αντανακλάσεων και με εμφανή τα διακριτικά της εταιρείας, θα φωτογραφίσουν τους δρόμους της Αθήνας και θα στείλουν το υλικό στα εργαστήρια της Google, ώστε να συναρμολογηθούν.

Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν μία εικονική "βόλτα" σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (πχ στην Πλάκα ή στην Ερμού) με δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης. Θα μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί σαν ταξιδιωτικός οδηγός ή ακόμα και τρόπος μετάβασης σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμο για πόλεις των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας, της Ν. Ζηλανδίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Αγγλίας και της Ολλανδίας.

Ερωτηματικά για την προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι φυσιολογικό να υπάρχουν από τους πολίτες. Η Google συνομίλησε με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, έτσι ώστε να τη διαβεβαιώσει ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν κινδυνεύουν. Κατά την επεξεργασία των φωτογραφιών, εξάλλου, θα "θολώνονται" τα διακριτικά των δρόμων. Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα, να αφαιρούν οι ιδιοκτήτες το ακίνητό τους από την υπηρεσία.

www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου